Hulp nodig?

Medewerker van de klantenservice

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Doorzichtige golfplaten

Doorzichtige golfplaten worden veel gebruikt als dakconstructie voor overkappingen. De scherpe prijs, makkelijke montage en hoge duurzaamheid maken ze zeer populair. 

  • Sterk en duurzaam
  • Hoge lichtdoorlaat
  • Golfplaten in polycarbonaat, PVC en polyester
Polycarbonaat golfplaten enkelwandig driewandig – afb subcategorie

Doorzichtige golfplaten polycarbonaat

Doorzichtige polycarbonaat golfplaten zijn de sterkste kunststof golfplaten. Ze zijn enorm slagvast en hebben een hoge isolatiewaarde en een lichtdoorlaat van ongeveer 88%. In ons assortiment vindt u zowel enkelwandige als driewandige golfplaten in diverse afmetingen. De dikte varieert van 1 tot 6 mm. Polycarbonaat golfplaten krijgen veelal hun bestemming als overkapping, maar ook als afdakje zie je ze veel in het tuinbeeld. Het spreekt voor zich dat onze transparante golfplaten altijd fungeren als hellend dak met de richting mee, zodat water en vuil hun weg naar beneden vinden.

Polyester platen

Een andere oplossing voor een dakconstructie zijn lichtplaten van polyester. Dit type golfplaat heeft een iets lagere lichtdoorlaat (75%) dan polycarbonaat en PVC, dankzij de versterkte vezelconstructie. Dit zorgt juist wel weer voor een lange levensduur. Ook prettig indien u niet wilt dat men naar binnen kijkt. De kunststof golfplaten zijn sterk en hebben een laag gewicht, wat het eenvoudig maakt om ze te monteren. Ook zijn polyester golfplaten ammoniakbestendig, wat ze erg aantrekkelijk maken voor agrarische doeleinden, denk aan overkappingen bij boerderijen op stallen. Wij verkopen kunststof dakplaten van polyester met een golfgrootte van 177/51 en met een golfgrootte van 76/18.

Doorzichtige golfplaten van PVC

Dak golfplaten van PVC herkent u aan hun blauwe gloed, wat ze een mooie, heldere uitstraling geeft. De lichtdoorlaat is ongeveer 85%. PVC golfplaten staan wel bekend als het goedkopere alternatief onder de golfplaten. Desalniettemin haalt u ook hiermee een prima kwaliteit in huis. Wel moet u rekening houden met het lagere weekheidspunt. Ze gaan lang mee, al doen ze het net iets minder goed tegen invloeden van buitenaf, denk aan een fikse hagelbui. Ook PVC golfplaten zijn UV- en ammoniakbestendig en makkelijk te monteren voor doe-het-zelvers.

Het monteren van de platen

Zowel doorzichtige golfplaten van polycarbonaat, PVC of polyester kunt u zagen met een cirkel- of ijzerzaag. Houd er rekening mee dat een polycarbonaat golfplaat wat scherp kan zijn na het zagen, zet er daarom niet teveel spanning op. Ook kan er vuil in de plaat komen, doordat de afdichting van de zijkanten verloren gaat door het zagen. Als alternatief kunt u de platen laten overlappen en zo de gewenste breedte creëren. Houd er rekening mee dat kunststof kan krimpen of uitzetten bij temperatuurschommelingen. Maak daarom de gaten altijd 4 mm groter dan de diameter van de schroeven, zo hebben de platen genoeg bewegingsruimte.

Heeft u vragen over de doorzichtige golfplaten? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar van maandag tot en met vrijdag, van 9:00u tot 17:00u.