Hulp nodig?

Medewerker van de klantenservice

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact met ons op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Kan ik speciale kunststof vormen bestellen?

Wij verkopen plexiglas, polycarbonaat, aluminium composiet en HPL zowel in platen met standaard afmeting als op maat gezaagd. We hebben het dan over rechthoekige of vierkante platen, maar het komt natuurlijk ook voor dat u een afwijkende vorm nodig heeft. Ook dat is geen enkel probleem! Wij frezen speciale kunststof vormen exact op maat.

Kunststof vormen met CNC-freesmachine

Voor speciale kunststof vormen gebruiken wij onze computergestuurde CNC-freesmachine. Een frees kan ieder gewenst model uit een kunststof plaat halen. Ongeacht de dikte en het type kunststof kunnen wij de gekste, meest ingewikkelde en gedetailleerde vormen voor u frezen. Onze CNC-machine is volledig computergestuurd aan de hand van een digitaal bestand, zoals DXF.  Met deze door u aangeleverde bestanden kunnen wij zeer nauwkeurig onze kunststof platen frezen.

De rand van een plaat heeft na het frezen een witte waas. Wij zorgen ervoor dat de randen van de bewerkte platen braamvrij zijn, oftewel alle scherpe randjes zijn verdwenen. Er is wel altijd kans op freesslag in het materiaal.

Bestand of tekening aanleveren kunststof vormen

Mocht u handig zijn met tekenprogramma’s, dan kunt u zelf een zogenaamd DXF-bestand aanleveren. Dit staat voor ‘Drawing eXchange Format’ en is niet verbonden aan specifieke software. DXF is een praktische manier om een tekenbestand beschikbaar te stellen aan anderen en bevat zowel tekst als grafische elementen.

Wij weten ook dat niet iedereen even handig is met computers en dat een eenvoudige tekening met de hand soms sneller is. Daarom kunt u de gewenste vorm ook via een eenvoudige schets aan ons doorgeven. Het belangrijkste is dat het voor ons duidelijk is wat u wilt en dat alle afmetingen vermeld zijn in de tekening. Maak een foto van de schets en mail deze naar klantenservice@plexiglas.nl

Mogelijkheden van kunststof vormen

Alles is mogelijk: denk aan rond, grillig, zeshoekig, ovaal, lettervormen, schuine randen. U kunt het zo gek niet bedenken. Van heel klein tot heel groot. Deze speciale kunststof vormen worden veel gebruikt in meubels en decoratie. Denk hierbij aan bijzettafels, spiegels, vazen of verlichting. Maar ook in kleinere accessoires zoals sleutelhangers, halssieraden of oorbellen.

Kunststof letters

Bij kunststof lettervormen kunt u bijvoorbeeld denken aan lichtbak letters of reclameletters aan de gevel. U kunt elk lettertype uitkiezen en wij maken het. Wilt u meer weten over hoe u zo goed en duidelijk mogelijk uw maatwerk kunt aanleveren? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij geven u graag advies over de belangrijke punten van een simpele schets of een technische tekening.

Stappenplan

Allereerst moet u het materiaal bepalen. Kiest u voor plexiglas, polycarbonaat of een sandwichplaat? Lees goed wat de voor- en nadelen zijn van ieder materiaal en wellicht dat factoren als prijs, kleur, tint en structuur nog een rol spelen. Twijfelt u? Dan kunt u via onze klantenservice altijd een sample aanvragen.  Zodra u een keuze heeft gemaakt, kunt u een passende dikte uitkiezen voor uw kunststof vormen. Mocht u hier hulp bij nodig hebben, kunt u altijd onze dikte-tabel raadplegen. Dan is het tijd om de vorm in een schets of digitaal bestand vast te leggen. Deze kunt u vervolgens mailen naar onze klantenservice.

Omdat deze dienst niet standaard op onze webshop staat, dient u eerst een offerte aan te vragen. Indien u akkoord bent, kunt u overgaan tot de bestelling. Vervolgens gaan wij er mee aan de slag en zorgen dat uw kunststof vormen op het juiste adres afgeleverd worden.

Heeft u nog vragen over de mogelijkheden van een kunststof plaat op maat? Of wilt u advies over het aanleveren van een tekening? Neem dan contact met ons op. Onze experts staan voor u klaar!

>