Polycarbonaat kanaalplaat helder op maat | 700×98 cm

Stevige, slagvaste en UV-stralingsbestendige polycarbonaat kanaalplaten met X-structuur, in de tint helder.

  • Tint kanaalplaat: Helder
  • 16 mm dik kunststof
  • Lichtdoorlaat van ca. 65%
  • Brandklasse B1

U kunt de polycarbonaat kanaalplaat helder in de lengte op maat laten maken tussen 651 – 700 cm.

Bekijk de montage handleiding.

Lees meer over dit product

Plus- en minpunten

  • Weerbestendig
  • In verschillende afmetingen te bestellen
  • Lichtdoorlaat ca. 65%
  • Licht krasgevoelig
Geef de gewenste lengtemaat aan
Op voorraad

Bezorgdatum: 23 - 29 dec

274,89

(Excl. BTW: 227,18)

Offerte aanvragen

Hulp nodig?

Medewerker van de klantenservice

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact met ons op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

E-mail klantenservice 085 - 9020800 Contactformulier

Andere suggesties…

Productinformatie

Technische informatie

Tint

Helder

Lengte

651-700 cm

Breedte

98 cm

Gewicht

2,54 kg/m²

Aantal lagen

5

Lichtdoorlaat

65%

Brandklasse

B1

Uitzettingscoëfficiënt

ca. 3 mm/m² per 100°C temperatuurverschil

Polycarbonaat kanaalplaat helder op maat 700×98 cm

Kleur: Helder
Lichtdoorlaat: ca. 65%
Dikte plaat: 16 mm (met holtes)
Afmeting: 700×98 cm

Polycarbonaat, ook bekend als Lexan of Lexaan, is een slagvaste en enorm stevige kunststof. Het materiaal is zo’n 250 keer sterker dan gewoon glas, maar ook lichter in gewicht. Polycarbonaat is bestand tegen UV-licht en barre weersomstandigheden.

Kanaalplaten zijn opgebouwd uit meerdere lagen kunststof (polycarbonaat). Deze stevige dakplaten worden ook wel tunnelplaten genoemd. De boven- en onderzijde van de kanaalplaat is aan elkaar verbonden door tussenschotjes in de plaat, die samen open, holle ruimtes vormen. Deze holle ruimtes in de plaat worden kanalen ofwel tunnels genoemd.

Kenmerken kanaalplaat (tunnelplaat) 700×98 cm

Onze stevige kanaalplaten in de tint helder halen hoge kwaliteitseisen wat betreft slagvastheid, lichtdoorlaat, vormvastheid en kleurechtheid. De kanaalplaten hebben een X-structuur, die ervoor zorgt dat de platen vrijwel onbreekbaar zijn. De kanaalplaat waar u nu naar kijkt is helder van tint. De heldere polycarbonaat kanaalplaten hebben een lichtdoorlaat van ca. 65%. Hierdoor ontvangt u voldoende licht onder uw afdak, carport, of veranda. Als u uw overkapping direct tegen uw woning of bedrijfspand aan plaatst, gaat er geen licht verloren in het gebouw.

Onze kanaalplaten met X-structuur zijn gekwalificeerd in brandklasse B1. Dit duidt erop dat ze moeilijk ontvlambaar zijn. Brand kan zich bovendien lastiger verspreiden.

Bevestiging kunststof kanaalplaten overkapping

U bevestigt de kanaalplaten met aluminium profielen. Bij Plexiglas.nl koopt u koppelprofielen, zijprofielen, muurprofielen en een afsluitprofielen.

Een kanaalplaat is in lichte mate gas- en dampdoorlatend. Hierdoor is condensvorming in de kanaalplaten niet 100% te voorkomen. Om dit toch zoveel mogelijk tegen te gaan is het nodig om de kanaalplaten af te plakken met een damp tape open en een damp tape dicht. De damp tape dicht plakt u aan de bovenzijde van de kanaalplaat, en de damp tape open plakt u over de onderzijde. Houd er rekening mee, dat bij het plaatsen van de platen, de zijde met blauwe folie altijd boven moet in verband met de UV-werende laag. Bekijk de montagevideo voor meer informatie over het bevestigen van de kanaalplaten.

Wij verkopen kanaalplaten in veel verschillende afmetingen. Daarnaast kunt u ook voor complete sets bij ons terecht. Een complete set bevat alle profielen, tape en andere onmisbare elementen voor een kanaalplaat overkapping.

Kanaalplaten kunststof overdekking tot 7 meter

Deze hoge kwaliteit kanaalplaten kunnen voor zowel binnen- als buitentoepassingen gebruikt worden. Omdat de polycarbonaat kanaalplaten een stuk lichter, maar ook vele malen sterker zijn dan gewoon glas, worden ze vaak als vervanging van glazen overkappingen gebruikt.

Veel afnemers gebruiken de heldere kanaalplaten voor het overkappen van hun veranda, carport of portiek. Daarnaast worden de platen gebruikt voor industriële beglazing en lichtstraten. Doordat ze erg slagvast zijn, zijn de kanaalplaten ook ontzettend populair als terrasoverkapping, fietsenstalling of afscheidingswand.

Sample opvragen

Plexiglas helder
Wilt u graag goed kunnen beoordelen of dit het materiaal is waar u naar op zoek bent? Dat kan!

Bestel een gratis sample

Zakelijke klant worden

Bestelt u vanuit een bedrijf of organisatie? Kies voor een zakelijk account en ontvang staffelkorting, laat uw kunststof monteren of plan een adviesgesprek.

Ontdek de voordelen Maak account aan

Bewerkingen

Met de CNC-machine kunnen we graveren, speciale vormen frezen en gaten boren. Zo ontstaan unieke producten, 100% voor u op maat gemaakt!

Vraag een offerte aan