Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Polycarbonaat platen

Polycarbonaat platen, ook wel kanaalplaten. Voor complete overkappingen als carports, veranda’s en afdakken. De kanaalplaten zijn 5-wandig, megasterk en UV-bestendig! Zoekt u polycarbonaat met een glaslook? Kijk dan bij massief polycarbonaat of plexiglas platen.

  • 250x zo sterk als glas en licht van gewicht
  • Polycarbonaat kanaalplaat met eenvoudig verwerking en montage
  • Compleet polycarbonaat dak of losse platen
  • In standaard maat óf op maat gezaagd!
kanaalplaat overkapping polycarbonaat opaal

Polycarbonaat

Polycarbonaat platen zijn, de naam zegt het al, gemaakt van polycarbonaat. Dit is een thermoplast kunststof die zijn faam te danken heeft aan een zeer hoge slagvastheid. Polycarbonaat platen zijn namelijk wel 250x sterker dan glas van dezelfde dikte. Een polycarbonaat plaat kan dus wel tegen een stootje. Bovendien zal de lichtplaat niet in duizenden scherven uiteenspatten. Polycarbonaat is bovendien hittebestendig. Veiliger dan dit gaat u het niet krijgen! Als kers op de taart zijn polycarbonaat kanaalplaten 16 mm goed te bewerken. Ze zijn bijvoorbeeld prima te zagen of te boren.

Kanaalplaten of tunnelplaten

Kanaalplaten worden dus gemaakt van het materiaal polycarbonaat. Ze worden ook wel meerwandige platen of tunnelplaten genoemd. In de volksmond staan ze ook bekend als panelen. Een polycarbonaat kanaalplaat is een vlakke doorzichtige kunststof dakplaat die uit lagen kunststof bestaat, met daartussen kleine tussenschotjes die naast elkaar open holle ruimtes vormen. Dit worden de tunnels of wel kanaaltjes genoemd. De tussenschotjes verbinden de platen aan de boven- en onderkant, waardoor de kanaalplaat zijn bijzondere stabiliteit krijgt. Eén zijde heeft UV-bescherming. Deze UV-bescherming voorkomt dat de kanaalplaten verkleuren en verharden. Dit materiaal is weerbestendig en kan hoge temperaturen en barre weersomstandigheden prima verdragen.

Platen polycarbonaat brandvertragend

Polycarbonaat platen staan veelal bekend om hun hittebestendige karakter. Op de FAQ-pagina zijn de kanaalplaten brandvertragend? leert u meer over de brandvertragende en zelfdovende eigenschappen van kunststof kanaalplaten.

Kanaalplaat dak

Vanwege alle mooie eigenschappen worden kanaalplaten vooral buiten gebruikt, en dan met name als dakconstructie. Een kanaalplaat dak is super mooi maar toch aantrekkelijk geprijsd! Het polycarbonaat kanaalplaten dak is vrij simpel te maken met behulp van de bijbehorende profielen. De polycarbonaat dakplaten zijn licht van gewicht. Dit maakt de montage van een kanaalplaat dak een stuk gemakkelijker! De lijst met toepassingen is lang, maar gebruik als overkapping platen voor een kunststof carport, polycarbonaat serreafdak, carport en schuur staat ver bovenaan. Desalniettemin worden kanaalplaten ook steeds vaker binnenshuis als wand gebruikt. In dat geval worden de platen niet horizontaal, maar verticaal gebruikt. Denk aan scheidingswanden in flexibele werkruimtes en kantoorgebouwen. Zeker een opalen kanaalplaat biedt voldoende privacy zonder dat de ruimte er heel donker van wordt.

Polycarbonaat helder

Wilt u een enigszins lichtdoorlatende overkapping? Kies dan voor de heldere polycarbonaat platen. Deze hebben een lichtdoorlaat van 65% en ogen erg fris. Doordat er gebruik is gemaakt van meerdere lagen hebben de heldere kanaalplaten een licht gematteerde look. U kijkt er dus niet doorheen.

Polycarbonaat opaal

Een polycarbonaat plaat in opaal is wat minder lichtdoorlatend dan de heldere polycarbonaat dakplaten. De lichtdoorlaat is namelijk 40%. Polycarbonaat platen opaal worden ook wel melkwit genoemd. Wilt u polycarbonaat platen met een wat wittere tint, kiest dan voor opalen kanaalplaten.

