Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Kunststof platen of toebehoren kopen maar nog wat vragen? Neem gerust contact op!

Onze medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Dak golfplaten

Een dak van golfplaten wordt vooral veel toegepast in de agrarische sector, maar ook schuurtjes, afdakjes of overkappingen kunnen worden gemaakt met golfplaten van kunststof.

 • Polycarbonaat, polyester of PVC
 • Slagvast & hoge isolatiewaarde
 • Goedkoop & duurzaam dak
polyester golfplaat 17751

Polyester golfplaat 177/51 – 110×305 cm

 58,00

Incl. BTW:  70,18

polyester golfplaat 7618

Polyester golfplaat 76/18 – 114×244 cm

 46,00

Incl. BTW:  55,66

PVC golfplaat 17751

PVC golfplaat 177/51 – 110×244 cm

 48,00

Incl. BTW:  58,08

polyester golfplaat overkapping

Dak golfplaten bij Plexiglas.nl

Bij Plexiglas.nl koopt u diverse kunststof golfplaten, te gebruiken voor onder andere dakconstructies. Alle golfplaten zijn lichtdoorlatend (niet 100% transparant) en sterk. U vindt bij ons polycarbonaat, polyester en PVC golfplaten. We benoemen de eigenschappen van ieder materiaal hieronder even in het kort:

 1. Polycarbonaat golfplaten zijn beschikbaar als enkelwandige platen en driewandige golfplaten. Polycarbonaat is een zeer slagvast kunststof materiaal en heeft een charmante lichtdoorlaat van 80 tot 88%. Onze polycarbonaat golfplaten zijn verkrijgbaar in F-profiel 177/51. We verkopen zowel enkelwandige als driewandige golfplaten. De afmetingen en diktes variëren. De dikte van deze golfplaten varieert van 1 millimeter tot 6 millimeter.
 2. Polyester golfplaten zijn glasvezelversterkt en daardoor bijzonder stoot- en slagvast. De glasvezels zijn licht zichtbaar in de platen. De lichtdoorlaat van deze golfplaten is 80%. Aangezien polyester ammoniakbestendig is, worden deze golfplaten veel gebruikt in de agrarische sector. De doorzichtige golfplaten van polyester zijn verkrijgbaar met een F-profiel (golfgrootte 177/51) en in een GH-profiel (golfgrootte 76/18). Het assortiment bevat polyester golfplaten in uiteenlopende maten. De breedtemaat van de polyester golfplaten met F-profiel is 110 cm, en de breedtemaat van de golfplaten met GH-profiel is 114 cm.
 3. PVC golfplaten kunt u herkennen aan de blauwe gloed. Ze zijn UV- en ammoniakbestendig. U krijgt 10 jaar garantie op onze golfplaten van PVC. De lichtdoorlaat van deze platen is 86%. Houd wel rekening met het lagere weekheidspunt van PVC. Onze PVC golfplaten zijn verkrijgbaar in F-profiel 177/51 in uiteenlopende maten.

Voordelen dak golfplaten

Waarom kiezen voor een golfplaten dak? We zetten de voordelen eens even voor u op een rij:

 • Goedkoop
 • Duurzaam
 • Sterk
 • Hoge isolatiewaarde
 • Slagvast
 • Makkelijk te monteren
 • Goede lichtdoorlaat

Dakje van golfplaten bevestigen

Een plaat met golvende structuur bevestigen klinkt behoorlijk ingewikkeld. Dat is het niet gelukkig. Met onze tips weet u precies waar u op moet letten:

 • Laat de golfplaten in de lengte minimaal 15 cm overlappen. Voor de breedte kunt u minimaal een complete golf aanhouden.
 • Begin met de eerste golfplaat rechts- of linksonder op het dak en laat de plaat aan de onderkant en zijkant een paar centimeter uitsteken.
 • Voor het bevestigen van golfplaten heeft u per m² 7 tot 10 golfplaatbouten nodig die u symmetrisch verdeeld.
 • Plaats de houten gordingen (horizontale ondersteunende balken) op een afstand van 70 cm of minder.
 • Wilt u de golfplaten zagen? Gebruik dan een handzaag of elektrische zaag.
 • Bevestig de golfplaten altijd op het hoogste punt van de golf.
 • Boor de golfplaten voor. Voor tips leest u onze FAQ ‘Kan ik gaten boren in golfplaten?’.

Voor meer tips over het bevestigen leest u ‘Hoe kan ik golfplaten bevestigen?’.

Golfplaten dak kunststof dakbedekking transparant

Hoeveel moet een golfplaten dak aflopen?

Als u dak golfplaten gaat plaatsen is het belangrijk om rekening te houden met het afschot. U kunt de golfplaten het beste op een dak met een minimale helling van 7 graden plaatsen. Dit is nodig voor een goede waterafvoer.

Verschillende toepassingen van dak golfplaten

U kunt dak golfplaten als vanzelfsprekend gebruiken voor dakconstructies. Aangezien onze kunststof golfplaten lichtdoorlatend zijn, worden ze vooral gebruikt op plekken waar lichtinval gewenst is. Denk hierbij aan:

 • Golfplaten afdak
 • Golfplaten overkapping
 • Golfplaten schuur
 • Loods
 • Dierenstal

Heeft u een leuke toepassing  voor onze dak golfplaten die hier niet tussenstaat? Mail dan een foto naar actiepagina@plexiglas.nl en u maakt ook nog eens kans op een prijs met onze Foto Contest.

Schoonmaken van dak golfplaten

Na verloop van tijd ontstaat er een groene of zwarte aanslag op uw golfplaten. Dit wordt veroorzaakt door mossen, algen en atmosferische vervuiling. Maar als u de golfplaten met regelmaat schoonmaakt, is deze aanslag makkelijk te verwijderen. Het is vooral van belang dat u het niet te lang laat zitten!

Hoe doet u dat? U kunt de dakplaten het beste schoonmaken met lauwwarm water en een mild schoonmaakmiddel. U kunt hiervoor onze kunststof reiniger set gebruiken. Meer schoonmaaktips? Lees dan ‘Hoe kan ik golfplaten schoonmaken?’.

Dak golfplaten kopen?

Bestel nu uw dak golfplaten bij Plexiglas.nl! Maak een keuze uit de verschillende materialen en afmetingen en meet nauwkeurig op hoeveel platen u nodig heeft voor uw dakconstructie. Vergeet geen rekening te houden met de overlap.

Heeft u advies nodig bij het bestellen van dak golfplaten? Dat kan ook! Neem contact op met onze klantenservice – zij geven u graag persoonlijk advies.