Polycarbonaat windscherm

Hulp nodig?

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact met ons op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

Foto Contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Haal het beste uit uw tuin, balkon of terras door deze af te schermen met een windscherm van polycarbonaat platen. Hiermee geniet u ook bij minder lekker weer van de buitenlucht. Dit stevige kunststof materiaal is ideaal voor gebruik buitenshuis omdat het super slagvast én weerbestendig is. Polycarbonaat is in verschillende kleuren en diktes te verkrijgen.

Windscherm gemaakt van polycarbonaat

Polycarbonaat is hét perfecte materiaal voor het maken van een windscherm. Met zo’n scherm kunt u ook op de minder warme dagen van uw terras of tuin genieten. Al onze polycarbonaat platen zijn voorzien van een UV-beschermlaag, en zijn bestand tegen slechte weersomstandigheden. Dit zorgt ervoor dat de windschermen het hele jaar door te gebruiken zijn.

Daarnaast is polycarbonaat erg veilig materiaal. Doordat het materiaal zo’n 250 keer sterker is dan gewoon glas, is het nagenoeg onbreekbaar. Daarnaast is het stevig en slagvast. Mocht het windscherm beschadigd raken door een tak die er tegenaan waait, kan er enkel een scheur of ster ontstaan. U hoeft zich over glasscherven geen zorgen te maken.

Bewerkingen voor een polycarbonaat windscherm

Bij plexiglas.nl bestelt u uw polycarbonaat platen op maat. Wij zagen het voor u in de gewenste afmetingen. U kunt de benodigde dikte selecteren en vervolgens de lengte- en breedtemaat doorgeven.

U kunt uw polycarbonaat platen zonder al te veel problemen zelf bewerken. Het is wel van belang dat u hiervoor gereedschap van goede kwaliteit gebruikt. Door middel van zagen (met een cirkelzaag of ijzerzaag) of frezen, kunt u het polycarbonaat in de gewenste afmeting of vorm zagen. Met een ijzerboortje kunt u gaten maken om het windscherm te bevestigen. Lievere niet zelf aan de slag met het risico dat het mis gaat? Er zijn behoorlijk wat bewerkingen die wij voor u uit handen kunnen nemen. Enkele voorbeelden zijn het zagen en frezen van speciale vormen, maar ook het boren van gaten in uw polycarbonaat of graveren. Wilt u hier gebruik van maken? Vraag dan een offerte aan.

Windscherm2Verschillende kleuren polycarbonaat voor windscherm

Wij hebben 4 verschillende kleuren polycarbonaat in ons assortiment: helder polycarbonaat, smoke grijs polycarbonaat, brons polycarbonaat en opaal polycarbonaat. U kunt dus kiezen voor een optie die het beste bij uw tuin, terras of balkon past. Ons heldere polycarbonaat is qua doorkijk vergelijkbaar met gewoon glas. Voor windschermen wordt het meest gekozen voor polycarbonaat. Zo gaat er niets van het mooie uitzicht verloren. Smoke grijs en brons hebben een tintje, maar u kunt er nog steeds doorheen kijken. Bij opaal polycarbonaat is de doorkijk zeer minimaal, het laat echter wel een groot deel van het licht door.

Benodigde dikte voor polycarbonaat windscherm

De benodigde dikte polycarbonaat voor een windscherm is per situatie verschillend. Polycarbonaat is niet zo stijf als glas. Het moet dus dik genoeg zijn, zodat het mooi recht blijft staan. De dikte die u nodig heeft hangt vooral af van de afmeting waarin u het windscherm wilt hebben. Bovendien kan de manier van bevestigen ook van invloed zijn. Op hoe meer punten u het scherm kunt bevestigen, hoe minder dik de polycarbonaat plaat hoeft te zijn. Voor middelgrote schermen tot 100 cm moet 4 mm of 5 mm een goede optie zijn. Eerder publiceerden we een artikel over de benodigde dikte per afmeting. Kijk hier eens om meer informatie in te winnen!

Heeft resterende vragen met betrekking tot (het maken van) een polycarbonaat windscherm? Onze medewerkers van klantenservice denken graag met u mee. Wij zijn van maandag t/m vrijdag, van 09.00 tot 17.00, via de mail en telefonisch bereikbaar.

T: 085 – 9020800
M: klantenservice@plexiglas.nl

LET OP: Deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kunt doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking of toebehoren vanuit ons assortiment.

Enthousiast? Gebruik deze producten

polycarbonaat helder

Polycarbonaat helder 4 mm

 68,97 per m2

Excl. BTW:  57,00 per m2

polycarbonaat helder

Polycarbonaat helder 5 mm

 87,12 per m2

Excl. BTW:  72,00 per m2

polycarbonaat brons

Polycarbonaat brons 4 mm

 75,02 per m2

Excl. BTW:  62,00 per m2

polycarbonaat smoke grijs

Polycarbonaat smoke grijs 4 mm

 75,02 per m2

Excl. BTW:  62,00 per m2

polycarbonaat smoke grijs

Polycarbonaat smoke grijs 5 mm

 94,38 per m2

Excl. BTW:  78,00 per m2

polycarbonaat brons

Polycarbonaat brons 5 mm

 94,38 per m2

Excl. BTW:  78,00 per m2

polycarbonaat opaal

Polycarbonaat opaal 4 mm

 73,81 per m2

Excl. BTW:  61,00 per m2

polycarbonaat opaal

Polycarbonaat opaal 5 mm

 91,96 per m2

Excl. BTW:  76,00 per m2

>