Hulp nodig?

Medewerker van de klantenservice

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Hoe kan ik golfplaten bevestigen?

Het klinkt ingewikkeld; een plaat met een golvende structuur bevestigen. Gelukkig is het niet zo lastig als het lijkt! Met onze tips en tricks weet u precies waar u op moet letten bij het bevestigen van golfplaten.

Onze richtlijnen gelden voor alle kunststof golfplaten in ons assortiment: polycarbonaat, PVC en polyester. Dus gaat u binnenkort golfplaten bevestigen? Neem dan de volgende punten mee tijdens de montage:

  • In de lengte moeten de golfplaten minimaal 15 cm overlap hebben. In de breedte is dat minimaal een complete golf.
  • Leg de eerste golfplaat rechts- of linksonder op het dak en laat de plaat aan de onderkant en zijkant een paar centimeter uitsteken.
  • Voor het bevestigen van golfplaten heeft u per m² 7 tot 10 schroeven nodig die u symmetrisch verdeeld. U kunt bij ons verschillende soorten bevestigingsmateriaal bestellen. De golfplaten kunt u het beste bevestigen met de golfplaatbouten.
  • Begint u niet direct na levering met het bevestigen van de golfplaten? Plaats ze dan op een vlakke droge ondergrond, bij voorkeur op een drager van minimaal 10 cm breed met een maximale afstand van 100 cm. U kunt de golfplaten het beste binnen neerzetten. Indien het toch buiten moet, bedek de platen dan met een reflecterend watervast wit afdekfolie. Vermijd altijd direct zonlicht!
  • Wij raden aan om houten gordingen (horizontale ondersteunende balken) op een afstand van 70 cm of minder te plaatsen. Dit zorgt voor minimale belasting bij bijvoorbeeld sneeuw. Zodra deze gemonteerd en droog zijn, kunt u verder met het bevestigen van de golfplaten. Gebruikt u stalen gordingen? Plak deze dan af met reflecterend aluminium tape.
  • Indien u de golfplaten wilt zagen, doe dit dan met een handzaag of elektrische zaag. Voor handmatig zagen moet u een zaagblad hebben van 6 tot 8 tanden per cm. Bij een elektrische zaag gebruikt u een 40/60 diamantblad en zaagt u op een constante medium snelheid. Voor beide methoden geldt dat u rustig en zorgvuldig te werk moet gaan om splijten en splinteren te voorkomen.
  • Bevestig de golfplaten op een dak met een minimale helling van 7 graden. Dit in verband met afwatering. Let bij het plaatsen op dat de golfplaat niet in direct contact staat met een warmtebron zoals een waterleiding of schoorsteen.
  • De golfplaten kunt u het beste bevestigen op het hoogste punt van de golf. Zoals gezegd – symmetrisch met 7 tot 10 schroeven per m². De bevestigingspunten moeten minimaal 50 mm vanaf de rand geplaatst worden.
  • Boor de golfplaten voor. Indien u schroeven gebruikt, is het verstandig om de gaten iets ruimer te boren in verband met de werking van de golfplaten.

Heeft u naar aanleiding van onze tips nog vragen over de bevestiging van golfplaten? Of heeft u een andere vraag? Aarzel dan niet en neem contact op met onze klantenservice – zij geven u graag persoonlijk advies.

>