Polycarbonaat kanaalplaat opaal op maat | 450×98 cm

Polycarbonaat kanaalplaat op maat 450×98 cm, in de tint opaal. Slag- en vormvast door unieke x-structuur! Ideaal voor een overkapping of veranda.

  • Tint kanaalplaat: Opaal
  • 16 mm dik kunststof
  • Lichtdoorlaat van ca. 40%
  • Brandklasse B1

U kunt de opalen kanaalplaat in de lengte op maat laten maken tussen 401 – 450 cm.

Bekijk de montage handleiding.

Lees meer over dit product

Plus- en minpunten

  • Verkrijgbaar in complete sets
  • Weerbestendig
  • Unieke X-structuur
  • Licht krasgevoelig
Geef de gewenste lengtemaat aan
Op voorraad

Bezorgdatum: 23 - 29 dec

154,28

(Excl. BTW: 127,50)

Offerte aanvragen

Hulp nodig?

Medewerker van de klantenservice

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact met ons op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

E-mail klantenservice 085 - 9020800 Contactformulier

Andere suggesties…

Productinformatie

Technische informatie

Tint

Opaal

Lengte

401-450 cm

Breedte

98 cm

Gewicht

2,54 kg/m²

Aantal lagen

5

Lichtdoorlaat

40%

Brandklasse

B1

Uitzettingscoëfficiënt

ca. 3 mm/m² per 100°C temperatuurverschil

Opalen polycarbonaat dakplaten op maat 450×98

Kleur: Opaal
Lichtdoorlaat: ca. 40%
Dikte plaat: 16 mm (met holtes)
Afmeting: 450×98 cm

Polycarbonaat is circa 250x sterker dan gewoon glas van dezelfde dikte. Daarnaast is het materiaal vele malen lichter van gewicht. De kunststof polycarbonaat is bestand tegen UV-straling en nare weersomstandigheden zoals hoosbuien en stormen.

Tunnelplaat opaal 450×98 cm eigenschappen

Polycarbonaat kanaalplaten zijn vlakke dakplaten. Ze staan in de volksmond ook bekend als tunnelplaten. De kanaalplaten bestaan uit diverse lagen kunststof met daartussen tussenschotjes die de boven- en onderkant met elkaar verbinden. Dit maakt het plaatmateriaal extra stabiel. De kleine tussenschotjes naast elkaar vormen open, holle ruimtes. Deze ruimtes die ontstaan worden ook wel tunnels of kanalen genoemd.

Opalen kanaalplaten van polycarbonaat zijn vormvast, kleurecht en slagbestendig. De X-structuur biedt stabiliteit. De opalen kanaalplaten hebben een lichtdoorlaat van ca. 40%. Er komt dus wel licht door de overkapping, maar u kunt er niet zo goed doorheen kijken zoals bij de heldere kanaalplaten, welke een lichtdoorlaat van 65% hebben.

Onze kanaalplaten zijn gekwalificeerd in brandklasse B1. Dit vormt een groot veiligheidsvoordeel. Brandklasse B1 wil zeggen dat het materiaal lastig ontvlambaar is, en vuur zich minder snel zal verspreiden.

Polycarbonaat kanaalplaten terrasoverkapping montage

De kanaalplaten worden met aluminium profielen bevestigd. Bij Plexiglas.nl koopt u koppelprofielen, zijprofielen, muurprofielen en een afsluitprofiel.

Condensvorming in de kanaalplaat is niet 100% te voorkomen omdat de kanaalplaat in lichte mate gas- en dampdoorlatend is. Om dit toch zoveel mogelijk tegen te gaan is het nodig om de kanaalplaten af te plakken met een damp tape open en een damp tape dicht. De damp tape dicht plakt u aan de bovenzijde van de kanaalplaat, en de damp tape open plakt u over de onderzijde. Houd er rekening mee, dat bij het plaatsen van de platen, de zijde met blauwe folie altijd boven moet in verband met de UV-werende laag. Bekijk de montagevideo voor meer informatie over het bevestigen van de kanaalplaten.

Wij verkopen kanaalplaten in veel verschillende afmetingen. Daarnaast kunt u ook voor complete sets bij ons terecht. Een complete set bevat alle profielen, tape en andere onmisbare elementen voor een kanaalplaat overkapping.

Kunststof overkapping van opalen kanaalplaten tot 4,5 meter

Deze hoge kwaliteit polycarbonaat kanaalplaten kunnen voor zowel binnen- als buitentoepassingen gebruikt worden. Omdat de kanaalplaten een stuk lichter, maar ook vele malen sterker zijn dan gewoon glas, worden ze vaak als vervanging van glazen overkappingen gebruikt.

Vaak worden de opalen kanaalplaten gebruikt voor het overkappen van een veranda, carport of portiek. Daarnaast worden de platen gebruikt voor industriële beglazing en lichtstraten. Doordat ze erg slagvast zijn, zijn de kanaalplaten ook ontzettend populair als terrasoverkapping, fietsenstalling of afscheidingswand.

Sample opvragen

Plexiglas helder
Wilt u graag goed kunnen beoordelen of dit het materiaal is waar u naar op zoek bent? Dat kan!

Bestel een gratis sample

Zakelijke klant worden

Bestelt u vanuit een bedrijf of organisatie? Kies voor een zakelijk account en ontvang staffelkorting, laat uw kunststof monteren of plan een adviesgesprek.

Ontdek de voordelen Maak account aan

Bewerkingen

Met de CNC-machine kunnen we graveren, speciale vormen frezen en gaten boren. Zo ontstaan unieke producten, 100% voor u op maat gemaakt!

Vraag een offerte aan