Hulp nodig?

Medewerker van de klantenservice

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact met ons op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Golfplaten dakbedekking

Golfplaten van PVC, polyester en polycarbonaat als dakbedekking zijn enorm populair en dat is mede dankzij de sterkte van de golvende structuur.

• Charmante lichtdoorlaat
• Eenvoudig te monteren
• Stoot- en slagvast

Polycarbonaat golfplaat helder enkelwandig en driewandig

Wanneer kiest u voor golfplaten dakbedekking?

In ons assortiment vindt u drie verschillende soorten doorzichtige golfplaten van kunststof: golfplaten van polycarbonaat, polyester en PVC. Deze zijn allemaal lichtdoorlatend en worden dus vooral gebruikt op plekken waar lichtinval van boven gewenst is. Denk aan een afdak, tuinhuis, carport, schuur, loods, bedrijfshal of kantoor. Maar ook in woningen ziet u deze kunststof dakplaten steeds vaker terug als deel van de dakbedekking. Het biedt een charmante lichtdoorlaat, ze zijn sterk en bovendien goedkoop.

Polycarbonaat golfplaten dakbedekking

Golfplaten van polycarbonaat zijn enorm slagvast en UV-bestendig en zullen dus weer en wind doorstaan! Met een lichtdoorlaat van 80 tot 88% geniet u bovendien van een flink portie daglicht. U kunt kiezen uit enkelwandige en driewandige polycarbonaat dakplaten, waarbij de driewandige nagenoeg onbreekbaar zijn en een zeer hoge isolatiewaarde hebben – ideaal voor intensief buitengebruik waar de isolatiewaarde een grote rol speelt. De enkelwandige polycarbonaat dak golfplaten zijn zeer licht in gewicht, maar zijn ook uitzonderlijk sterk en kunt u uitstekend gebruiken als dakbedekking.

Polyester golfplaten dakbedekking

Dakbedekking van polyester golfplaten is ook een uitstekende oplossing. De platen zijn glasvezelversterkt en daarmee zeer slagvast. De glasvezels zorgen bovendien voor een hoge mechanische sterkte en een laag gewicht. Wel zijn de glasvezels licht zichtbaar waardoor de lichtdoorlaat iets lager is: 80%. Polyester is overigens ook ammoniakbestendig, wat deze golfplaten dakbedekking erg populair maakt in de landbouwsector.

Golfplaten dakbedekking van PVC

Als laatste hebben we PVC golfplaten dakbedekking – een populaire en goedkope kunststof golfplaat. Een golfplaat van PVC kunt u herkennen aan de blauwe gloed. Ze zijn ook UV- en ammoniakbestendig, waardoor ze uitstekend gebruikt kunnen worden in de agrarische sector. Wel hebben deze kunststof dakplaten een lager weekheidspunt in vergelijking tot andere kunststof golfplaten. Los daarvan beschikken ze over dezelfde eigenschappen: hoge lichtdoorlaat (86%), eenvoudig te monteren en slagvast.

Onze kunststof golfplaten zijn beschikbaar in verschillende materialen, afmetingen en golftypes. Heeft u nog vragen over deze kunststof dakplaten of wilt u advies? Bel, mail of chat dan met onze klantenservice – zij geven u graag een passend antwoord.

Golfplaten dakbedekking monteren

Vanwege de golvende structuur zult u wellicht verwachten dat de montage nogal een uitdaging kan zijn, maar niets is minder waar. Het is belangrijk dat u rekening houdt met de volgende punten:

  • Houd rekening met een overlap in de lengte van minimaal 15 cm en in de breedte 1 golf.
  • Begin rechts- of linksonder met plaatsen en laat de platen aan de onderkant en zijkant een paar centimeter uitsteken.
  • Bevestig de platen met speciale golfplaatbouten.
  • Golfplaten zagen? Doe dit met een handzaag of elektrische zaag.
  • Bevestig de golfplaten op een dak met een minimale helling van 7 graden.
  • Bevestig de golfplaten op het hoogste punt van de golf.
  • De bevestigingspunten moeten minimaal 50 mm vanaf de rand geplaatst worden.
  • Boor de golfplaten voor. Voor tips leest u ‘Kan ik gaten boren in golfplaten?‘.

Voor meer tips en details over de bevestiging van golfplaten, kunt u onze veelgestelde vraag ‘Hoe kan ik golfplaten bevestigen?‘ eens doornemen.

Wat kosten dakbedekking van golfplaten?

De kosten voor een dak met golfplaten zijn van een aantal factoren afhankelijk. Ten eerste uiteraard het oppervlak. Hoe groter het dak, hoe meer platen u nodig heeft, hoe duurder het totaalplaatje. Het grote verschil zit hem echter in de materiaalkeuze.

Hier vindt u een overzicht van de prijzen van de verschillende materialen in de afmeting 110×122 cm golftype 177/51:

Polyester € 27,33
PVC € 29,04
Polycarbonaat enkelwandig € 36,30
Polycarbonaat driewandig € 44,77

 

U ziet dat polyester de goedkoopste optie is. Al scheelt het weinig met PVC. Polycarbonaat is echter wel wat duurder dan PVC en polyester. Ieder materiaal heeft zijn typerende eigenschappen, zoals we hierboven al hebben uitgelicht. Dit is een afweging die u zal moeten maken.

Heeft u advies nodig bij de materiaalkeuze? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij geven u graag persoonlijk advies!