Hulp nodig?

Medewerker van de klantenservice

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Polycarbonaat massief

250x zo sterk als glas, UV-bestendig en nagenoeg onbreekbaar. Deze kunststof is voor velen bekend onder de merknaam LEXAN™, in spreektaal ook wel Lexaan. Als u zoekt naar tunnelplaten – speciaal voor overkappingen, carports en veranda’s – kunt u kijken bij onze polycarbonaat kanaalplaten.

 • Op maat gezaagd | thuisbezorgen of afhalen
 • Licht van gewicht t.o.v. glas
 • Oersterk, veilig en gebruiksvriendelijk

Polycarbonaat massief kopen

Deze platen winnen aan bekendheid. Steeds meer klanten vragen naar dit mooie product. Let wel: we hebben het hier over massieve platen. Voor tunnelplaten van polycarbonaat, die veel worden gebruikt voor overkappingen, dient u te kijken bij de ‘polycarbonaat kanaalplaten’.

De voordelen op een rij:

 • Slagvast (250x sterker dan glas van gelijke dikte)
 • Licht van gewicht
 • Voorzien van UV-coating
 • Hoge taaiheid
 • Zelfdovend
 • Relatief hoge mechanische belastbaarheid
 • Goede chemische resistentie
 • Voor binnen en buiten

Voor wie niet bekend is met deze kunststof leggen we graag even uit waarom wij zo’n fan zijn. Ten eerste: dit materiaal is sterk, erg sterk! Om in meer nauwkeurige termen te spreken, het is zelfs zo’n 250x sterker dan glas van gelijke dikte. Dit maakt het een slagvaste kunststof, maar ook een weerbestendige kunststof.

Bovendien is dit materiaal goed bewerkbaar. Het lichte gewicht vereenvoudigt de montage. De massieve polycarbonaat panelen van Plexiglas.nl zijn voorzien van een speciale UV-coating. Dankzij deze beschermlaag zal het materiaal niet verkleuren. Ook de objecten onder en achter uw polycarbonaat worden beschermd tegen UV-straling. Daarnaast hebben deze kunststof panelen een goede chemische resistentie. De kunststof plaat is geschikt voor zowel binnen als buiten. De reden om dit materiaal voor buitentoepassingen te kiezen is vaak vanwege het krachtige karakter en de weerbestendigheid. Voor binnen zijn de platen vooral interessant als u het materiaal zelf wilt gaan bewerken. Anders wordt vaker gekozen voor plexiglas, omdat dit wat krasvaster is.

Hoe monteert u dit?

U kunt deze platen op diverse manieren monteren – bijvoorbeeld door lijmen of schroeven. Plexiglas.nl verkoopt hiervoor diverse bevestigingsmaterialen. Voor verlijming kunt u gebruik maken van de Acrifix 192 of onze Plexiglas bonder. Wilt u liever monteren door middel van schroeven? Dan kiest u voor onze spenglerschroeven of plaatschroeven.

Onderhoud

Een kunststof plaat van is prima te onderhouden. Het belangrijkste is dat u bij het schoonmaken gebruik maakt van een zachte microvezeldoek, en dat u niet schrobt. Omdat het materiaal wat sneller krast dan plexiglas of gewoon glas, is dit nodig om krassen te voorkomen. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor de eventuele resultaten na schoonmaken. Wij verkopen een kunststof reiniger set die ideaal is voor het schoonmaken. Mochten uw platen veel vuil aantrekken kunt u daarnaast kiezen voor een antistatische kunststofreiniger. Indien er onverhoopt toch krasjes op het materiaal komen kunt u gebruik maken van een de Burnus polijstpasta.

Helder of getint

Plexiglas.nl verkoopt deze platen in diverse tinten en structuren:

Kraswerend is helder transparant, maar dan met een extra laag die ervoor zorgt dat de plaat minder snel krast. Wanneer u uw plaat buiten wilt gebruiken is dit een verstandige keuze.

