Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Kunststof platen of toebehoren kopen maar nog wat vragen? Neem gerust contact op!

Onze medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Hoe kan ik krasjes op mijn plexiglas lichtkoepel wegwerken?

Na een flinke hagelbui of windvlaag is het niet uit te sluiten dat er krasjes op uw plexiglas lichtkoepel verschijnen. Bij opaal valt het minder op, maar in het geval van een heldere lichtkoepel is het zonde als u niet optimaal kunt genieten van een goede lichtinval. Gelukkig is er een manier om de krasjes op plexiglas lichtkoepels weg te werken! Handmatig polijsten.

Handmatig polijsten: Benodigdheden

Krasjes wegwerken op plexiglas lichtkoepel: Stappenplan

Schoonmaken

Begin met het schoonmaken van de lichtkoepel. Dit kunt u het beste doen met een lauwwarm sopje met groene zeep en een microvezeldoek. Het is belangrijk dat u de lichtkoepel goed schoonmaakt, want eventuele vuilresten kunnen tijdens het polijsten opnieuw krasjes veroorzaken. Bewaar het sopje voor later.

Schuren bij diepe krassen

Om de krasjes te kunnen wegwerken in uw lichtkoepel, bekijkt u eerst hoe diep de krassen zijn. Ga voorzichtig met uw nagel over de lichtkoepel. Indien deze blijft hangen, al is het maar licht, is het van belang dat u het oppervlak eerst schuurt. Blijft uw nagel nergens hangen? Dan kunt u meteen aan de slag met het polijsten.

U kunt het beste gebruik maken van waterbestendig schuurpapier met een fijne korrel. Maak het oppervlak goed nat tijdens het schuren. Begin met korrel 1000 en kijk tussendoor met uw nagel of de kras al verdwenen is. Zodra de kras verdwenen is, schuurt u met een lichtere korrel (bij voorkeur 2500) een nog groter gebied rondom de kras. Zorg ervoor dat het oppervlak altijd vochtig is tijdens het schuren.

Spoel vervolgens alle schuurresten weg met het sopje dat u nog had staan. Dep dan de lichtkoepel droog met een schone, droge doek.

Polijsten

Breng een beetje grove polijstpasta aan op de gereinigde lichtkoepel en begin nu met polijsten. Dit doet u met een schone microvezeldoek of polijstdoek. Oefen niet te veel druk uit, maak ronde bewegingen en blijf niet te lang op één plek polijsten. Controleer tussendoor het resultaat.

Napolijsten

Is de kras verdwenen? Dan kunt u beginnen met napolijsten. Breng een kleine hoeveelheid fijne polijstpasta aan op een schone microvezeldoek en wrijf deze over het oppervlak. Maak vervolgens het oppervlak weer schoon met een natte doek en dep het droog met een droge doek.

Nabehandeling

Voor een zo lang mogelijk glad resultaat raden we u aan om een antistatische kunststofreiniger te gebruiken. Hiermee blijft uw plexiglas lichtkoepel langer mooi en ook antistatisch, waardoor het minder snel vuil aan zal trekken.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van plexiglas lichtkoepels? Neem dan contact met ons op – onze professionals geven u graag passend advies.

>