Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Polycarbonaat overkapping

Met een polycarbonaat overkapping geniet u het hele jaar door van uw tuin. Begint het te spetteren? Dan zit u heerlijk droog onder uw overkapping. Zo kan die gezellige familie-barbecue gewoon doorgaan! 

Waarom een polycarbonaat overkapping?

Met een polycarbonaat overkapping profiteert u van veel voordelen. Deze zeer slagvaste kunststof platen voor buiten genieten een lange levensduur en kunnen tegen een stootje. Hagel, storm of een voetbal die per ongeluk op het dak belandt; polycarbonaat doorstaat het allemaal glansrijk. Doorgaans gaat het alleen om polycarbonaat dakplaten, maar eventueel kunt u ook kiezen voor polycarbonaat zijkanten om uit de wind te zitten. Meestal gaat het om een overkapping aan huis of een vrijstaande overkapping verderop in de tuin. Polycarbonaat heeft wel als nadeel dat het snel krast. Daarom bieden wij ook kraswerende platen aan voor uw polycarbonaat overkapping.

Allerlei mogelijkheden

Een polycarbonaat overkapping kunt u geheel aanpassen aan uw persoonlijke smaak. Massieve platen lijken het meest op glas. De keuze voor de tint speelt daarbij een belangrijke rol. Wilt u er doorheen kunnen kijken zoals de bekende glazen overkappingen? Dan is de heldere variant een goede optie. Wel ziet u er dan elk vuiltje op, zoals zand, aanslag en vogeluitwerpselen. Ook zit u pal in de zon als die erop schijnt. Opaal, ofwel melkwit polycarbonaat, smoke grijs polycarbonaat of brons polycarbonaat zijn daarom ook populair.

Overkapping polycarbonaat van kanaalplaten

Behalve voor massieve platen kunt u kiezen voor een kanaalplaat overkapping. Veel mensen kiezen voor een polycarbonaat afdak van kanaalplaten. Deze ‘tunnelplaten’ zijn voordeliger dan massieve polycarbonaat platen van dezelfde dikte, zijn semi-transparant en hebben dankzij hun constructie een grote slagvastheid. Ze filteren het licht, wat zorgt voor een mooie diffuse lichtinval. Ook zijn polycarbonaat kanaalplaten goed zelf te zagen. De kanaalplaten kunnen geleverd worden tot een lengte van wel 7 meter. Wij bieden ook complete sets aan voor een polycarbonaat overkapping met kanaalplaten. Dan ontvangt u naast de kanaalplaten ook alle toebehoren, zoals profielen, rubbers en tape. Maak het uzelf gemakkelijk! 

Reinigen polycarbonaat overkapping

Al is een polycarbonaat overkapping behoorlijk onderhoudsarm, periodiek onderhoud blijft belangrijk. Zoals eerder benoemd is polycarbonaat vrij krasgevoelig. Gebruik daarom altijd een mild schoonmaakmiddel, een ruime hoeveelheid water en een zachte microvezeldoek. Het is bovendien van belang dat u op tijd begint met schoonmaken. Ziet u aanslag op uw overkapping? Wacht dan niet totdat het vuil erin trekt. Chemische middelen, schuurmiddelen en schuursponsjes raden wij ten allen tijde af. Gebruik ook geen hogedrukreiniger. Dit lijkt een snelle en handige manier, maar het kan uw overkapping ernstige schade toebrengen. In onze webshop vindt u een handige antistatische kunststof reiniger

Uw overkapping op maat kopen

U bestelt de gewenste platen voor uw polycarbonaat overkapping eenvoudig online. U kunt de platen desgewenst ook door ons schuin laten zagen. Dan hoeft u zelf niet meer met een zaag aan de slag! Voor het schuin zagen dient u een offerte op te vragen. Voor rechte platen kunt u gewoon terecht op onze webshop. De gemiddelde levertijd van onze artikelen bedraagt 2 tot 6 werkdagen. Bij het betreffende product leest u af

Wilt u meer advies over welke soort kunststof platen voor buiten het beste passen bij uw toekomstige overkapping? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze professionals helpen u graag verder!

Enthousiast? Gebruik deze producten

-20%Massief polycarbonaat helder 8 mm

Polycarbonaat massief helder 8 mm

 93,60 per m2

Incl. BTW:  113,26 per m2

polycarbonaat massief smoke grijs

Polycarbonaat massief smoke grijs 6 mm

 131,00 per m2

Incl. BTW:  158,51 per m2

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set helder met toebehoren

Polycarbonaat dak helder 300×300 cm

 449,00

Incl. BTW:  684,68

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set helder met toebehoren

Polycarbonaat dak helder 300×350 cm (BxL)

 519,00

Incl. BTW:  627,99

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set opaal met toebehoren

Polycarbonaat dak opaal 400×300 cm (BxL)

 599,00

Incl. BTW:  724,79

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set opaal met toebehoren

Polycarbonaat dak opaal 400×350 cm (BxL)

 699,00

Incl. BTW:  845,79

>