Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Massief polycarbonaat

250x zo sterk als glas, UV-bestendig en nagenoeg onbreekbaar. Deze kunststof is voor velen bekend onder de merknaam LEXAN™, in spreektaal ook wel Lexaan. Als u zoekt naar tunnelplaten – speciaal voor overkappingen, carports en veranda’s – kunt u kijken bij onze polycarbonaat platen.

 • Op maat gezaagd | thuisbezorgen of afhalen
 • Licht van gewicht t.o.v. glas
 • Oersterk, veilig en gebruiksvriendelijk

Dit materiaal kopen

Deze platen winnen aan bekendheid. Steeds meer klanten vragen naar dit mooie product. Let wel: we hebben het hier over massieve platen. Voor tunnelplaten van polycarbonaat, die veel worden gebruikt voor overkappingen, dient u te kijken bij de ‘polycarbonaat kanaalplaten’.

De voordelen op een rij:

 • Slagvast (250x sterker dan glas van gelijke dikte)
 • Licht van gewicht
 • Voorzien van UV-coating
 • Hoge taaiheid
 • Zelfdovend
 • Relatief hoge mechanische belastbaarheid
 • Goede chemische resistentie
 • Voor binnen en buiten

Voor wie niet bekend is met deze kunststof leggen we graag even uit waarom wij zo’n fan zijn. Ten eerste: dit materiaal is sterk, erg sterk! Om in meer nauwkeurige termen te spreken, het is zelfs zo’n 250x sterker dan glas van gelijke dikte. Dit maakt het een slagvaste kunststof, maar ook een weerbestendige kunststof.

Bovendien is dit materiaal goed bewerkbaar. Het lichte gewicht vereenvoudigt montage. Dankzij de UV-beschermlaag verkleuren de platen niet. Daarnaast hebben deze kunststof panelen een goede chemische resistentie. De reden om deze kunststof platen voor buitentoepassingen te kiezen is vaak vanwege het krachtige karakter en de weerbestendigheid. Voor binnen zijn ze vooral interessant als u zelf wilt gaan bewerken. Anders wordt vaker gekozen voor plexiglas, omdat dit krasbestendiger is.

Hoewel wij fan zijn van massief polycarbonaat, heeft elk materiaal natuurlijk zijn nadelen. Gelukkig zijn de nadelen bij dit product minimaal. U kunt er vanuit gaan dat in de loop der tijd wat krasjes zichtbaar zullen worden. Indien u de krassen enigszins tegen wilt gaan raden we kraswerende platen aan. Dit is niet helemaal krasvrij, maar wel meer krasbestendig. Een tweede nadeel is dat dit materiaal iets of wat blauw is aan de randen. Dit is met het blote oog bijna niet te zijn. Een laatste nadeel is dat de platen wat sneller doorbuigen. Dit kan trouwens ook een voordeel zijn als u ze koud wilt buigen. Bij grote afmetingen die niet gebogen worden raden we een wat dikkere plaat aan.

Hoe te monteren?

U kunt de platen op diverse manieren monteren – bijvoorbeeld door lijmen of schroeven. Plexiglas.nl verkoopt hiervoor diverse bevestigingsmaterialen. Voor verlijming kunt u gebruik maken van de Acrifix 192 of onze Plexiglas bonder. Wilt u liever monteren door middel van schroeven? Dan kiest u voor onze spenglerschroeven of plaatschroeven.

Onderhoud

Het belangrijkste is dat u bij het schoonmaken gebruik maakt van een zachte microvezeldoek, en dat u niet schrobt. Omdat het materiaal wat sneller krast dan plexiglas of gewoon glas, is dit nodig om krassen te voorkomen. Wij verkopen een kunststofreiniger die ideaal is voor het schoonmaken. Indien er onverhoopt toch krasjes op het materiaal komen kunt u gebruik maken van een de Burnus polijstpasta.

Helder of getint

Plexiglas.nl verkoopt diverse tinten en structuren:

Kraswerend is helder transparant, maar dan met een extra laag die ervoor zorgt dat de plaat minder snel krast. Wanneer u uw plaat buiten wilt gebruiken is dit een verstandige keuze.

De andere types zijn vooral uniek vanwege hun tint:

 • Opalen platen zijn melkwit en hebben een lage lichtdoorlaat van ca. 23,5%. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt voor lichtbakken.
 • Smoke grijze en bronzen platen hebben een rokerige tint in grijs of brons. Voor interieurdoeleinden zoals keukens & badkamers of half-transparante tussenwanden zijn deze tinten erg geschikt

Diktes bij Plexiglas.nl

Bij Plexiglas.nl kunt u diverse soorten bestellen. U bestelt deze plastic panelen volledig op maat, tot een maximale grootte van 200 x 300 cm. Hierbij ontvangt u geen reststukken. Kies zelf welke tint en dikte u wilt hebben. De diktes variëren van 2 t/m 15 mm. Welke diktes er verkrijgbaar zijn verschilt per tint.

Het kiezen van de dikte is afhankelijk van de toepassing. Over het algemeen geldt: hoe groter de plaat, hoe dikker de plaat moet zijn. Dit is van belang tegen doorbuigen. Check de pagina ‘welke dikte heb ik nodig?’ voor meer info.

Op maat bestellen

Om op maat te bestellen kunt u op de product pagina eenvoudig invullen welke maten u wenst. Dit doet u via de daarvoor ontwikkelde calculator. Wij zorgen ervoor dat uw platen bij u worden thuisbezorgd. Wilt u uw bestelling liever afhalen? Dat kan ook! Ons bedrijf vindt zich in Lienden (bij Tiel, Gelderland).

Zelf bewerken of uitbesteden

Polycarbonaat panelen zijn te boren, zagen, frezen, warm te buigen, en ga nog maar even door. Uiteraard moet u wel een beetje weten wat u doet. Omdat het materiaal bovendien licht is in gewicht is het een favoriet product van veel klussers. U kunt het snijden, buigen of zagen.

Om zeker te weten dat het goed gaat kunt u de bewerkingen ook door ons laten uitvoeren! Plexiglas.nl staat bekend om zijn flexibiliteit en scala aan mogelijkheden op het gebied van bewerkingen. Wij werken met een CNC-freesmachine, waarmee we allerlei bewerkingen kunnen uitvoeren en uw massieve platen op maat kunnen maken. Voorbeelden hiervan zijn het boren van gaten in uw platen, maar ook letters, symbolen of figuren graveren. Daarnaast kunnen we uw platen in speciale vormen zagen, of frezen.

Indien u zelf handig bent is het mogelijk om zelf te bewerken. Het materiaal leent zich hier goed voor omdat het vrij zacht is. Wel willen we u ervoor waarschuwen dat sommige bewerkingen risicovol kunnen zijn. Het bewerken is altijd op eigen risico. We raden u aan om gebruik te maken van kwalitatief gereedschap.

Toepassingen massief poly

Polycarbonaat glas worden veel gebruikt voor toepassingen in en aan huis. Als kunststof glasplaat voor plastic ramen, overkappingen, serres, afdakken, voorzetbeglazing, lichtstraten, plastic tuinkassen, kweekbakken, balkonbeglazing etc. Overal waar stevig en weerbestendig kunststof nodig is, kunt u ze gebruiken!

Wilt u meer informatie over? Onze klantenservice medewerkers staan voor u klaar. We zijn op doordeweekse dagen bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur.