Product

Meer tonen Minder tonen

Materiaal

Meer tonen Minder tonen

Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dagmaat

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Lichtkoepel dubbelwandig

Dubbelwandige lichtkoepels zijn stevig en zorgen voor een goede isolatie. Zo beperkt u het verlies van warmte via de koepel en blijft het binnen lekker warm.

• Lichtkoepel dubbelwandig: Sterk en slagvast
• Isolerende werking, beperkt warmteverlies
• UV-bestendig, verkleuren niet

Wat is een lichtkoepel dubbelwandig?

Dubbelwandige lichtkoepels, ofwel dakkoepels, worden geplaatst op een plat dak of overkapping en bieden daglicht van buiten. Zo krijgt een garage zonder ramen meer daglicht, creëert u meer ruimte in de aanbouw van uw woning of geeft u uw bedrijfsruimte een open uitstraling. Voor het gebruik van een lichtkoepel aan huis is het aan te raden om een dubbelwandige lichtkoepel te gebruiken. In tegenstelling tot enkelwandige lichtkoepels zijn deze isolerend, beperken ze het warmteverlies en dempen ze het geluid van de regen. Bovendien is daglicht gratis en hoeven de lampen met een lichtkoepel minder vaak aan. Wist u dat een lichtkoepel dubbelwandig voor 30 tot 50% meer lichtinval zorgt dan een raam van dezelfde afmeting? Dat is niet alleen goed voor uw gezondheid, gemoedstoestand en biologische klok, maar ook voor uw energierekening en daarmee het milieu. De lichtkoepels dubbelwandig zijn verkrijgbaar in afmetingen van 40×40 en 50×50 cm tot 100×100 en 100×200 cm en zijn eenvoudig zelf te monteren.

Lichtkoepel dubbelwandig: helder of opaal

Deze dubbelwandige lichtkoepels zijn van plexiglas. Ze zijn zowel in helder als opaal verkrijgbaar. Een heldere koepel is een transparante koepel; hier kunt u dus doorheen kijken, en dit materiaal laat het meeste licht door. Het voordeel is dat u zicht heeft op een fraai wolkendek of een strakblauwe lucht. Wel dient u een heldere dakkoepel vaker schoon te maken, omdat elk vuiltje zichtbaar is.

Kiest u voor opaal? Dan wordt het zonlicht gefilterd en is de lichtkoepel van beide zijden niet doorzichtig. Hierdoor biedt een opalen lichtkoepel meer privacy. Wel heeft u met een opalen koepel een lagere lichtopbrengst. De ‘melkwitte’ laag van een opalen dubbelwandige lichtkoepel houdt direct daglicht en fel zonlicht tegen, wat weer ideaal is in bedrijfsruimtes.

Lichtkoepel dubbelwandig: met of zonder opstand

Een lichtkoepel heeft altijd een dakopstand nodig om op bevestigd te worden. Bij ons kunt u kiezen voor een lichtkoepel dubbelwandig mét opstand of een lichtkoepel dubbelwandig zonder opstand. U kunt een losse lichtkoepel gebruiken om een oude lichtkoepel te vervangen, of indien u zelf al een opstand gemaakt heeft. Indien u kiest voor een complete set ontvangt u naast de gewenste lichtkoepel ook een bijpassende dakopstand van PVC. Dit materiaal biedt een aantal voordelen; PVC is onder andere brandvertragend, duurzaam, slijtvast en slagvast. Bovendien is het onderhoudsarm. De lichtkoepel met opstand is een zogenaamde 16/20, wat wil zeggen dat de opstand 16 cm hoog is en aan beide kanten een schuine rand heeft welke 10 cm de breedte in gaat. De dakopstand is 9-wandig, met een vakwerkstructuur. Dit maakt het geheel nóg steviger.