Product

Meer tonen Minder tonen

Materiaal

Meer tonen Minder tonen

Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Soort

Meer tonen Minder tonen

Afmeting

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Butler finish

Onze aluminium composiet sandwichplaten zijn ook verkrijgbaar met de zogenaamde Butler finish afwerking – oftewel geborsteld aluminium.

  • Verschillende tinten geborsteld aluminium 
  • Sterk en slagvast aluminium composiet
  • Onderhoudsarm & duurzaam 
  • Makkelijk te bewerken
butler finish zilver aluminium composiet

Dibond® Butler Finish zilver – 3 mm

 52,00 per m2

Incl. BTW:  62,92 per m2

dibond® butler finish koper

Dibond® Butler Finish koper – 3 mm

 52,00 per m2

Incl. BTW:  62,92 per m2

butler finish goud aluminium composiet

Dibond® Butler Finish goud – 3 mm

 52,00 per m2

Incl. BTW:  62,92 per m2

Aluminium composiet butler finish brons

Dibond® Butler Finish Brons – 3 mm

 52,00 per m2

Incl. BTW:  62,92 per m2

Aluminium composiet plaat met butler finish

Deze samengestelde sandwichplaten, genaamd aluminium composiet platen, zijn opgebouwd uit 3 lagen: een aluminium composiet toplaag, kern van zwarte polyethyleen (PE) en weer een toplaag van aluminium composiet. De aluminium toplaag is aan beide zijden 0,25 mm dik. De kunststof panelen met de butler finish look zijn aluminium composiet sandwichpanelen met een toplaag van geborsteld aluminium 

Aluminium composiet platen zijn ook wel bekend als Dibond® of Alucobond®. Dit zijn beiden merknamen van aluminium composiet. Plexiglas.nl verkoopt momenteel alleen Alucobond® platen en huismerk aluminium composiet platen. In de toekomst zullen wij ook Dibond® platen gaan verkopen.

Dibond® butler finish

Aluminium composiet sandwichplaten zijn sterk en slagvast en beschikbaar in diverse afwerkingen, waaronder Butler finish. Deze afwerking geeft een geborsteld effect aan de aluminium composiet platen – het is slechts eenzijdig en horizontaal geborsteld. Bij een product op maat kunt u zelf aangeven of de plaat in de lengte of in de breedte geborsteld mag zijn. Alle Dibond® butler finish platen in ons assortiment zijn 3 mm dik en beschikbaar in verschillende tinten: aluminium, rosé, en goud. 

Butler finish voor een moderne look 

Platen met een butler finish effect geven uw interieur een moderne en chique uitstraling – het is daarom ook een erg gewild materiaal in hotels en restaurants. U kunt het bijvoorbeeld gebruiken voor een kunststof wandpaneel in de keuken of badkamer. Maar niet alleen keuken wandpanelen en badkamer wandpanelen worden gemaakt van het Butler finish assortiment. Ook kasten of ander meubilair krijgen een eigenzinnig karakter wanneer u ze met Butler finish plaatjes bekleedt. Butler finish sandwichplaten worden ook vaak gebruikt in displays, standbouw of winkelinrichting. Omdat het materiaal goed te bedrukken is, ziet u het ook regelmatig terug in art prints of reclameborden. Ook met print blijft de structuur zichtbaar. Dit geeft uw toepassing een unieke, industriële look.

Butler finish platen zelf bewerken

De aluminium composiet platen met butler finish afwerking zijn goed te bewerken – denk aan boren, zagen, frezen, lijmen. Houd er wel rekening mee dat de sandwichplaten van 3 mm licht buigzaam zijn. De platen worden geleverd met een beschermfolie en het is aan te raden om deze folie tijdens het bewerken te laten zitten. De butler finish sandwichpanelen zijn, dankzij het lichte gewicht, eenvoudig te monteren aan een wand. Dit kunt u doen door middel van afstandshouders, een blind ophangsysteem of ophangplaten. Maar u kunt ook gewoon met schroeven of kit aan de slag. 

Dibond butler finish platen zijn eenvoudig schoon te maken met een mild reinigingsmiddel en een zachte doek of spons. Onze kunststofreiniger is hier erg geschikt voor. 

Bij veranderingen in de temperatuur is er een kans dat plaatmateriaal uitzet of krimpt. In het geval van deze aluminium composiet Butler finish platen gaat dit om 0,069 mm per meter per graad. De hal waarin de sandwichplaten worden gezaagd hebben een temperatuur van rond de 18-20 °C. 

Wilt u meer weten over het materiaal aluminium composiet of de mogelijkheden van butler finish? Neem dan contact op met onze klantenservice.