Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Tuinkas plastic

Een tuinkas van hard plastic, ofwel kunststof, is duurzaam, effectief en sterk – genoeg redenen om zelf een kas van plexiglas of polycarbonaat te maken.

  • Sterker dan glas
  • Licht in gewicht, eenvoudig te hanteren
  • Effectieve lichtverspreiding

Zelf een tuinkas van plastic maken

Zelf uw eigen groente, fruit of planten kweken is goed voor uw gezondheid en werkt bovendien stress verlagend. Om slakken, vogels, regen en kou op afstand te houden, is het verstandig om een tuinkas te gebruiken. En als u dan toch uw handen uit de mouwen steekt, kunt u deze net zo goed ook zelf bouwen! Zo kunt u de tuinkas helemaal naar wens maken. Kies uw eigen afmetingen, dakconstructie én materiaal.

Een tuinkas plastic van polycarbonaat of plexiglas plaat kunt u goed zelf maken, omdat beide materialen goed te bewerken zijn. Zagen, frezen, boren, buigen en lijmen zijn geen probleem. Wij kunnen deze bewerkingen eventueel ook voor u uitvoeren – vraag in dat geval even een offerte aan.

Tuinkas plastic: keuze uit materialen

Een tuinkas van plastic kunt u maken van plexiglas plaatmassief polycarbonaat of van een kanaalplaat van polycarbonaat. Polycarbonaat is het meest populaire materiaal voor een tuinkas omdat dit enorm weerbestendig is, maar dat neemt niet weg dat plexiglas ook zeker een goede optie is.

Het voordeel van polycarbonaat is dat het super sterk en slagvast is. Hierdoor kan het weer en wind doorstaan.  Mocht er door de wind een tak of steen tegenaan uw kas komen, zal er wellicht een ster of scheur ontstaan, maar over scherven hoeft u zich geen zorgen te maken. Onze polycarbonaat platen zijn voorzien van een UV-beschermlaag en laten dus geen UV-straling door. Dat maakt deze keuze zeer geschikt voor het kweken van snijbloemen en groene, bloeiende potplanten. Deze laag zorgt er ook voor dat het materiaal zelf niet verkleurt. Zo bent u verzekerd van een glasheldere tuinkas! Wilt u juist geen UV-coating? Kies dan voor UV-doorlatend plexiglas.

Plexiglas lijkt in veel opzichten op polycarbonaat. Het is ook slagvast, weerbestendig, licht van gewicht en makkelijk te bewerken. Het is minder krasgevoelig dan polycarbonaat, dus zal daardoor wat langer als nieuw ogen. Plexiglas is ook iets minder sterk, maar alsnog 25 keer sterker dan glas van dezelfde dikte. Beide materialen zijn overigens makkelijk in onderhoud – een sopje van lauwwarm water en een antistatische reiniger zijn voldoende. Let daarbij wel op dat u niet te hard boent, hierdoor kunnen kleine krasjes of een doffe gloed ontstaan.

Tuinkas met plexiglas UV doorlatend

Tuinkas platen dikte

Bij polycarbonaat en plexiglas is de dikte van belang voor de stevigheid van het geheel. Als u een te dunne plaat kiest kan de tuinkas wat gaan doorbuigen. De benodigde dikte van de platen is afhankelijk van de grootte van de kas en de afzonderlijke platen. Op de pagina ‘welke dikte kies ik?’ kunt u aflezen welke dikte wij adviseren voor de afmeting van uw platen. Omdat het vaak gaat om wat grotere platen is over het algemeen 5 mm, 6 mm of 8 mm gebruikelijk!

Effectieve lichtspreiding

Een groot voordeel van een tuinkas van plastic is in de eerste plaats dat deze goedkoper is dan een glazen kas. Een tweede voordeel is dat een tuinkas van plastic een effectievere lichtspreiding heeft. Het zorgt ervoor dat het zonlicht gelijkmatig over de hele kas wordt verspreid, en daar heeft iedere plant baat bij. Polycarbonaat helpt het licht te filteren, zodat de planten minder licht nodig hebben om te kunnen groeien. Bovendien heeft het een isolerende werking.

Tuinkas plastic plaatsen

Plaats de tuinkas van plastic altijd op de zonnigste plek in uw tuin. Blijf wel goed ventileren, want in de volle zon kan het in een dichte tuinkas veel te warm worden. Zorg er daarnaast altijd voor dat er een waterbron of regenton in de buurt is. Zo kunt u de planten voldoende water geven en zullen ze niet uitdrogen.

Bestel platen voor uw tuinkas bij Plexiglas.nl

Plexiglas.nl verkoopt géén kant-en-klare kunststof tuinkassen. Wel kunt u bij ons polycarbonaat of plexiglas op maat bestellen om zo uw eigen tuinkas te bouwen. Indien gewenst kunnen wij ook schuine zijdes zagen of gaten voorboren. Voor rechttoe rechtaan platen kunt u terecht op de website. Voor de bewerkingen als gaten boren en schuin zagen werken we via een offerte.

Heeft u nog vragen over het zelf bouwen van een tuinkas of het kopen van plastic platen? Neem dan contact op met onze klantenservice – onze experts geven graag persoonlijk advies.

Enthousiast? Gebruik deze producten

helder plexiglas 5 mm

PLEXIGLAS® helder 5 mm

 53,00 per m2

Incl. BTW:  64,13 per m2

-10%helder plexiglas 6 mm

PLEXIGLAS® helder 6 mm

 54,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 72,60.Current price is: € 65,34. per m2

Plexiglas helder 8 mm röhm

PLEXIGLAS® helder 8 mm

 77,00 per m2

Incl. BTW:  93,17 per m2

-10%polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 5 mm

 70,20 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 94,38.Current price is: € 84,94. per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 6 mm

 92,00 per m2

Incl. BTW:  111,32 per m2

-10%Massief polycarbonaat helder 8 mm

Polycarbonaat massief helder 8 mm

 105,30 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 141,57.Current price is: € 127,41. per m2

-10%helder plexiglas 10 mm

Plexiglas helder 10 mm

 88,20 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 118,58.Current price is: € 106,72. per m2

helder plexiglas 12 mm

Plexiglas helder 12 mm

 124,00 per m2

Incl. BTW:  150,04 per m2

>