Product

Meer tonen Minder tonen

Materiaal

Meer tonen Minder tonen

Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Afmeting

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Polycarbonaat platen smoke grijs

Nagenoeg onbreekbaar, weerbestendig & vandalisme-proof. Platen van smoke grijs (smoke grey) polycarbonaat is transparant met een ‘rook’-grijze tint. Vraag voor bewerkingen een offerte aan.

  • Weerbestendig, vandalisme-proof en zelfdovend
  • 250 keer sterker als glas & UV-bestendig
  • Transparant, grijs getint polycarbonaat
polycarbonaat massief smoke grijs

Polycarbonaat massief smoke grijs 4 mm

 90,00 per m2

Incl. BTW:  108,90 per m2

polycarbonaat massief smoke grijs

Polycarbonaat massief smoke grijs 6 mm

 131,00 per m2

Incl. BTW:  158,51 per m2

polycarbonaat massief smoke grijs

Polycarbonaat massief smoke grijs 8 mm

 170,00 per m2

Incl. BTW:  205,70 per m2

Polycarbonaat smoke grijs 3 mm

Polycarbonaat of Lexaan smoke grijs

Lexan, Lexaan en Calibre, het is allemaal polycarbonaat, maar dan met een merknaam. Eigenlijk komt het allemaal op hetzelfde neer. Smoke grijs polycarbonaat is een supersterk, slagvast materiaal, dat bekend staat als dé ideale vervanger van glas. Dit komt omdat het veilig en slagvast is. Het is zelfs zo slagvast dat het wordt beschouwd als 250x sterker als glas. Polycarbonaat glas is bovendien vandalismebestendig en weerbestendig. Polycarbonaat platen op maat in smoke grijs van Plexiglas.nl zijn daarbij voorzien van een UV-bestendige laag. Hierdoor vergeelt het materiaal niet. Dit geldt ook voor de objecten onder of achter het polycarbonaat. Een ander voordeel van polycarbonaat is dat het goed te monteren is. Dit heeft te maken met 2 eigenschappen. Doordat het een behoorlijk zacht (let op, niet flexibel) materiaal betreft, is het goed te bewerken zonder dat het splintert. Bovendien is het licht van gewicht, waardoor ook minder sterke mensen dit materiaal prima kunnen plaatsen.

Polycarbonaat rookglas op maat kopen

Bij Plexiglas.nl verkopen we smoke grijs polycarbonaat platen 4 mm, 6 mm en 8 mm. De platen tot 6 mm dikte zijn prima koud te buigen, tot een hoek van circa 90 graden.

U bestelt uw smoke grijze polycarbonaat plaat helemaal op maat. U vult hiervoor eerst de gewenste afmetingen in de calculator. Vervolgens kunt u kiezen of uw voorkeur eventueel ook uitgaat naar ‘Scherpe randen verwijderen’ en ‘Hoeken afronden’. Het verwijderen van de scherpe randen is bedoeld zodat iemand zich niet aan de plaat kan bezeren. Dit is niet zo zeer een zichtbare afwerking. Scherpe randen verwijderen wordt door één van onze productiemedewerkers gedaan met een afbraammesje. Hoeken afronden betekent letterlijk dat de hoeken van uw polycarbonaat plaat worden afgerond. De radius van de hoeken is 5 millimeter.

Als u uw maten heeft ingevuld en daarna heeft bepaald of u de scherpe randen wilt laten verwijderen en de hoeken wilt afronden, verschijnt de prijs. Indien u grote aantallen bestelt kunt u ook een offerte opvragen.

Smoke grijs polycarbonaat plaat bewerken

Zoals eerder genoemd zijn de polycarbonaat smoke grijs platen bewerkvriendelijk. Voor meer informatie over het bewerken van polycarbonaat kunt u kijken op onze pagina over bewerken. Als u het bewerken van de kunststof liever aan ons uitbesteed is dit ook mogelijk. Wij kunnen gaten boren, frezen, graveren en unieke vormen voor u zagen. Bij interesse hierin kunt u een offerte aanvragen.

Grijs getint polycarbonaat toepassen

Polycarbonaat smoke grijs wordt voor allerlei projecten gebruikt. Omdat 4 mm relatief dun is, is het wel van belang om er rekening mee te houden dat dit wat flexibel is. Bij grotere afmetingen kunt u voor een mooie vlakke plaat beter kiezen voor een dikte van 6 of 8 mm.

Smoke grijs polycarbonaat kunt u qua uiterlijk vergelijken met rookglas. Deze platen geven een mooi effect in combinatie met licht.  Maar u kunt rookgrijs polycarbonaat eigenlijk voor allerlei doeleinden gebruiken – het is ook een kwestie van smaak natuurlijk. Voorbeelden van gebruik door klanten zijn:

  • Lichtreclame van smoke grijs polycarbonaat
  • Lichtbakken van polycarbonaat
  • Polycarbonaat bootruitjes (klein)
  • Tussendeuren
  • Douchewand of douchedeur
  • Tafelblad

Effect van temperatuurschommelingen

Veel materialen krimpen of zetten uit bij  temperatuurverandering. Ook bij de polycarbonaat platen in smoke grijs is dit het geval. Het betreft bij dit materiaal 0.065 mm per meter per graad. Dit wil zeggen dat bij elke graad die het kouder wordt 0.065 mm per meter van de plaat krimpt. Bij warmere temperatuur zet hij 0.065 mm per meter uit. Om u een beeld te geven: de temperatuur in onze productiehal is meestal tussen de 18 en 22 graden.