Polycarbonaat kanaalplaat opaal op maat | 600×98 cm

Polycarbonaat kanaalplaat opaal op maat 600×98 cm, met X-structuur. Geschikt voor binnen- en buitenshuis gebruik. Stevig, slagvast en UV- en weerbestendig.

  • Opalen polycarbonaat kanaalplaat
  • Lichtdoorlaat: ca. 40%
  • 16 mm dik materiaal
  • Brandklasse B1

U kunt de opalen kanaalplaat op maat laten maken tussen 551 en 600 cm.

Bekijk de montage handleiding.

Lees meer over dit product

Plus- en minpunten

  • Gekwalificeerd in brandklasse B1
  • Zeer hoge slagvastheid
  • Ook verkrijgbaar in complete set
  • Licht krasgevoelig
Geef de gewenste lengtemaat aan
Op voorraad

Bezorgdatum: 23 - 29 dec

235,62

(Excl. BTW: 194,73)

Offerte aanvragen

Hulp nodig?

Medewerker van de klantenservice

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact met ons op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

E-mail klantenservice 085 - 9020800 Contactformulier

Andere suggesties…

Productinformatie

Technische informatie

Tint

Opaal

Lengte

551-600 cm

Breedte

98 cm

Gewicht

2,54 kg/m²

Aantal lagen

5

Lichtdoorlaat

40%

Brandklasse

B1

Uitzettingscoëfficiënt

ca. 3 mm/m² per 100°C temperatuurverschil

Tunnelplaat van opalen polycarbonaat op maat 600×98 cm

Kleur: Opaal
Lichtdoorlaat: ca. 40%
Dikte plaat: 16 mm (met holtes)
Afmeting: 600×98 cm

Polycarbonaat, ook bekend als Lexan of Lexaan, is een slagvaste en enorm stevige kunststof. Het materiaal is zo’n 250 keer sterker dan gewoon glas, maar ook lichter in gewicht. Polycarbonaat is bestand tegen UV-licht en barre weersomstandigheden.

Kanaalplaten zijn opgebouwd uit meerdere lagen polycarbonaat. Deze stevige kunststofplaten worden ook wel tunnelplaten genoemd. De boven- en onderzijde zijn aan elkaar verbonden door tussenschotjes in de plaat. Samen vormen ze open, holle ruimtes waardoor de platen kanalen ofwel tunnels worden genoemd.

Voordelen kanaalplaat opaal 600×98 cm

Onze stevige kanaalplaten in de tint opaal halen hoge kwaliteitseisen wat betreft slagvastheid, lichtdoorlaat, vormvastheid en kleurechtheid. De kanaalplaten hebben een X-structuur, die ervoor zorgt dat de platen vrijwel onbreekbaar zijn. De kanaalplaat waar u nu naar kijkt is opaal van tint. De opalen polycarbonaat kanaalplaten hebben een lichtdoorlaat van ca. 40%. Er komt dus wel licht door de overkapping, maar u kunt er niet zo goed doorheen kijken zoals bij de heldere polycarbonaat kanaalplaten, welke een lichtdoorlaat van 65% hebben.

Onze polycarbonaat kanaalplaten met X-structuur zijn gekwalificeerd in brandklasse B1. Dit duidt erop dat ze moeilijk ontvlambaar zijn. Brand kan zich bovendien lastiger verspreiden.

Kanaalplaten overkapping tot 6 meter bevestiging

U bevestigt de kanaalplaten met aluminium profielen. Bij Plexiglas.nl koopt u koppelprofielen, zijprofielen, muurprofielen en een afsluitprofiel.

Een polycarbonaat kanaalplaat is in lichte mate gas- en dampdoorlatend. Hierdoor is condensvorming in de kanaalplaten niet 100% te voorkomen. Om dit toch zoveel mogelijk tegen te gaan is het nodig om de kanaalplaten af te plakken met een damp tape open en een damp tape dicht. De damp tape dicht plakt u aan de bovenzijde van de kanaalplaat, en de damp tape open plakt u over de onderzijde. Houd er rekening mee, dat bij het plaatsen van de platen, de zijde met blauwe folie altijd boven moet in verband met de UV-werende laag. Bekijk de montagevideo voor meer informatie over het bevestigen van de kanaalplaten.

Wij verkopen kanaalplaten in veel verschillende afmetingen. Daarnaast kunt u ook voor complete sets bij ons terecht. Een complete set bevat alle profielen, tape en andere onmisbare elementen voor een kanaalplaat overkapping.

6 meter lange overkapping van polycarbonaat kanaalplaten

Deze hoge kwaliteit kanaalplaten kunnen voor zowel binnen- als buitentoepassingen gebruikt worden. Omdat de polycarbonaat kanaalplaten een stuk lichter, maar ook vele malen sterker zijn dan gewoon glas, worden ze vaak als vervanging van glazen overkappingen gebruikt.

Veel afnemers gebruiken de opalen kanaalplaten voor het overkappen van hun veranda, carport of portiek. Daarnaast worden de platen gebruikt voor industriële beglazing en lichtstraten. Doordat ze erg slagvast zijn, zijn de kanaalplaten ook ontzettend populair als terrasoverkapping, fietsenstalling of afscheidingswand.

Sample opvragen

Plexiglas helder
Wilt u graag goed kunnen beoordelen of dit het materiaal is waar u naar op zoek bent? Dat kan!

Bestel een gratis sample

Zakelijke klant worden

Bestelt u vanuit een bedrijf of organisatie? Kies voor een zakelijk account en ontvang staffelkorting, laat uw kunststof monteren of plan een adviesgesprek.

Ontdek de voordelen Maak account aan

Bewerkingen

Met de CNC-machine kunnen we graveren, speciale vormen frezen en gaten boren. Zo ontstaan unieke producten, 100% voor u op maat gemaakt!

Vraag een offerte aan