Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Hoeveel afschot moet een kanaalplaten overkapping hebben?

Om uw kanaalplaten schoon en schimmelvrij te houden is het van belang om te zorgen voor voldoende afschot. Waarom dit nodig is en hoeveel u moet hanteren leest u hier.

Afschot van 5 centimeter voor kanaalplaten

Zorg voor een afschot van minimaal 5 cm per meter. Afschot wil zeggen dat de platen in de lengte diagonaal worden gemonteerd. Per meter moet een kanaalplaat 5 centimeter schuin naar beneden worden geplaatst. Als u dus 3 meter lange kanaalplaten heeft, dan moet het afschot 15 cm zijn. Het hoogste punt is dan 15 centimeter hoger dan het laagste punt.

Voor meer handige tips en uitleg over het monteren van kanaalplaten, leest u de montagehandleiding.

Waarom afschot?

Het afschot helpt, samen met de kanaalplaten tape, condensvorming in de kanalen te voorkomen. Bedenk dat polycarbonaat kanaalplaten buiten worden gemonteerd en dat als gevolg vaak condensvorming in de kanalen optreedt. Ontstaat er condensvorming in de kanalen? Dan kan deze door het afschot naar beneden lopen en via de open damp tape aan de onderzijde ontsnappen. Ook sneeuw- en regenval die op de kanaalplaat vallen kunnen zo naar beneden aflopen. Zou het vocht in en op de platen niet snel genoeg weg kunnen, dan ontstaat er algen- en schimmelgroei in de kanalen waardoor de plaat vies wordt.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze informatie? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.

Bekijk ook eens onze montagevideo:

https://youtu.be/iJHr47xhspI

>