Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dagmaat

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Medewerker van de klantenservice

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact met ons op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Lichtkoepel 100x100

Zoekt u een lichtkoepel van 100×100? Wij verkopen dubbelwandige lichtkoepels van plexiglas met en zonder opstand. Creëer meer licht in uw donkere ruimte!

  • Zeer slagvast & weerbestendig
  • Keuze uit helder of opaal
  • Warmte-isolerend & UV-bestendig

Kunststof lichtkoepel 100x100 cm

Een lichtkoepel of dakkoepel verrijkt een donkere ruimte enorm. Valt er niet genoeg licht in uw woonkamer, aanbouw of bedrijfsruimte? Met een raam levert u al snel in op privacy, maar met een lichtkoepel niet. Vanaf boven verspreidt het licht zich mooi door de ruimte. U brandt er meteen een lampje minder om! In tegenstelling tot glas is een kunststof lichtkoepel goed bestand tegen heftige weersomstandigheden, wat de kans op een barst minimaal maakt. Dikker glas zou een dakkoepel bovendien erg zwaar maken. Onze dubbelwandige lichtkoepels hebben een sterk isolerende werking en dempen het geluid van bijvoorbeeld regen.

Welke maat lichtkoepel kiezen?

Een lichtkoepel opmeten is niet moeilijk, u moet alleen even weten hoe het werkt. Met een lichtkoepel van 100×100 cm bedoelen we de dagmaat; dit is de maat die u bestelt. De dagmaat bepaalt u door de daksparing op te meten en daar 20 cm vanaf te trekken. Bij een dagmaat van 100×100 cm is de daksparing dus 120×120 cm en de buitenmaat 116×116 cm. Verder is het belangrijk of u een bestaande lichtkoepel gaat vervangen of dat u een nieuwe lichtkoepel plaatst, waarvoor u een opstand nodig heeft. Wij verkopen dubbelwandige lichtkoepels van plexiglas met opstand of losse lichtkoepels, in helder en opaal.

2 lichtkoepels dubbelwandig

Heldere of opalen lichtkoepel 100x100

Of u een heldere of opalen lichtkoepel kiest, hangt af van uw voorkeur voor het type licht en of inkijk een rol speelt. Is het eigenlijk onmogelijk dat iemand van bovenaf naar binnen kijkt? Dan is een heldere lichtkoepel een goede optie. Als u naar boven kijkt, geeft het u ook dat ruimtelijke gevoel echt naar buiten te kunnen kijken. Kijken echter de bovenburen van twee hoog ‘s avonds naar binnen? Dan geeft opaal een wat fijner gevoel. Bovendien zorgt een opalen lichtkoepel voor een mooie diffuse lichtspreiding. De lichtdoorlaat van opaal is ongeveer 40% bij een dikte van 2mm.

Lichtkoepel 100×100 met opstand

Wij verkopen lichtkoepels van 100×100 met opstand of los, in helder of opaal. Bedenk dat u voor het plaatsen van een lichtkoepel altijd een opstand nodig heeft. Een lichtkoepel met opstand betreft een complete set, bestaande uit een lichtkoepel met dakopstand van schuine 16/20 pvc-opstanden. Deze monteert u op de dakuitsparing. Een losse lichtkoepel wordt meestal gebruikt voor het vervangen van een oude lichtkoepel of als u zelf een dakopstand wilt maken. Om de grootte van de dakuitsparing te bepalen dient u rekening te houden met de balkenconstructie van het dak.

Lichtkoepel 100×100 bestellen

Wilt u een lichtkoepel van 100×100 cm bestellen? Dat kan! U kunt de lichtkoepel aan huis laten bezorgen of zelf ophalen.  Hier leest u meer over de verschillende mogelijkheden.

Wilt u persoonlijk advies over onze dakkoepels of bent u zoek naar een afwijkende maat? Geen probleem. Neem contact op met onze klantenservice en zij geven u graag een passend antwoord.