Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Kunststof platen

Kunststof platen bieden echt eindeloos veel mogelijkheden. Bij ons vindt u verschillende plaatsoorten met diverse tinten, diktes en structuren. Vrijwel al onze platen kunt u ook op maat bestellen. 

  • Dibond®, Trespa®, plexiglas, polycarbonaat of golfplaten
  • Diverse bewerkingsmogelijkheden
  • Voor wanden, deuren, overkappingen, decoratie etc.

Kunststof platen online bestellen

Welkom bij dé kunststof platenshop van Nederland!

Kunststof platen zijn steeds populairder omdat ze erg duurzaam zijn, goed te bewerken zijn en vaak een meer veilige oplossing bieden dan glas of andere harde materialen. Onze kunststofplatenshop biedt een kleurrijk assortiment. Ons aanbod variëert van platen voor in de badkamer tot kunststof gevelbekleding. Zo zit er voor iedereen wat bij!

Aluminium composiet Butler Finish Champagne

Wat is een kunststof plaat?

Kunststof is een ‘stof’, beter gezegd een ‘materiaal’ dat kunstmatig gefabriceerd is. Het is een synthetisch materiaal. Uit dit materiaal kan een plaat worden gemaakt. De ene plaat bestaat volledig uit kunststof, de andere bestaat ook deels uit hout, zoals een HPL plaat. Omdat zo’n plaat echter grotendeels kunststof bevat, mag het toch een kunststof plaat genoemd worden. Onze platen zijn voorzien van een speciale beschermfolie aan beide zijden, zodat de kwaliteit ook na transport nog perfect is.

Ons assortiment kunststof platen

Ons kunststof platen assortiment bestaat uit:

Kunststof plaat op maat bestellen

Sommige van onze kunststof platen zijn op maat te bestellen. Het spreekt voor zich: u zoekt een kunststof plaat uit, en  vervolgens geeft u de gewenste lengte en breedte aan. Daarnaast kunt u nog kiezen voor het afwerken van scherpe zaagranden of het afronden van de hoeken. Zo haalt u een kant-en-klare kunststof plaat op maat in huis.

Het klinkt eenvoudig, maar hoe bepaalt u nu de lengte, breedte en dikte die u nodig heeft? Correct meten is een vak apart, maar met het juiste gereedschap moet dat helemaal goedkomen. Gebruik een duimstok, (digitale) schuifmaat of rolmaat en meet liever een keer te veel dan te weinig. Zo weet u zeker dat u de juiste maat heeft.

Kunnen de platen uitzetten?

Het is goed om rekening te houden met de uitzettingscoëfficiënt van ieder materiaal. De uitzettingscoëfficiënt bepaalt hoeveel mm per meter graad het materiaal kan uitzetten of krimpen bij temperatuurschommelingen. Hieronder vind je deze coëfficiënt per materiaal:

  • plexiglas®: 0,07 mm per meter per graad
  • polycarbonaat: 0,065 mm per meter per graad
  • aluminium composiet: 0,069 mm per meter per graad
  • HPL: 0,06 mm per meter per graad
Plexiglas helder op maat

Maatwerk en precisie

Naast het op maat zagen van de kunststof platen, doen wij ook bewerkingen als boren, frezen en schuine randen tot de mogelijkheden. Sommige materialen kunt u ook heel goed zelf bewerken, maar met onze professionele apparatuur leveren wij maatwerk in een handomdraai!

Het enige dat wij van u nodig hebben is een duidelijke tekening. Dit mag een digitale technische tekening zijn van bijvoorbeeld AutoCAD. Wij snappen uiteraard dat niet alle klussers deze mogelijkheden hebben, dus ook een foto van een handgemaakte technische tekening volstaat. Onze professionals zetten dit om in het juiste bestand. Voor meer informatie over het aanleveren van een technische tekening kunt u het beste contact opnemen met onze klantenservice – zij helpen u graag verder!

Plaatmateriaal voor binnen of buiten

Kunststof platen worden voor allerlei projecten toegepast. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo wordt het ook veel als kunststof glasplaat gebruikt, een glasvervanger dus. We verkopen plexiglas voor tv meubels en douchedeuren, polycarbonaat voor overkappingen en basketborden, en HPL of aluminium composiet platen (Alucobond) als gevelbekleding. Ook is een kunststof plaat in de badkamer zeer praktisch – denk aan een douchedeur of spatscherm. Iedere kunststof plaat heeft zijn unieke eigenschappen en is daarmee meer of minder geschikt voor uw project.

Advies nodig? Neem dan contact op met de klantservice!

