Plexiglas tafel

Hulp nodig?

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact met ons op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

Foto Contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Een tafel met een glazen tafelblad, tegenwoordig zien we ze steeds vaker. Het geeft een modern en ruimtelijk gevoel aan uw eet- of zitkamer. Een nadeel is dat glazen tafelbladen vaak enorm zwaar zijn. Daarnaast zijn ze ook niet meer onbreekbaar. Heeft u wel eens nagedacht over een plexiglas tafelblad? Plexiglas is licht van gewicht en glashelder materiaal, in allerlei tinten en soorten te vergelijken. 

Tafel

Tafelblad van plexiglas

Plexiglas is sterk en vlak materiaal, wat in vele opzichten een uitstekende keuze is voor een tafelblad. Ten eerste is plexiglas zo’n 25 keer sterker dan gewoon glas van gelijke dikte. Bovendien is een plexiglas tafelblad de helft lichter. Dit maakt het bevestigen van het tafelblad een stuk minder zwaar. Plexiglas is veiliger dan gewoon glas, omdat plexiglas niet kapot kan spatten of splinteren. Zeker met (jonge) kinderen of huisdieren is dit erg prettig. Er kan een scheur of ster in ontstaan, maar over glasscherven in de eetkamer hoeft u zich geen zorgen te maken.

Ons plexiglas is voorzien van een UV-beschermlaag, wat het bestand maakt tegen verwering en vergeling. Het plexiglas behoudt daardoor de originele kleur.

Helder plexiglas salontafel

Wij hebben verschillende tinten en soorten plexiglas in ons assortiment. Erg leuk, want daardoor kunt u iets kiezen wat helemaal bij uw inrichting past. De meest gangbare kleur voor een tafelblad is helder transparant plexiglas. Deze plaat is volledig transparant en zelfs nog wat helderder dan glas. Dit biedt dus een glasheldere uitstraling. Helder plexiglas is een goede keuze als u ruimte onder het tafelblad heeft, hier kunt u dan iets neerleggen en tentoonstellen. Dit geeft een mooi effect aan de tafel én een persoonlijke touch.

Andere soorten & kleuren voor een plexiglas tafelblad

Daarnaast kunt u voor een tafelblad denken aan mat plexiglas. Dit wordt ook wel gesatineerd helder genoemd. Ook zwart en wit zijn populaire kleuren plexiglas, vooral in moderne interieurs. Deze geven een strak uiterlijk. Zwart is natuurlijk helemaal de kleur van nu! Ook opaal plexiglas is super populair als tafelblad. Dit melkglas plexiglas heeft een witte/créme-kleurige tint, maar heeft een hogere lichtdoorlaat dan Wit plexiglas, namelijk van gemiddeld 40%. Als u ruimte creëert tussen de tafel en het plexiglas blad is het erg gaaf om LED strips onder het blad te bevestigen. Door het opalen plexiglas wordt er een mooie lichtspreiding gecreëerd.

Eettafel

Benodigde dikte plexiglas plaatmateriaal

Welke dikte plexiglas u nodig heeft voor uw tafelblad is afhankelijk van de afmeting van de tafel. Iedere tafel heeft natuurlijk een andere vorm en afmeting. Hoe groter de tafel is, hoe dikker het plexiglas tafelblad moet zijn. Daarnaast heeft de manier waarop u het tafelblad gaat bevestigen ook nog invloed op de dikte plaatmateriaal die u nodig heeft. Voor een tafelblad dat vlak komt te liggen met een afmeting van 70×70 cm, is een dikte van 4 mm voldoende. Zoekt u meer informatie hierover? Bekijk dan onze diktetabel voor plexiglas.

Tafel plexiglas via Plexiglas.nl

Wij verkopen de plexiglas salontafel niet zelf, maar verkopen wel het kunststof materiaal waarmee u de tafelbladen kunt maken. U bestelt uw plexiglas bij ons volledig op maat, zonder extra zaagkosten. Mocht u geïnteresseerd zijn in het boren van gaten of andere bewerkingen kunnen wij dit voor u verzorgen. Hiervoor kunt u het best een offerte aanvragen of contact met ons opnemen.

Heeft u vragen? Wij denken graag met u mee. We zijn van maandag t/m vrijdag, van 09.00 tot 17.00, via de mail en telefonisch bereikbaar.

T: 085 – 9020800
M: klantenservice@plexiglas.nl

LET OP: Deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kunt doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking of toebehoren vanuit ons assortiment.

Enthousiast? Gebruik deze producten

plexiglas mat

Plexiglas mat helder 3 mm

 55,66 per m2

Excl. BTW:  46,00 per m2

plexiglas mat

Plexiglas mat helder 4 mm

 73,81 per m2

Excl. BTW:  61,00 per m2

plexiglas mat

Plexiglas mat helder 5 mm

 93,17 per m2

Excl. BTW:  77,00 per m2

plexiglas mat

Plexiglas mat helder 6 mm

 111,32 per m2

Excl. BTW:  92,00 per m2

plexiglas mat

Plexiglas mat helder 8 mm

 148,83 per m2

Excl. BTW:  123,00 per m2

Eco-proof

PLEXIGLAS® helder 4 mm

 53,24 per m2

Excl. BTW:  44,00 per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 4 mm

 58,08 per m2

Excl. BTW:  48,00 per m2

Eco-proofPlexiglas wit 4 mm met Röhm met logo

PLEXIGLAS® wit 4 mm

 66,55 per m2

Excl. BTW:  55,00 per m2

Eco-proof

PLEXIGLAS® zwart 4 mm

 66,55 per m2

Excl. BTW:  55,00 per m2

budget plexiglas

Budget plexiglas helder 4 mm – op maat

 47,92 per m2

Excl. BTW:  39,60 per m2

budget plexiglas

Budget plexiglas helder 5 mm – op maat

 58,81 per m2

Excl. BTW:  48,60 per m2

budget plexiglas

Budget plexiglas helder 4 mm 100×100 cm

 42,35

Excl. BTW:  35,00

budget plexiglas

Budget plexiglas helder 5 mm 100×100 cm

 54,45

Excl. BTW:  45,00

>