Plexiglas lichtkoepel

Hulp nodig?

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact met ons op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

Foto Contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Een dakkoepel is in veel huizen dé oplossing voor gebrek aan licht in huis, zeker wanneer het gaat om een aanbouw. Tegenwoordig worden de meeste lichtkoepels van plexiglas gemaakt, en dat is niet voor niets. Plexiglas is namelijk een stuk veiliger en sterker dan gewoon glas.

Dakkoepel

Voordelen plexiglas lichtkoepel ten opzichte van glas

Plexiglas is een ontzettend stevige kunststof. Ook is dit materiaal 50% minder zwaar dan glas. Plexiglas platen splinteren niet. Er kan een ster of scheur in ontstaan, maar het materiaal zal nooit uiteenspatten. Dit maakt het kunststof ook veiliger dan gewoon glas. Bij slechte weersomstandigheden zoals hevige storm kan er niet veel gebeuren.

Met een lichtkoepel verhoogt u de frisheid in uw woning door het extra daglicht. Lichtkoepels van plexiglas zijn slagvast, zelfs 10 keer meer dan UV-bestendig en inbraakveilig. De plexiglas lichtkoepels zijn binnenshuis te gebruiken. Ze zijn namelijk dubbelwandig en hebben een uitstekende isolatiewaarde. Hierdoor verliezen de plexiglas dubbelwandige lichtkoepels geen energie. Maar ook voor veranda’s, overkappingen, carports of tuinhuizen worden deze lichtkoepels veel gebruikt. Plexiglas platen zijn zo’n 25 keer sterker dan glas van gelijke dikte. De koepels kunnen beschadigen, er kan een ster of scheur in ontstaan, maar het materiaal zal nooit kapot spatten en splinteren. Dit maakt het materiaal een stuk veiliger dan lichtkoepels van gewoon glas.

Wij verkopen dubbelwandige lichtkoepels met opstand. Deze opstand is van PVC gemaakt, een degelijk en kwalitatief materiaal dat goed te onderhouden is. Dit product is inclusief het nodige bevestigingsmateriaal en is gemakkelijk te monteren. Heeft u al een opstand? Dan zijn onze dubbelwandige lichtkoepels zonder opstand meer iets voor u. Let op: Onze lichtkoepels hebben géén dak toetreding. U kunt deze lichtkoepels ook niet op kiepstand zetten.

Dubbelwandige lichtkoepels plexiglas voordelen

Dubbelwandige lichtkoepels van plexiglas zijn enorm geschikt voor binnenshuis. We zien dat veel van onze klanten de dakkoepels in hun aanbouw of serre plaatsen, omdat er in deze ruimte vaak licht verloren gaat. Met een dakkoepel krijgt u weer een stuk meer daglicht in huis. Er zijn klanten die kiezen voor 1 dubbelwandige lichtkoepel, maar sommige klanten kiezen er meerdere of maken zelfs serres van bijvoorbeeld 4 of 6 lichtkoepels. Dit creëert een zee van licht in de ruimte. Een groot voordeel van de dubbele plexiglas wand is dat het een hoge isolatiewaarde heeft. Dit beperkt het energieverlies in huis. Goed voor de portemonnee en het milieu!

Dakkoepel2

Opaal en helder plexiglas lichtkoepels

Plexiglas lichtkoepels zijn in de kleuren helder of opaal verkrijgbaar. Heldere lichtkoepels zijn volledig transparant en laten natuurlijk licht binnen. Helder plexiglas is zelfs nóg helderder dan traditioneel glas. Opalen lichtkoepels zijn melkwit van kleur. Opaal plexiglas wordt ook wel melkglas genoemd. Deze koepel laat zo’n 40% licht door, maar u kunt er niet helemaal doorheen kijken. Een opalen koepel neemt bovendien een deel van de warmte in zich op, waardoor u nog minder energieverlies heeft.

Heeft u vragen over onze plexiglas lichtkoepels? Wij denken graag met u mee. Wij zijn van maandag t/m vrijdag, van 09.00 tot 17.00, via de mail en telefonisch bereikbaar.

T: 085 – 902 08 00
M: klantenservice@plexiglas.nl

>