Waarom kiezen voor Plexiglas.nl?

Indien u bij Plexiglas.nl een kunststof plaat bestelt, bestelt u kwaliteit. Niet alleen de kwaliteit van het materiaal, maar ook service. Onze klantenservice staat altijd voor u klaar om u van het beste advies te voorzien. Daarnaast kunnen onze productiemedewerkers uw plaatmateriaal exact op maat maken. Maar ook bewerkingen als boren, graveren en frezen behoren tot de mogelijkheden. Wij nemen u graag zoveel mogelijk werk uit handen! Vervolgens wordt alles aan de deur geleverd. Is het voor u gemakkelijker om de bestelling in Lienden af te halen? Ook dat kan!

PLEXIGLAS proTerra

Eigenschappen kunststof platen op een rij

Plexiglas, ofwel acrylaat, is een stevig materiaal dat vaak wordt gebruikt ter vervanging van glas. Het materiaal is 25 keer sterker dan glas van vergelijkbare dikte en is verkrijgbaar in uiteenlopende tinten en structuren.

Polycarbonaat, ook wel bekend onder merknaam LEXAN™, is een glashelder materiaal en is zelfs 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte. De massieve polycarbonaat platen zijn slagvast, weerbestendig en zelfdovend waardoor het vaak als veiligheidsbeglazing of buitenshuis wordt toegepast.

Polycarbonaat kanaalplaten zijn eveneens slagvast en zeer sterk, en bestaan uit verschillende lagen kunststof met daartussen kleine tussenschotjes die naast elkaar open holle ruimtes vormen. Deze kunststof platen zijn erg populair bij overkappingen, veranda’s, carports of industriële beglazing.

Polycarbonaat golfplaten zijn driewandig en enkelwandig verkrijgbaar, en zijn ook weer enorm slagvast. De platen creëren een charmante lichtinval en worden gebruikt als dakplaten, overkappingen of lichtplaten.

PVC golfplaten hebben dezelfde golvende structuur, maar onderscheiden zich door hun blauwe gloed. De platen zijn UV- en ammoniak-bestendig en zijn stukken goedkoper dan andere kunststof golfplaten.

Polyester golfplaten zijn stoot- en slagvast, en hebben vanwege hun heldere tint een uitstekende lichtdoorlaatbaarheid. Ook deze kunststof platen zijn ammoniakbestendig en worden daarom veel gebruikt in de agrarische sector.

HPL platen (Trespa®) zijn samengestelde platen die bestaan uit een harde kunststof toplaag en een kern van geperste houtvezels. Dit maakt het materiaal erg hard, weerbestendig en duurzaam. Deze zogenaamde sandwichpanelen worden dan ook veel gebruikt als gevelplaten.

Aluminium composiet platen (huismerk, Alucobond® en Dibond®) zijn sandwichpanelen die bestaan uit drie lagen. Twee buitenlagen aluminium composiet, met een binnenlaag van polyethyleen of een met mineralen gevulde kern. Deze kunststof sandwichplaten worden veel toegepast als kunststof wandbekleding, zoals een achterwand in de keuken.

Is een kunststof plaat waterbestendig?

Indien u een kunststof plaat buiten wilt toepassen, is het van belang dat deze goed bestand is tegen water. Goed nieuws! Alle kunststof platen in ons assortiment zijn in principe allemaal waterbestendig. Zoekt u echter een plaat die altijd met water in aanraking komt? Denk aan een aquarium of watertank – dan is plexiglas of polycarbonaat de beste optie.

Is een kunststof plaat is geschikt voor buiten?

Veel van onze kunststof platen kunt u ook buiten toepassen. Het is echter afhankelijk van de toepassing welke plaat het meest geschikt is. Het is vooral belangrijk dat de platen UV-bestendig zijn, zodat ze niet verkleuren bij overmatige blootstelling aan zonlicht. Zoals gezegd zijn al onze platen waterbestendig, ook een belangrijk aspect indien u de platen buiten gaat gebruiken. Verder spelen factoren als slagvastheid en lichtdoorlaat nog mee. Polycarbonaat is het meest slagvast en zal bij een flinke hagelbui of rondvliegende takken zelden tot barsten of scheuren leiden.

Iedere toepassing kan weer om een andere kunststof platen voor buiten vragen.

Kunststof platen kunnen dus voor een groot aantal verschillende doeleinden worden ingezet. Wij maken uw kunststof platen op maat. Bent u op zoek naar een kunststof plaat maar heeft u geen idee welk materiaal het beste past bij uw project? Geen probleem, onze experts denken graag met u mee. Neem voor vragen contact op met onze klantenservice