Polycarbonaat overkapping

Hulp nodig?

Medewerker van de klantenservice

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Met een polycarbonaat overkapping geniet u het hele jaar door van uw tuin. Begint het te spetteren? Dan zit u heerlijk droog onder uw overkapping. Zo kan die gezellige familie-barbecue gewoon doorgaan! 

Waarom een polycarbonaat overkapping?

Met een polycarbonaat overkapping profiteert u van veel voordelen. Deze zeer slagvaste kunststof platen voor buiten genieten een lange levensduur en kunnen tegen een stootje. Hagel, storm of een voetbal die per ongeluk op het dak belandt; polycarbonaat doorstaat het allemaal glansrijk. Doorgaans gaat het alleen om polycarbonaat dakplaten, maar eventueel kunt u ook kiezen voor polycarbonaat zijkanten om uit de wind te zitten. Meestal gaat het om een overkapping aan huis of een vrijstaande overkapping verderop in de tuin. Polycarbonaat heeft wel als nadeel dat het snel krast. Daarom bieden wij ook kraswerende platen aan voor uw polycarbonaat overkapping.

Allerlei mogelijkheden

Een polycarbonaat overkapping kunt u geheel aanpassen aan uw persoonlijke smaak. Massieve platen lijken het meest op glas. De keuze voor de tint speelt daarbij een belangrijke rol. Wilt u er doorheen kunnen kijken zoals de bekende glazen overkappingen? Dan is de heldere variant een goede optie. Wel ziet u er dan elk vuiltje op, zoals zand, aanslag en vogeluitwerpselen. Ook zit u pal in de zon als die erop schijnt. Opaal, ofwel melkwit polycarbonaat, smoke grijs polycarbonaat of brons polycarbonaat zijn daarom ook populair.

Overkapping polycarbonaat van kanaalplaten

Behalve voor massieve platen kunt u kiezen voor een kanaalplaat overkapping. Veel mensen kiezen voor een polycarbonaat afdak van kanaalplaten. Deze ‘tunnelplaten’ zijn voordeliger dan massieve polycarbonaat platen van dezelfde dikte, zijn semi-transparant en hebben dankzij hun constructie een grote slagvastheid. Ze filteren het licht, wat zorgt voor een mooie diffuse lichtinval. Ook zijn polycarbonaat kanaalplaten goed zelf te zagen. De kanaalplaten kunnen geleverd worden tot een lengte van wel 7 meter. Wij bieden ook complete sets aan voor een polycarbonaat overkapping met kanaalplaten. Dan ontvangt u naast de kanaalplaten ook alle toebehoren, zoals profielen, rubbers en tape. Maak het uzelf gemakkelijk! 

Polycarbonaat overkapping van golfplaten

Een polycarbonaat overkapping van golfplaten is een voordelige en eenvoudige optie. Polycarbonaat golfplaten zijn, net als de andere soorten zeer sterk en hebben een behoorlijk hoge lichtdoorlaat. Verder is het een kwestie van smaak. Golfplaten hebben een minder luxe uitstraling dan massieve platen. Een groot voordeel is wel de eenvoudige montage. Wat het monteren van golfplaten zo makkelijk maakt is dat u ze kunt laten overlappen, waarna u ze alleen nog maar hoeft vast te boren. Zagen en schuren kunt u dus achterwege laten. Wij hebben enkelwandige en driewandige polycarbonaat golfplaten in ons assortiment. 

Reinigen polycarbonaat overkapping

Al is een polycarbonaat overkapping behoorlijk onderhoudsarm, periodiek onderhoud blijft belangrijk. Zoals eerder benoemd is polycarbonaat vrij krasgevoelig. Gebruik daarom altijd een mild schoonmaakmiddel, een ruime hoeveelheid water en een zachte microvezeldoek. Het is bovendien van belang dat u op tijd begint met schoonmaken. Ziet u aanslag op uw overkapping? Wacht dan niet totdat het vuil erin trekt. Chemische middelen, schuurmiddelen en schuursponsjes raden wij ten allen tijde af. Gebruik ook geen hogedrukreiniger. Dit lijkt een snelle en handige manier, maar het kan uw overkapping ernstige schade toebrengen. In onze webshop vindt u een handige reinigingsset voor kunststof

Uw overkapping op maat kopen

Bij ons bestelt u eenvoudig online de gewenste platen voor uw polycarbonaat overkapping. De polycarbonaat golfplaten zijn verkrijgbaar in een enkelwandige en een driewandige variant. Voor de massieve platen en kanaalplaten geldt dat u deze desgewenst ook door ons schuin kunt laten zagen. Dan hoeft u zelf niet meer met een zaag aan de slag! Voor het schuin zagen dient u een offerte op te vragen. Voor rechte platen kunt u gewoon terecht op onze webshop.

Golfplaten polycarbonaat overkapping

Wilt u meer advies over welke soort kunststof platen voor buiten het beste passen bij uw toekomstige overkapping? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze professionals helpen u graag verder!

Enthousiast? Gebruik deze producten

>