**  Winterse temperaturen! Bestel nu een kunststof voorzetraam op maat **

Plexiglas wit 6 mm

Plexiglas op maat, aan beide zijden wit gekleurd. Wij kunnen ook speciale bewerkingen doen, zoals boren en frezen.

 • 25x sterker dan glas
 • Makkelijk te bewerken
 • Bestand tegen vergeling en verwering
 • Max. afmeting 300x200 cm (lxb)
Lees meer over dit product
Totale prijs: Incl. BTW: € 89,54 Excl. BTW: € 74,00
Hulp nodig?

Neem voor vragen of advies over ons assortiment gerust contact met ons op:

E-mail klantenservice

085 - 90 20 800

Veelgestelde vragen

Contactformulier

Beoordelingen
Prijs per meter € 1,50 ( omtrek )
Incl. BTW p/m2: € 89,54
Excl. BTW p/m2: € 74,00
Incl. BTW:
Excl. BTW:

Prijs per m2:  € 74,00

Totale prijs: Incl. BTW: € 89,54 Excl. BTW: € 74,00
Voeg toe aan winkelmandje

Productbeschrijving

Omschrijving plexiglas wit 6 mm

Plexiglas staat bekend om zijn sterke karakter en slagvastheid. Het is een sterke vervanger van glas. Niet voor niets wint deze kunststof steeds meer aan populariteit. In scheikundige termen draagt Plexiglas de naam Polymethylmethacrylaat (PMMA). De afkorting hiervan is acrylaat. Veel mensen kennen het materiaal echter onder de merknaam Plexiglas, of Perspex. Plexiglas is licht van gewicht en daardoor kan men het makkelijk monteren. Ook wordt plexiglas beschouwd als weerbestendig. Ons plexiglas heeft een UV-bestendige coating, waardoor het niet zal vergelen. Ook is dit moderne materiaal goedkoper dan glas.

De witte plexiglas platen hebben een zeer lage lichtdoorlaat, van gemiddeld 4%. Hoe dunner de plaat, hoe meer lichtdoorlaat. Het witte plexiglas van 6 mm laat dus meer licht door dan wit plexiglas met een hogere dikte. Vanwege de enorme vraag naar corona spatschermen eerder dit jaar, is er materiaal schaarste in de plexiglasbranche ontstaan. We moeten om die reden ons witte plexiglas bij meerdere leveranciers bestellen, zodat we hierin kunnen blijven voorzien. Het kan daardoor voorkomen dat de tint van platen afwijkt. Houd er rekening mee dat niet elke witte plexiglas plaat precies dezelfde kleur heeft. Als u meerdere platen wilt bestellen en het van belang is om plexiglas met exact dezelfde lichtdoorlaat te krijgen, kunt u het best even contact opnemen met onze klantenservice. We kunnen niets beloven, maar kunnen altijd kijken of dit haalbaar is.

6 mm wit Plexiglas op maat bestellen

Bij Plexiglas.nl koopt u wit plexiglas in 6 mm op maat. Dit betekent dat u zelf uw afmetingen kiest, zodat u precies de maten bestelt die u wilt. Geef de gewenste afmetingen van het plexiglas door via de invulvelden in de daarvoor bestemde ‘calculator’, bovenaan deze pagina. Ook kunt u doorgeven of u wilt dat we de scherpe randen verwijderen. De scherpe randen van het plexiglas verwijderen is iets anders dan polijsten. Het is ook niet zichtbaar, maar betekent enkel dat u het allerscherpste randje laat verwijderen met een afbraammesje, zodat u zich er niet aan kunt bezeren. Ook kunt u kiezen voor het afronden van de hoeken met radius 5. De witte plexiglas platen van 6 mm worden verstuurd met beschermfolie aan twee zijden voor transport.

Bewerkingen plexiglas wit 6 mm

Besteedt u uw bewerkingen graag uit aan Plexiglas.nl? Ook dit is mogelijk. Wij kunnen diverse plexiglas bewerkingen voor u uitvoeren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld plexiglas boren, plexiglas frezen, graveren, en plexiglas verlijmen. Hiervoor kunt u een offerte aanvragen. Heeft u nog vragen over bewerkingen? Neem dan contact met ons op.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat u het leuker vindt om zelf aan de slag te gaan met bewerkingen van het plexiglas, of dat u kosten wilt besparen. Dit witte plexiglas van 6 mm dik is gelukkig ook behoorlijk goed zelf te bewerken. Zo kunt u relatief eenvoudig plexiglas boren en zagen. Zorg in dit geval wel voor goed materiaal. Bewerkingen om zelf uit te voeren zijn bijvoorbeeld het plexiglas digitaal bedrukken, beletteren, zeefdrukken en frezen. Gebruik hiervoor altijd kwalitatief materiaal, en bekijk voor meer informatie onze veel gestelde vragen. Houdt bovendien in uw achterhoofd dat de bewerkingen voor eigen risico zijn. Wij kunnen hier niet voor verantwoordelijk worden gesteld.

Plexiglas wit 6 mm inspiratie

Plexiglas wit 6 mm heeft zeer weinig lichtdoorlaat. Het is bijvoorbeeld te gebruiken als:

 • Plexiglas deurbeglazing
 • Plexiglas afschermplaten
 • Plexiglas lichtbakken

Uitzetten plexiglas 6 mm Wit

Zoals bij veel kunststof materialen, is ook bij wit plexiglas mogelijk dat het bij verandering van temperatuur uitzet of krimpt. De uitzettingscoëfficiënt, zoals dit officieel genoemd wordt, is bij plexiglas gelukkig maar een paar mm. Dit gaat om 0,07 mm p.m., bij elke graad dat het kouder of warmer wordt. Wanneer u het plexiglas gaat monteren in een frame is het van belang om hiermee rekening te houden.

Extra informatie
Plexiglas Wit
UV-beschermd ja
Kraswerend nee
Productie technologie GS (gegoten)
Dikte 6 mm
Dikte tolerantie 10%
Beoordelen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Plexiglas wit 6 mm
Onze service

Bij ons kunt u terecht voor ál uw plexiglas wensen.Onze service

 • Onze kracht is dat wij alles op maat kunnen maken. De producten kunt u via onze webshop direct op maat bestellen. Géén zaagkosten!

 • Wij verkopen producten van uitstekende kwaliteit tegen concurrerende prijzen.

 • Indien de door u gewenste dikte, kleur en/of afmeting niet bij onze producten staat, kunt u een offerte aanvragen. Wij doen er alles aan om u van dienst te zijn.

 • Ook voor diverse bewerkingen, zoals gaten boren in plexiglas, kunt u bij ons terecht.

Anderen bekeken ook
Plexiglas zwart 6 mm Plexiglas zwart 6 mm
Totale prijs: Incl. BTW: € 95,59 Excl. BTW: € 79,00
Plexiglas zwart 8 mm Plexiglas zwart 8 mm
Totale prijs: Incl. BTW: € 131,89 Excl. BTW: € 109,00