Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Kunststof platen of toebehoren kopen maar nog wat vragen? Neem gerust contact op!

Onze medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Hoe kan ik golfplaten schoonmaken?

Heeft u een dak van kunststof golfplaten? Dan is het van belang dat u deze ook regelmatig schoonmaakt. Wij vertellen u graag hoe u het beste te werk kunt gaan bij het schoonmaken van uw golfplaten.

Na verloop van tijd ontstaat er – bij buitengebruik – groene of zwarte aanslag op uw golfplaten. Mossen, algen en atmosferische vervuiling veroorzaken deze verkleuringen. Indien u de golfplaten regelmatig onderhoudt, krijgt u deze aanslag zo weer weg. Laat het vooral niet te lang zitten!

Over het algemeen krijgt u een kunststof golfplaat goed schoon met lauwwarm water en een mild schoonmaakmiddel. Afhankelijk van de toepassing en hoe goed u er handmatig bij kunt, kunt u de golfplaten schoonmaken met een zachte doek en een tuinslang. Zodra het vuil loskomt, spoelt u het weg met water. Het is ook aan te raden om de platen te behandelen met een antistatische reiniger. Dit gaat de statische lading van het materiaal tegen waardoor het minder snel vuil zal aantrekken.

Indien u polycarbonaat golfplaten heeft, moet u iets voorzichtiger te werk gaan. Dit materiaal is behoorlijk krasgevoelig en kan door een hogedrukreiniger al beschadigd raken. Gebruik nooit agressieve chemische reinigingsmiddelen of schuursponsjes – dit beschadigt de kunststof golfplaten alleen maar en dat gaat ten koste van de lichtdoorlaat. Zonde dus!

Wilt u meer weten over kunststof golfplaten of hoe u deze kunt schoonmaken? Neem dan contact met ons op – we geven u graag persoonlijk advies.

>