Product

Meer tonen Minder tonen

Materiaal

Meer tonen Minder tonen

Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Soort

Meer tonen Minder tonen

Afmeting

Meer tonen Minder tonen

Lengte

Meer tonen Minder tonen

Breedte

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Lichtplaten

Transparante of semi-transparante platen die licht doorlaten worden ook wel lichtplaten genoemd. Lichtplaten zijn vooral populair als dakplaten of wandpanelen.

  • Massieve platen, kanaalplaten of golfplaten
  • Sterke lichtdoorlatende kunststof platen
  • Plexiglas, polycarbonaat, polyester of PVC
plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas anti reflex / ontspiegeld 3 mm

 68,00 per m2

Incl. BTW:  82,28 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 3 mm

 59,00 per m2

Incl. BTW:  71,39 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 4 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

5 mm plexiglas mat

Plexiglas mat helder 5 mm

 95,00 per m2

Incl. BTW:  114,95 per m2

-10%plexiglas 6 mm mat

Plexiglas mat helder 6 mm

 102,60 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 137,94.Current price is: € 124,15. per m2

-10%plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 8 mm

 137,70 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 185,13.Current price is: € 166,62. per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 10 mm

 192,00 per m2

Incl. BTW:  232,32 per m2

plexiglas helder

Plexiglas kraswerend 3 mm

 81,00 per m2

Incl. BTW:  98,01 per m2

plexiglas helder

Plexiglas kraswerend 4 mm

 109,00 per m2

Incl. BTW:  131,89 per m2

plexiglas helder 25 mm

Plexiglas kraswerend 5 mm

 130,00 per m2

Incl. BTW:  157,30 per m2

-10%Plexiglas piramide structuur helder 3 mm

Plexiglas piramide helder 3 mm

 61,20 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 82,28.Current price is: € 74,05. per m2

Plexiglas helder 2 mm röhm

PLEXIGLAS® helder 2 mm

 23,00 per m2

Incl. BTW:  27,83 per m2

plexiglas helder 3 mm

Plexiglas helder 3 mm

 32,00 per m2

Incl. BTW:  38,72 per m2

Plexiglas plaat helder 4 mm

Plexiglas helder 4 mm

 42,00 per m2

Incl. BTW:  50,82 per m2

helder plexiglas 5 mm

PLEXIGLAS® helder 5 mm

 53,00 per m2

Incl. BTW:  64,13 per m2

Kunststof dakplaten overkapping

Wanneer gebruikt u lichtplaten?

Lichtplaten zijn lichtdoorlatende platen die gebruikt worden op plekken waar licht een belangrijke rol speelt. Denk aan lichtplaten voor overkappingen, serres of lichtstraten, maar ook tuinkassen, wandafscheidingen of veestallen. Natuurlijke lichtinval is niet alleen prachtig, het drukt ook uw energierekening. Hoe meer daglicht, hoe minder gebruik u hoeft te maken van kunstmatig licht.

Voor overkappingen en serres aan huis waarbij de esthetische waarde van belang is, wordt vaak gekozen voor massieve platen van plexiglas of massief poly, of voor kanaalplaten van polycarbonaat. Bij veestallen, schuurtjes of andere plekken waar het uiterlijk minder van belang is zijn golfplaten een goed idee. Omdat golfplaten erg aantrekkelijk geprijsd zijn, vormen ze ook een prima oplossing voor mensen met een kleinere portemonnee.

Lichtplaten bij Plexiglas.nl

  • Kunststof lichtplaten, extreem sterk
  • Vrijwel allemaal UV-bestendig
  • Eenvoudig te monteren en bewerken

Verschillende lichtplaten

Er zijn verschillende soorten lichtplaten van diverse materialen. Iedere soort en materiaal heeft zijn eigen lichtdoorlaat. Lees hieronder wat de belangrijkste verschillen zijn.

Massieve platen

Massieve lichtplaten zijn beschikbaar van plexiglas of polycarbonaat. Massieve platen lijken qua uiterlijk het meest op glas. U kunt kiezen uit massief plexiglas helder, opaal, UV-doorlatend, ontspiegeld, piramide, mat of kraswerend. Massieve lichtplaten van polycarbonaat vindt u in de tinten helder, opaal, kraswerend, smoke grijs of brons.

Kanaalplaten

Kanaalplaten zijn meerwandige platen en bestaan uit verschillende lagen polycarbonaat die met elkaar verbonden door kleine tussenschotjes. Dit maakt de platen uiterst stabiel en licht in gewicht. Kanaalplaten zijn verkrijgbaar in helder en opaal.

Golfplaten

Kunststof golfplaten kenmerken zich door de golvende structuur. Golfplaten hebben een hoge slagvastheid en isolatiewaarde. Lichtdoorlatende golfplaten worden vooral gebruikt als dakbedekking en zijn populair in de agrarische sector. In ons assortiment vindt u golfplaten van polycarbonaat, polyester en PVC.

polyester golfplaat overkapping

Materiaalsoorten

Plexiglas

Lichtplaten van plexiglas zijn een perfecte glasvervanger. Het materiaal is 25 keer sterker dan glas van gelijke dikte. Het is licht in gewicht, wat het makkelijk te monteren maakt. Plexiglas is eventueel te bewerken, maar blijkt vaak lastig voor een doe-het-zelver of voor ervaren klussers die het materiaal niet goed kennen. Om die reden kunt u het materiaal ook bij ons laten bewerken. Wij kunnen het materiaal niet alleen voor u op maat zagen maar ook speciale vormen frezen, gaten boren en graveren.

Polycarbonaat

Polycarbonaat is ook een goede glasvervanger en licht in gewicht. Ook zijn lichtplaten van polycarbonaat bijzonder slagvast en weerbestendig. Dat maakt ze tot ideale dakplaten. Bovendien is polycarbonaat een materiaal dat u zelf ook goed kunt bewerken. Dit is al wat makkelijker dan  bij plexiglas. Mocht u zich hier niet aan willen branden kunt u ook onze massieve polycarbonaat platen 100% op maat bestellen bij ons, inclusief speciale bewerkingen. Behalve voor een massieve plaat kunt u bij het materiaal polycarbonaat ook kiezen voor een kanaalplaat (tunnelplaat) of golfplaat. Polycarbonaat kanaalplaten kunt u bij ons recht of schuin laten zagen. Golfplaten zijn enkel in standaard maten te bestellen.

Polyester

Van het materiaal polyester verkopen wij enkel golfplaten. Deze platen bevatten glasvezels. De glasvezels zijn licht zichtbaar in de lichtplaat, maar dat maakt ze zeer slagvast. Het zorgt voor een hoge mechanische sterkte en een laag gewicht. De lichtdoorlaat van deze polyester lichtplaat is 80%.

PVC

Lichtplaten van PVC zijn de goedkoopste optie. PVC is bij ons verkrijgbaar als golfplaat en kenmerkt zich door een blauwe gloed, wat een zeer mooi effect kan hebben. De lichtplaten zijn UV- en ammoniakbestendig en hebben een lichtdoorlaat van 86%.

Heeft u lichtplaten nodig voor uw project maar twijfelt u over het soort of het materiaal? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij beantwoorden al uw vragen.