Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Kan ik speciale kunststof vormen bestellen?

Wij verkopen plexiglas, polycarbonaat, aluminium composiet en HPL op maat. Vierkante en ronde platen, maar ook afwijkende vormen zijn geen enkel probleem! Wij frezen speciale kunststof vormen 100% op maat.

Kunststof vormen met CNC-freesmachine

Voor speciale kunststof vormen gebruiken wij onze CNC-freesmachine. Een frees kan ieder gewenst ontwerp uit een kunststof plaat halen. Onze CNC-machine is volledig computergestuurd aan de hand van een digitaal bestand, zoals DXF. Wij kunnen ook zelf maatwerk intekenen op basis van een schets. We kunnen de volgende bewerkingen uitvoeren:

  • Unieke vormen frezen
  • Gaten & uitsparingen in diverse vormen frezen
  • Graveren (verdiept of uit gegraveerd)
  • Verzonken boorgaten

De rand van een plaat heeft na het frezen een witte waas. Er is wel kans op freesslag. ls u dit wilt dat de randen van de bewerkte platen braamvrij zijn, oftewel alle scherpe randjes zijn verdwenen. Hiervoor kiest u ‘scherpe randen verwijderen’ bij het betreffende product.

Bestand of tekening aanleveren kunststof vormen

Mocht u handig zijn met tekenprogramma’s, dan kunt u een DXF-bestand of DWG-bestand aanleveren. Dit staat voor ‘Drawing eXchange Format’ en is niet verbonden aan specifieke software. DXF is een praktische manier om een tekenbestand beschikbaar te stellen aan anderen en bevat zowel tekst als grafische elementen.

Wij weten ook dat niet iedereen digitaal even handig is en dat een eenvoudige tekening met de hand soms sneller is. Daarom kunt u het maatwerk ook via een eenvoudige schets aan ons doorgeven. Het belangrijkste is dat duidelijk wordt wat u wilt en dat alle afmetingen vermeld zijn in de tekening. Maak een foto van de schets en mail deze naar klantenservice@plexiglas.nl

Lees op de pagina hoe lever ik een goede maatwerktekening aan? alles over welke informatie wij nodig hebben om uw maatwerk correct te kunnen uitvoeren.

Mogelijkheden van kunststof vormen

Alles is mogelijk: denk aan rond, grillig, zeshoekig, ovaal, lettervormen. U kunt het zo gek niet bedenken. Van heel klein tot heel groot. Deze speciale kunststof vormen worden veel gebruikt in meubels en decoratie. Denk hierbij aan bootramen, keuken achterwanden, plexiglas voor machines, ronde tafelbladen, et cetera.

Kunststof letters

Bij kunststof letters kunt u denken aan lichtbak letters of reclameletters aan de gevel. Ook kunnen we gravures maken in onze materialen. U kunt elk lettertype uitkiezen en wij maken het. Wilt u meer weten over hoe u zo goed en duidelijk mogelijk uw maatwerk kunt aanleveren? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij geven u graag advies over de belangrijke punten van een simpele schets of een technische tekening.

Stappenplan

Allereerst moet u het materiaal bepalen. Kiest u voor plexiglas, polycarbonaat, Trespa®, Aluminium composiet, wandpanelen of akoestische panelen? Via onze veelgestelde vragen kunt u zich verdiepen in de voor- en nadelen van ieder materiaal. Twijfelt u? Dan kunt u via onze klantenservice een sample aanvragen.  Zodra u een keuze voor het voor het materiaal en de kleur of soort heeft gemaakt, kunt u een passende dikte uitkiezen voor uw kunststof. Mocht u hier hulp bij nodig hebben, kunt u altijd onze dikte-tabel raadplegen. Vervolgens kunt u uw DXF, DWG of schets mailen naar de klantenservice.

Omdat u maatwerk niet via onze webshop kunt bestellen, dient u eerst een offerte aan te vragen. Indien u akkoord bent, kunt u overgaan tot de bestelling. Vervolgens gaan wij er mee aan de slag en zorgen dat uw kunststof vormen op het juiste adres afgeleverd worden.

Heeft u nog vragen over de mogelijkheden van een kunststof plaat op maat? Of wilt u advies over het aanleveren van een tekening? Neem dan contact met ons op. Onze experts staan met een glimlach voor u klaar!

 

>