Polycarbonaat op maat

Bij Plexiglas.nl koopt u polycarbonaat kanaalplaten in de kleuren helder en opaal. Uw polycarbonaat op maat laten zagen? Wij zagen uw polycarbonaat kanaalplaat op maat, helemaal gratis in de exacte afmetingen. Dit geldt ook voor de bijbehorende profielen, welke u kunt bijbestellen. Kijk bij de ‘losse kanaalplaten’ om uw polycarbonaat dakplaat op maat te laten zagen, en kies vervolgens Kanaalplaat helder op maat of Kanaalplaat opaal op maat. Zoekt u dus polycarbonaat helder of opaal? Voor beiden bent u aan het juiste adres!

Polycarbonaat platen set

Tevens is het mogelijk om complete polycarbonaat daken bestellen. Dit geldt voor zowel de heldere polycarbonaat dakplaten als de opalen dakplaten. Bij de sets ontvangt u behalve de kanaalplaten ook polycarbonaat profielen:  afsluitprofielen, koppelprofielen, zijprofielen en (open en gesloten) tape. Deze profielen voor polycarbonaat zijn ideaal en gebruiksvriendelijk voor het bevestigen van uw polycarbonaat. Allemaal vooraf in de juiste maten gezaagd!

Kanaalplaten op maat zagen

Als u liever zelf met uw polycarbonaat aan de slag gaat kan dit ook. U kunt uw kanaalplaten eenvoudig zelf op maat zagen. Lees hiervoor wel even de bijbehorende FAQ-pagina ‘Hoe kan ik kanaalplaten op maat zagen’, zodat u op de juiste manier te werk gaat.

Kanaalplaten polycarbonaat profielen

De montage van uw polycarbonaat platen gaat met behulp van polycarbonaat profielen. Om ongedierte in de polycarbonaat kanaalplaten te voorkomen kunt u eerst de plaat afplakken met een damp open tape en een damp dichte tape. Beide soorten vindt u als set in onze categorie ‘kanaalplaten toebehoren‘. U plakt de damp dichte tape over de kanalen aan de bovenzijde, en de damp open tape over de kanalen aan de onderzijde. Hieronder vindt u de diverse stappen om de kanaalplaten met de polycarbonaat profielen te bevestigen.

Voor meer tips leest u ‘Hoe kan ik polycarbonaat platen bevestigen?‘ en onze technische montagehandleiding.

Overkapping polycarbonaat kanaalplaten helder tuin

Afschot polycarbonaat platen

Het afschot van uw overkapping platen dient minimaal 15 centimeter te zijn. In de kanalen kan anders condensvorming voorkomen. Wanneer condens niet snel genoeg weg kan, kan er algengroei in de polycarbonaatplaten ontstaan. Dit zorgt ervoor dat er groene aanslag in de tunnels groeit, wat erg ontsierend is voor uw kanaalplaten dak.

Voor meer informatie over het afschot, leest u ‘Hoeveel afschot moet een kanaalplaten overkapping hebben?‘.

Kanaalplaat kopen

Wilt u een kanaalplaat kopen? Bij ons kunt u eenvoudig uw polycarbonaat kanaalplaten bestellen, en dat alles in een veilige online omgeving. Wij zijn gecertificeerd met het Webshop Keurmerk. Bovendien kunt u gebruik maken van Trusted shops kopersbescherming. Zo kunt u onbezorgd uw polycarbonaat plaat kopen.

Hoe polycarbonaat bestellen?

U kunt dus kiezen voor een losse kanaalplaat op maat en het bevestigingsmateriaal los bij bestellen, maar ook voor complete sets.

Zijn polycarbonaat platen goedkoop? Het antwoord is ja! Zeker wanneer u de prijs van een kanaalplaten overkapping vergelijkt met die van een glazen overkapping. Bij het op maat bestellen vult u de gewenste afmetingen in waarna de bijbehorende verkoopprijs verschijnt. Hierna kunt u het product heel eenvoudig in uw winkelwagen stoppen en afrekenen. De polycarbonaat prijzen zijn vooral afhankelijk van de afmetingen en het bevestigingsmateriaal dat u nodig heeft. Vooralsnog hebben we alleen complete sets in standaard maten. Dit zal in de toekomst wellicht veranderen. Heeft u nog twijfels welke polycarbonaat kanaalplaat te kopen, of wilt u meer weten over het materiaal polycarbonaat? De medewerkers van onze customer service vertellen u graag meer over de mogelijkheden!