Polycarbonaat kanaalplaat helder op maat | 500×98 cm

Heldere kanaalplaat op maat 500×98 cm, met X-structuur. Stevig, vormvast en UV-stralingsbestendig.

  • Tint kanaalplaat: Helder
  • Lichtdoorlaat: ca. 65%
  • Polycarbonaat 16 mm dik
  • Brandklasse B1

U kunt de polycarbonaat kanaalplaat helder in de lengte op maat laten maken tussen 451 – 500 cm.

Bekijk de montage handleiding.

Lees meer over dit product

Plus- en minpunten

  • Zeer hoge slagvastheid
  • Op maat te bestellen
  • Gekwalificeerd in brandklasse B1
  • Licht krasgevoelig
Geef de gewenste lengtemaat aan
Op voorraad

Bezorgdatum: 23 - 29 dec

169,40

(Excl. BTW: 140,00)

Offerte aanvragen

Hulp nodig?

Medewerker van de klantenservice

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact met ons op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

E-mail klantenservice 085 - 9020800 Contactformulier

Andere suggesties…

Productinformatie

Technische informatie

Tint

Helder

Lengte

451-500 cm

Breedte

98

Gewicht

2,54 kg/m²

Aantal lagen

5

Lichtdoorlaat

65%

Brandklasse

B1

Uitzettingscoëfficiënt

3 mm/m² per 100°C verschil

Heldere polycarbonaat kanaalplaat op maat 500×98 cm

Kleur: Helder
Lichtdoorlaat: ca. 65%
Dikte plaat: 16 mm (met holtes)
Afmeting: 500×98 cm

Polycarbonaat is een slagvaste en enorm stevige kunststof, dat ook wel bekend is als Lexan of Lexaan. Het is zo’n 250 keer sterker dan gewoon glas en lichter in gewicht. Polycarbonaat is bestand tegen UV-licht en slechte weersomstandigheden.

Kanaalplaten zijn opgebouwd uit meerdere lagen kunststof (polycarbonaat). Deze stevige dakplaten worden ook wel tunnelplaten genoemd. De boven- en onderzijde van de kanaalplaat zijn aan elkaar verbonden door tussenschotjes in de plaat, die samen open, holle ruimtes vormen. Deze holle ruimtes in de plaat worden kanalen ofwel tunnels genoemd.

Karakteristiek kunststof tunnelplaat tot 500 cm

Onze kanaalplaten halen hoge kwaliteitseisen wat betreft slagvastheid, lichtdoorlaat, vormvastheid en kleurechtheid. De stevige X-structuur zorgt ervoor dat de platen vrijwel onbreekbaar zijn. De kanaalplaat waar u nu naar kijkt is helder van tint. De heldere polycarbonaat kanaalplaten hebben een lichtdoorlaat van ca. 65%. Hierdoor ontvangt u voldoende licht onder uw afdak, carport, of veranda. Als u uw overkapping direct tegen uw woning of bedrijfspand aan plaatst, gaat er geen licht verloren in het gebouw.

Onze polycarbonaat kanaalplaten met X-structuur zijn gekwalificeerd in brandklasse B1. Dit duidt erop dat ze moeilijk ontvlambaar zijn. Brand kan zich bovendien lastiger verspreiden.

Bevestiging kunststof kanaalplaten helder op maat 500×98 cm

De kanaalplaten worden met aluminium profielen bevestigd. Bij Plexiglas.nl koopt u koppelprofielen, zijprofielen, muurprofielen en een afsluitprofiel.

Condensvorming in de kanaalplaat is niet 100% te voorkomen omdat de kanaalplaat in lichte mate gas- en dampdoorlatend is. Om dit toch zoveel mogelijk tegen te gaan is het nodig om de kanaalplaten af te plakken met een damp tape open en een damp tape dicht. De damp tape dicht plakt u aan de bovenzijde van de kanaalplaat, en de damp tape open plakt u over de onderzijde. Houd er rekening mee, dat bij het plaatsen van de platen, de zijde met blauwe folie altijd boven moet in verband met de UV-werende laag. Bekijk de montagevideo voor meer informatie over het bevestigen van de kanaalplaten.

Wij verkopen kanaalplaten in veel verschillende afmetingen. Daarnaast kunt u ook voor complete sets bij ons terecht. Een complete set bevat alle profielen, tape en andere onmisbare elementen voor een kanaalplaat overkapping.

5 meter lange kanaalplaten kunststof overkapping

Deze kanaalplaten van hoge kwaliteit kunnen voor zowel binnen- als buitentoepassingen gebruikt worden. De polycarbonaat kanaalplaten worden vaak als vervanging van glazen overkappingen gebruikt, omdat ze een stuk lichter en vele malen sterker zijn dan gewoon glas.

Veel afnemers gebruiken de heldere kanaalplaten voor het overkappen van hun veranda, carport of portiek. Daarnaast worden de platen gebruikt voor industriële beglazing en lichtstraten. Doordat ze erg slagvast zijn, zijn de kanaalplaten ook ontzettend populair als terrasoverkapping, fietsenstalling of afscheidingswand.

Sample opvragen

Plexiglas helder
Wilt u graag goed kunnen beoordelen of dit het materiaal is waar u naar op zoek bent? Dat kan!

Bestel een gratis sample

Zakelijke klant worden

Bestelt u vanuit een bedrijf of organisatie? Kies voor een zakelijk account en ontvang staffelkorting, laat uw kunststof monteren of plan een adviesgesprek.

Ontdek de voordelen Maak account aan

Bewerkingen

Met de CNC-machine kunnen we graveren, speciale vormen frezen en gaten boren. Zo ontstaan unieke producten, 100% voor u op maat gemaakt!

Vraag een offerte aan