Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Plexiglas tafel

Een tafel met een glazen tafelblad, tegenwoordig zien we ze steeds vaker. Het geeft een modern en ruimtelijk gevoel aan uw eet- of zitkamer. Een nadeel is dat glazen tafelbladen vaak enorm zwaar zijn. Daarnaast zijn ze ook niet meer onbreekbaar. Heeft u wel eens nagedacht over een plexiglas tafelblad? Plexiglas is licht van gewicht en glashelder materiaal, in allerlei tinten en soorten te vergelijken. 

Tafel

Tafelblad van plexiglas

Plexiglas is sterk en vlak materiaal, wat in vele opzichten een uitstekende keuze is voor een tafelblad. Ten eerste is plexiglas zo’n 25 keer sterker dan gewoon glas van gelijke dikte. Bovendien is een plexiglas tafelblad de helft lichter. Dit maakt het bevestigen van het kunststof tafelblad een stuk minder zwaar. Plexiglas is veiliger dan gewoon glas, omdat plexiglas niet kapot kan spatten of splinteren. Zeker met (jonge) kinderen of huisdieren is dit erg prettig. Er kan een scheur of ster in ontstaan, maar over glasscherven in de eetkamer hoeft u zich geen zorgen te maken.

Ons plexiglas is voorzien van een UV-beschermlaag, wat het bestand maakt tegen verwering en vergeling. Het plexiglas behoudt daardoor de originele kleur.

Helder plexiglas salontafel

Wij hebben verschillende tinten en soorten plexiglas in ons assortiment. Erg leuk, want daardoor kunt u iets kiezen wat helemaal bij uw inrichting past. De meest gangbare kleur voor een tafelblad is helder transparant plexiglas. Deze plaat is volledig transparant en zelfs nog wat helderder dan glas. Dit biedt dus een glasheldere uitstraling. Helder plexiglas is een goede keuze als u ruimte onder het tafelblad heeft, hier kunt u dan iets neerleggen en tentoonstellen. Dit geeft een mooi effect aan de tafel én een persoonlijke touch.

Andere soorten & kleuren voor een plexiglas tafelblad

Daarnaast kunt u voor een tafelblad denken aan mat plexiglas. Dit wordt ook wel gesatineerd helder genoemd. Ook zwart en wit zijn populaire kleuren plexiglas, vooral in moderne interieurs. Deze geven een strak uiterlijk. Zwart is natuurlijk helemaal de kleur van nu! Ook opaal plexiglas is super populair als tafelblad. Dit melkglas plexiglas heeft een witte/créme-kleurige tint, maar heeft een hogere lichtdoorlaat dan Wit plexiglas, namelijk van gemiddeld 40%. Als u ruimte creëert tussen de tafel en het plexiglas blad is het erg gaaf om LED strips onder het blad te bevestigen. Door het opalen plexiglas wordt er een mooie lichtspreiding gecreëerd.

Eettafel

Benodigde dikte plexiglas plaatmateriaal

Welke dikte plexiglas u nodig heeft voor uw tafelblad is afhankelijk van de afmeting van de tafel. Iedere tafel heeft natuurlijk een andere vorm en afmeting. Hoe groter de tafel is, hoe dikker het plexiglas tafelblad moet zijn. Daarnaast heeft de manier waarop u het tafelblad gaat bevestigen ook nog invloed op de dikte plaatmateriaal die u nodig heeft. Voor een tafelblad dat vlak komt te liggen met een afmeting van 70×70 cm, is een dikte van 4 mm voldoende. Zoekt u meer informatie hierover? Bekijk dan onze diktetabel voor plexiglas.

Plexiglas bijzettafel maken

Een bijzettafel van plexiglas geeft uw interieur licht, lucht en ruimte.  Plexiglas is een tijdloze trend, dus u zult er jaren plezier aan beleven. Het ontwerp van uw plexiglas bijzettafel kan alle kanten op gaan. Van een eenvoudige plaat die u buigt tot een bijzettafeltje naar een kubus-tafel die uit verschillende platen bestaat die aan elkaar gelijmd zijn. Ook qua kleur kunt u alle kanten op – helder plexiglas geeft een luxe glaslook, terwijl mat plexiglas juist een moderne uitstraling heeft. Ook de combinatie met andere materialen, zoals hout of beton kan een verbluffende resultaat opleveren. U kunt plexiglas zelf bewerken als u de juiste gereedschappen heeft, maar u kunt het ook aan ons uitbesteden. Zo bestelt u bijvoorbeeld een perfect rond tafelblad of schuine randen in de plaat. Zo kunt u uw eigen unieke blikvanger creëren die uw woonkamer een persoonlijke touch geeft. Meer weten over de bewerkingsmogelijkheden? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Tafel plexiglas via Plexiglas.nl

Wij verkopen de plexiglas tafel niet zelf, maar verkopen wel het kunststof materiaal waarmee u de tafelbladen kunt maken. U bestelt uw kunststof tafelblad op maat, zonder extra zaagkosten. Mocht u geïnteresseerd zijn in het boren van gaten of andere bewerkingen kunnen wij dit voor u verzorgen. Hiervoor kunt u het best een offerte aanvragen of contact met ons opnemen.

Heeft u vragen? Wij denken graag met u mee. We zijn van maandag t/m vrijdag, van 09.00 tot 17.00, via de mail en telefonisch bereikbaar.

T: 085 – 9020800
M: klantenservice@plexiglas.nl

LET OP: Deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kunt doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking of toebehoren vanuit ons assortiment.

Enthousiast? Gebruik deze producten

Plexiglas helder 122 x 244 | 3, 4 & 5 mm

Budget plexiglas helder 4 mm | 122×244 cm

 124,00

Incl. BTW:  150,04

Plexiglas helder 122 x 244 | 3, 4 & 5 mm

Budget plexiglas helder 5 mm | 122×244 cm

 157,00

Incl. BTW:  189,97

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 3 mm

 59,00 per m2

Incl. BTW:  71,39 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 4 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

5 mm plexiglas mat

Plexiglas mat helder 5 mm

 95,00 per m2

Incl. BTW:  114,95 per m2

plexiglas 6 mm mat

Plexiglas mat helder 6 mm

 114,00 per m2

Incl. BTW:  137,94 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 8 mm

 153,00 per m2

Incl. BTW:  185,13 per m2

-10%helder plexiglas 4 mm

PLEXIGLAS® helder 4 mm

 37,80 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 50,82.Current price is: € 45,74. per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 4 mm

 47,00 per m2

Incl. BTW:  56,87 per m2

plexiglas wit 4 mm

PLEXIGLAS® wit 4 mm

 52,00 per m2

Incl. BTW:  62,92 per m2

-10%plexiglas zwart 4 mm

PLEXIGLAS® zwart 4 mm

 46,80 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 62,92.Current price is: € 56,63. per m2

>