Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Kunststof balkonhek

Heeft u weleens een kunststof balkonhek overwogen? U zit heerlijk uit de wind, heeft het volle uitzicht en u hoeft niet in te zitten over glasscherven of barsten. Geweldig toch? Bij Plexiglas.nl heeft u ruime keuze uit diverse diktes en tinten kunststof platen.

Stijlvol, strak en modern. Een helder kunststof balkonhek ofwel windscherm balkon is helemaal van deze tijd. Daarbij hoeft u zich niet snel zorgen te maken over schade na een hagelbui of hevige storm. U zit heerlijk uit de wind en geniet van het volledige uitzicht. Wenst u meer privacy? Dan kunt u ook kiezen voor opaal plexiglas voor uw balkonhek. Deze tint houdt ook het zonlicht iets meer tegen, zodat u bij volle zon enigszins afgeschermd zit. U heeft bij ons ruime keuze uit helder kunststof plaatmateriaal voor uw balkonhek in plexiglas of polycarbonaat. Houd er rekening mee dat u het aanzicht van een woning wijzigt en daarom een vergunning nodig heeft voor uw kunststof balkonhek.

Waarom een kunststof balkonhek? 

Voor sommige mensen is het idee van een kunststof balkonhek misschien even wennen. U kent een balkonhek vooral van staal, hout of glas. Misschien staat zo’n houten balkon best authentiek, maar vroeg of laat krijgt u te maken met het welbekende houtprobleem: houtrot. Dit voorkomen en verhelpen vergt veel onderhoud. Het stalen balkonhek daarentegen doet vaak een beetje gevangenisachtig aan. Glas oogt even mooi als kunststof, maar is natuurlijk veel gevoeliger voor barsten en breuken. Bovendien is glas zwaarder in gewicht én duurder. Een kunststof balkonhek is veel sterker, veilig én voordeliger. U ziet werkelijk geen verschil.

Balkon windscherm kunststof

Kunststof balkonhek van plexiglas 

Kiest u voor een kunststof balkonhek van plexiglas, dan kiest u voor een duurzame oplossing tegen een scherpe prijs. Wij verkopen de volgende tinten:

Woont u midden in een bos of lopen er spelende kinderen rond, dan hebben wij ook nog de kraswerende variant. Met kraswerend plexiglas is uw kunststof balkonhek extra bestand tegen risico’s zoals rondvliegende takken door storm of speelgoed. Plexiglas is makkelijk zelf te bewerken door de zachtheid van het materiaal. Gaat u zelf aan de slag? Dan is een plexiglas kunststof balkonhek realiseren prima te doen!

Kunststof balkonhek van polycarbonaat 

Een andere optie is een kunststof balkonhek van massief polycarbonaat. Hiervoor betaalt u iets meer vergeleken met plexiglas. Polycarbonaat is zeer slagvast en absoluut een veilige keuze als u een balkonhek wilt van kunststof plaatmateriaal. In onze webshop vindt u deze massieve platen in verschillende kleuren en diktes:

Voor extra weerstand tegen beschadigingen van buitenaf hebben wij ook nog het kraswerende massieve polycarbonaat. De heldere variant is de populairste, waarmee u volledig geniet van het uitzicht. Wilt u iets meer privacy? Dan is opaal een optie, of onze fraaie brons of smoke grijstint.

Balkonbeglazing polycarbonaat opaal

Hoe kunststof balkonhek maken? 

Gaat u zelf een kunststof balkonhek maken? Bedenk dat veiligheid natuurlijk altijd voorop staat. U kunt als doe-het-zelver natuurlijk enkel uw platen bestellen en zelf de rest doen. Wilt u liever wat meer hulp? Dan kunnen wij alvast wat voorwerk voor u doen, denk aan gaten boren voor de montage, frezen of graveren. Hiervoor kunt u een offerte aanvragen. Welke dikte u nodig heeft is afhankelijk van de grootte van de plaat, maar ook de ligging van het balkon. Zit u bijvoorbeeld hoog en vangt u veel wind? Kies dan een wat dikkere kunststof plaat voor uw balkonhek. De montage van uw kunststof balkonhek kunt u ook uitbesteden aan een professioneel klusbedrijf. 

Kunststof platen kopen voor uw balkonhek

In onze kunststof platenshop bestelt u uw platen voor uw kunststof balkonhek eenvoudig online. Wij zagen uw kunststof platen volledig op maat, zonder extra kosten. Let op: wij verkopen geen kant-en-klare balkonhekken maar alleen het plaatmateriaal, eventueel met de gewenste voorbewerkingen. Wat betreft de dikte is de stelling: hoe groter de afmeting, hoe dikker de plaat. Bijvoorbeeld voor een plaat van 100×100 cm is 6 mm dikte voldoende, voor een plaat van 100×200 cm voldoet 8 mm. Wij raden wij u aan om te kijken op de pagina ‘Welke dikte kunststof heb ik nodig voor mijn project?’ om de dikte nader te bepalen voor uw kunststof balkonhek.

Enthousiast? Gebruik deze producten

plexiglas 6 mm mat

Plexiglas mat helder 6 mm

 114,00 per m2

Incl. BTW:  137,94 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 8 mm

 153,00 per m2

Incl. BTW:  185,13 per m2

Plexiglas helder 8 mm röhm

PLEXIGLAS® helder 8 mm

 77,00 per m2

Incl. BTW:  93,17 per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 5 mm

 59,00 per m2

Incl. BTW:  71,39 per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 6 mm

 91,00 per m2

Incl. BTW:  110,11 per m2

-10%plexiglas zwart 6 mm

PLEXIGLAS® zwart 6 mm

 81,90 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 110,11.Current price is: € 99,10. per m2

-10%Massief polycarbonaat helder 8 mm

Polycarbonaat massief helder 8 mm

 105,30 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 141,57.Current price is: € 127,41. per m2

-10%polycarbonaat massief smoke grijs

Polycarbonaat massief smoke grijs 8 mm

 153,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 205,70.Current price is: € 185,13. per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 8 mm

 119,00 per m2

Incl. BTW:  143,99 per m2

plexiglas wit 8 mm

PLEXIGLAS® wit 8 mm

 119,00 per m2

Incl. BTW:  143,99 per m2

>