Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Hoe kan ik krasjes op golfplaten wegwerken?

Heeft u een dakconstructie van kunststof golfplaten? Dan kan het zijn dat er op den duur wat krasjes in het kunststof zichtbaar worden. Wilt u de krasjes op uw golfplaten wegwerken? Dan kunt u de golfplaten schuren en polijsten.

Gezien de golvende structuur van de golfplaten is het wegwerken van krasjes geen eenvoudige klus. En indien de platen al gemonteerd zijn als dakbedekking, wordt het schuren of polijsten er niet makkelijker op. Wilt u toch een poging wagen om de krasjes op de golfplaten weg te werken? Lees dan onze tips & tricks.

Krasjes wegwerken op golfplaten: Benodigdheden

Voor het wegwerken van krasjes op golfplaten, heeft u het volgende nodig:

  • Groene zeep en een microvezeldoek om mee schoon te maken
  • Droge doek
  • Waterbestendig schuurpapier korrel 1000 en 2500
  • Grove polijstpasta
  • Fijne polijstpasta
  • Microvezeldoek of polijstdoek (2x)
  • Burnus antistatische reiniger

Stappenplan: schuren en polijsten

Schoonmaken

Het is erg belangrijk dat u begint met het schoonmaken van de golfplaten. Vuilresten kunnen er namelijk voor zorgen dat u tijdens het polijsten weer opnieuw krasjes veroorzaakt. Gebruik voor het schoonmaken van de golfplaten een lauwwarm sopje en een microvezeldoek. Gooi het sopje niet weg, want u heeft het later nogmaals nodig.

Schuren

Als de krassen erg diep zijn, dient u de golfplaten eerst te schuren. Gebruik daarvoor waterbestendig schuurpapier met een fijne korrel. Maak het oppervlak nat en begin met korrel 1000 en controleer tussendoor het resultaat. Is de kras verdwenen? Schuur dan een groter oppervlak rondom de weggeschuurde kras met korrel 2500. En zorg ervoor dat de golfplaat altijd vochtig is tijdens het schuren! Door nat te schuren komt er namelijk minder stof vrij, bereikt u een gladder resultaat en vermindert u de kans op krassen.

Bent u klaar met schuren? Spoel dan alle restjes weg met het sopje dat u had bewaard en dep de golfplaat droog met een schone droge doek.

Polijsten

Tijd om te gaan polijsten! Indien de krassen licht zijn, kunt u het schuren overslaan en meteen beginnen met polijsten. Breng een kleine hoeveelheid grove polijstpasta aan op een microvezeldoek of polijstdoek en maak ronde bewegingen. Oefen niet te veel druk uit en blijf ook niet te lang op dezelfde plek polijsten. Bekijk altijd tussendoor het resultaat.

Napolijsten

Is de kras verdwenen? Dan is het tijd voor het napolijsten. Breng een kleine hoeveelheid fijne polijstpasta aan op een andere schone en droge microvezeldoek en wrijf ook deze in ronde bewegingen over het oppervlak. Maak het oppervlak vervolgens weer schoon met een natte doek en dep het droog met een schone droge doek.

Nabehandeling

Voor een zo lang mogelijk glad resultaat raden we u aan om een antistatische kunststofreiniger te gebruiken. Hiermee blijven uw golfplaten langer mooi en ook antistatisch, waardoor het minder snel vuil aan zal trekken.

Wilt u meer weten over het bewerken van golfplaten? Neem dan contact met ons op – onze medewerkers geven u graag passend advies.

>