De andere types zijn vooral uniek vanwege hun tint:

 • Opalen platen zijn melkwit en hebben een lage lichtdoorlaat van ca. 23,5%. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt voor lichtbakken.
 • Smoke grijze en bronzen platen hebben een rokerige tint in grijs of brons. Voor interieurdoeleinden zoals keukens & badkamers of half-transparante tussenwanden zijn deze tinten erg geschikt

Diktes bij Plexiglas.nl

Bij Plexiglas.nl kunt u diverse soorten bestellen. U bestelt deze plastic panelen volledig op maat, tot een maximale grootte van 200 x 300 cm. Hierbij ontvangt u geen reststukken. Kies zelf welke tint en dikte u wilt hebben. De diktes variëren van 2 t/m 15 mm. Welke diktes er verkrijgbaar zijn verschilt per tint.

Het kiezen van de dikte is afhankelijk van de toepassing. Over het algemeen geldt: hoe groter de plaat, hoe dikker de plaat moet zijn. Dit is van belang tegen doorbuigen. Check de pagina ‘welke dikte heb ik nodig?’ voor meer info.

Nadelen massief polycarbonaat

Hoewel wij fan zijn van massief polycarbonaat, heeft elk materiaal natuurlijk zijn nadelen. Gelukkig zijn de nadelen bij dit product minimaal. Polycarbonaat massief is wat krasgevoelig. U kunt er vanuit gaan dat in de loop der tijd wat krasjes zichtbaar zullen worden. Indien u de krassen enigszins tegen wilt gaan raden we kraswerende platen aan. Dit is niet helemaal krasvrij, maar wel meer krasbestendig. Een tweede nadeel is dat dit materiaal iets of wat blauw is aan de randen. Dit is met het blote oog bijna niet te zijn. Een laatste nadeel is dat de platen minder stijf zijn dan bijvoorbeeld plexiglas. Ze buigen wat sneller door. Dit kan trouwens ook een voordeel zijn indien u het materiaal koud wilt buigen. Bij grote afmetingen die niet gebogen worden raden we een wat dikkere plaat aan.

Op maat bestellen

Om op maat te bestellen kunt u op de product pagina eenvoudig invullen welke maten u wenst. Dit doet u via de daarvoor ontwikkelde calculator. Wij zorgen ervoor dat uw platen bij u worden thuisbezorgd. Wilt u uw bestelling liever afhalen? Dat kan ook! Ons bedrijf vindt zich in Lienden (bij Tiel, Gelderland).

Massieve panelen bewerkingen

Polycarbonaat panelen zijn te boren, zagen, frezen, warm te buigen, en ga nog maar even door. Uiteraard moet u wel een beetje weten wat u doet. Omdat het materiaal bovendien licht is in gewicht is het een favoriet product van veel klussers.

Om zeker te weten dat het goed gaat kunt u de bewerkingen ook door ons laten uitvoeren! Plexiglas.nl staat bekend om zijn flexibiliteit en scala aan mogelijkheden op het gebied van bewerkingen. Wij werken met een CNC-freesmachine, waarmee we allerlei bewerkingen kunnen uitvoeren en uw massieve platen op maat kunnen maken. Voorbeelden hiervan zijn het boren van gaten in uw platen, maar ook letters, symbolen of figuren graveren. Daarnaast kunnen we uw platen in speciale vormen zagen, of frezen.

Indien u zelf handig bent is het mogelijk om zelf te bewerken. Het materiaal leent zich hier goed voor omdat het vrij zacht is. Wel willen we u ervoor waarschuwen dat sommige bewerkingen risicovol kunnen zijn. Het bewerken is altijd op eigen risico. We raden u aan om gebruik te maken van kwalitatief gereedschap.

Toepassingen massief poly

Dit materiaal is veelgebruikt voor een winkelpui of veiligheidsbeglazing voor bedrijven. Polycarbonaat glas worden ook veel gebruikt voor toepassingen in en aan huis. Als kunststof glasplaat voor plastic ramen, overkappingen, polycarbonaat serrespolycarbonaat afdak, polycarbonaat wand, voorzetbeglazing, lichtstraat, tuinkas, kweekbak, balkonbeglazing etc. Het materiaal is geschikt voor binnen- en buitentoepassingen door de tweezijdige UV-beschermlaag. Overal waar stevig en weerbestendig kunststof nodig is, kunt u ze gebruiken!

Wilt u meer informatie over? Onze klantenservice medewerkers staan voor u klaar. We zijn op doordeweekse dagen bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur.