Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Kunststof platen of toebehoren kopen maar nog wat vragen? Neem gerust contact op!

Onze medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Kunststof golfplaten

Kunststof golfplaten worden vooral gebruikt als dakbedekking. De platen zijn relatief goedkoop en zorgen voor een mooie lichtinval. 

  • In polycarbonaat, polyester of PVC
  • Goede lichtdoorlaat
  • Levering in Nederland & België

Verschillende golftypes

Kunststof golfplaten zijn beschikbaar in verschillende materialen: polycarbonaat, polyester en PVC, maar ook in verschillende golftypes. Het golftype wordt aangeduid met twee cijfers. Het getal vóór de schuine streep is de hart op hart afstand, oftewel de afstand in millimeters tussen het hoogste punt van de golf tot het hoogste punt van de daaropvolgende golf. Het getal achter de schuine streep geeft de golfhoogte weer in millimeters; het laagste punt van de golf tot het hoogste punt van de golf.

Meer weten over kunststof? Lees dan onze blog ‘Wat is kunststof?‘ en u weet er alles van!

Kunststof golfplaten: polycarbonaat

Kunststof golfplaten van polycarbonaat zijn enorm slagbestendig, hebben een charmante lichtdoorlaat van 80 tot 88% en kennen een hoge isolatiewaarde. Polycarbonaat golfplaten worden gebruikt als lichtplaten of voor afdakjes, fietsenstallingen of overkappingen in de tuin. De golfplaten zijn weerbestendig en slagvast en kunnen dus weer en wind doorstaan.

U kunt bij ons kiezen uit driewandige en enkelwandige polycarbonaat golfplaten. Ze zijn verkrijgbaar in F-profiel 177/51 in verschillende afmetingen. Deze platen bevatten drie wanden met lucht ertussen voor een betere isolatie.

Polycarbonaat golfplaat helder enkelwandig en driewandig

Kunststof golfplaten van polyester

Golfplaten van polyester zijn glasvezelversterkt. De glasvezeldeeltjes zijn zichtbaar en dat maakt de golfplaten niet volledig transparant, maar wel bijzonder slagvast. Toch hebben ook deze platen een hoge lichtdoorlaat van 80% – gegarandeerd daglicht dus! Een groot voordeel van polyester is dat het tegen hoge temperaturen kan en ammoniakbestendig is. Dat maakt deze kunststof dakplaten ook populair in de landbouwsector. Daarnaast hebben deze kunststof platen een hoge mechanische sterkte en een laag gewicht en hoeven ze, in tegenstelling tot de andere kunststof golfplaten, niet voorgeboord te worden.

Polyester golfplaten zijn bij ons verkrijgbaar in golftype 76/18 (F) en 177/51 (GH) in diverse afmetingen.

Golfplaten van PVC

Kunststof golfplaten van PVC onderscheiden zich door hun blauwe gloed. PVC platen zijn de goedkoopste onder de golfplaten in ons assortiment. Ook de lichtdoorlaat van PVC is met 86% enorm hoog. Dat maakt de platen vooral populair in toepassingen waar veel lichtinval gewenst is – denk aan een golfplaten afdakje, tuinhuisjes, overkappingen of carports. Ook PVC is slagvast, UV-bestendig en ammoniakbestendig, en wordt daarom vaak gebruikt in de agrarische sector. Een groot verschil met de andere kunststof golfplaten is het lagere weekheidspunt. Onze PVC golfplaten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen in golftype 177/51.

Wilt u een kunststof plaat kopen en meer weten over onze golfplaten transparant? Bel of chat dan gerust met onze klantenservice – zij geven u graag een passend antwoord.