**Zomerse temperaturen! Bestel een raamafdichting op maat voor uw aircoslang**

Plexiglas vitrinekast

De meeste vitrinekasten worden van glas gemaakt, maar wist u al dat plexiglas eigenlijk een veel betere optie is? Plexiglas is namelijk veel sterker dan gewoon glas, maar óók lichter in gewicht. Het kunststof kan goed tegen een stootje en gaat erg lang mee.

Vitrinekast van plexiglas

Plexiglas is zo’n 25 keer sterker dan gewoon glas, maar ook zo’n 50% lichter in gewicht. Voor een vitrinekast is dit ideaal. Doordat deze een stuk minder zwaar is kunt u de kast eenvoudig verplaatsen. Ook is plexiglas een stuk veiliger. Het materiaal zal nooit kapot spatten en splinteren. Mocht het toch beschadigen, kan er hooguit een scheur of ster in ontstaan, maar over glasscherven hoeft u zich geen zorgen te maken.

Het plexiglas is bestand tegen Uv-straling, dit zorgt ervoor dat het materiaal niet vergeelt. U bent daardoor altijd verzekerd van glashelder zicht, en kunt u voor lange tijd genieten van de spullen in uw vitrinekast.

Plexiglas is erg onderhoudsvriendelijk. Kalk hecht minder snel op plexiglas, hierdoor hoeft er minder vaak agressief schoongemaakt te worden. Met onze Burnus Antistatische Kunststofreiniger kunt u het plexiglas eenvoudig minder statisch maken. Hierdoor zorgt u ervoor dat stof minder snel aan het kunststof hecht.

Verschillende soorten plexiglas platen

Bij Plexiglas.nl hebben wij verschillende kleuren plexiglas in ons assortiment. Voor een vitrinekast is helder plexiglas de meest gekozen optie. Dit materiaal geeft namelijk geen verschil qua zicht met gewoon glas. Zo kunt u de spullen in uw vitrinekast altijd goed zien. U kunt de leggers in uw vitrinekast eventueel in een andere kleur laten maken. De kleuren die u bij ons kunt bestellen zijn: opaal, wit, zwart en gesatineerd (mat effect).

Benodigde dikte plexiglas voor vitrinekast

Welke dikte plexiglas u nodig heeft is afhankelijk van de afmeting van uw vitrinekast en de manier waarop u het plaatmateriaal gaat bevestigen. Voor meer informatie of advies hierover kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Om u toch alvast een indicatie te geven: Vaak is een dikte van 4 mm voor de zijpanelen voldoende, voor de leggers in een vitrinekast heeft u een minimale dikte van 8 mm nodig.

Heeft u een vraag? Wij denken graag met u mee. Wij zijn van maandag van t/m vrijdag, van 09.00 tot 17.00, via de mail en telefonisch bereikbaar.

T: 085 – 9020800
M: klantenservice@plexiglas.nl

LET OP: Deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kunt doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking of toebehoren vanuit ons assortiment.

Artikelen 1 tot 15 van 17 in totaal

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 15 van 17 in totaal

Van hoog naar laag sorteren