Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Plexiglas veranda of overkapping

Nederlandse tuinen worden steeds meer gevuld met gezellige overkappingen. Hiermee geniet u het hele jaar door van uw tuin! Met plexiglas kunt u een volledige veranda of overkapping creëren, maar ook 1 of meer afdichtingswanden maken of schuifdeuren voor uw veranda, die u lekker uit de wind houden. Plexiglas is in verschillende kleuren en diktes te verkrijgen. Dit biedt veel mogelijkheden. Daarnaast is plexiglas stevig, UV-bestendig en nagenoeg onbreekbaar.

Veranda of overkapping maken, waarom plexiglas?

De montage van een veranda (schuif-)wand wordt vereenvoudigd doordat plexiglas zo’n 50% lichter is dan gewoon glas. Daarnaast is plexiglas erg veilig. Het is 25x sterker en meer slagvast dan glas. Uw plexiglas wand of schuifdeur zal daardoor nooit kapot spatten en splinteren. Omdat deze toepassing voor gebruik buitenshuis is, kan het gebeuren dat er bijvoorbeeld een tak of steen op of tegen uw kunststof afdak valt. Wanneer dit gebeurt kan er een ster of scheur ontstaan, maar over glasscherven in uw veranda en/of tuin hoeft u zich geen zorgen te maken.

Kunststof op maat gemaakt voor uw veranda

U kunt het plexiglas helemaal passend maken voor uw veranda. Of dit nu voor een complete overkapping of veranda is, of om een veranda (wind-)dicht te maken. Bij ons kunt u plexiglas platen op maat bestellen, met een maximale afmeting van 300 x 200 centimeter. We kunnen ook alvast gaten boren voor de bevestiging, of andere bewerkingen voor u uitvoeren. U kunt een plaat met speciaal maatwerk (anders dan zagen) niet via onze website bestellen. Om plexiglas met bewerkingen te bestellen kunt u het best een offerte aanvragen met een duidelijke tekening van uw wensen.

Plexiglas veranda of overkapping zelf bewerken

Gaat u liever zelf aan de slag met het plexiglas? De veranda kan prima op maat worden gezaagd of gefreesd worden met een cirkelzaag of ijzerzaag. Om het materiaal aan de veranda vast te schroeven kunt u met een ijzerboortje gaten in het plexiglas maken. Andere mogelijke bewerkingen om uit te voeren zijn plexiglas warm buigen, plexiglas graveren en plexiglas frezen. Bekijk onze pagina over plexiglas bewerken om meer hierover te leren.

Verschillende kleuren plexiglas voor uw veranda

U kunt het plexiglas voor uw veranda of overkapping bestellen in diverse kleuren. Veel van onze klanten kiezen bij een tussenwand in de veranda voor helder plexiglas. Met dit glasheldere en volledig transparante materiaal verliest u geen zicht. Wilt u liever iets meer privacy? Dan zijn de plexiglas opaal en plexiglas mat misschien interessante opties. Mat plexiglas is wel transparant maar niet helder. Het is vergelijkbaar met matglas. U kunt hier dus niet doorheen kijken maar het laat wel érg veel licht door. Opaal plexiglas is wit/crèmekleurig en wordt vergeleken met melkglas.

Benodigde dikte kunststof voor veranda

Omdat het bij een veranda vaak om een grotere oppervlakte gaat is het belangrijk dat uw plaat niet doorbuigt. Welke dikte plexiglas u daarvoor nodig heeft is moeilijk te zeggen zonder de situatie te kennen. Elke veranda is natuurlijk anders, en de dikte is afhankelijk van diverse factoren. Ten eerste speelt de afmeting van de platen een rol. Als u één grote wand wilt creëren heeft u dikker plexiglas nodig dan wanneer u het wilt opdelen in meerdere ruiten. Bovendien speelt ook de manier waarop u de platen gaat bevestigen een rol. Als alle platen zijn omrand met een raamwerk/frame dan biedt dit veel stevigheid aan het plexiglas, waardoor minder dikke platen vaak volstaan. Uit ervaring van onze klanten hebben wij opgemaakt dat 8 mm vaak een goede optie is. Op de pagina ‘welke dikte heb ik nodig voor mijn project?’ vindt u meer informatie over de benodigde dikte plexiglas bij verschillende afmetingen.

Als u twijfelt kunt u altijd even contact opnemen met onze klantenservice. Wel moeten we erbij zeggen dat het ook voor onze klantenservice-medewerkers vaak moeilijk is om advies over uw situatie te geven, zeker op afstand. Mocht u twijfelen kunt u eventueel gebruik maken van onze inmeet- en monteerservice. Na het inmeten produceren wij uw benodigde platen en kan er desgewenst een monteur langskomen.

Heeft u vragen over het maken van een plexiglas veranda? Wij denken graag met u mee. Wij zijn van maandag t/m vrijdag, van 09.00 tot 17.00, via de mail en telefonisch bereikbaar.

T: 085 – 9020800
M: klantenservice@plexiglas.nl

LET OP: Deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kunt doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking of toebehoren vanuit ons assortiment.

Enthousiast? Gebruik deze producten

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 3 mm

 59,00 per m2

Incl. BTW:  71,39 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 4 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

5 mm plexiglas mat

Plexiglas mat helder 5 mm

 95,00 per m2

Incl. BTW:  114,95 per m2

-10%plexiglas 6 mm mat

Plexiglas mat helder 6 mm

 102,60 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 137,94.Current price is: € 124,15. per m2

-10%plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 8 mm

 137,70 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 185,13.Current price is: € 166,62. per m2

Plexiglas helder 8 mm röhm

PLEXIGLAS® helder 8 mm

 77,00 per m2

Incl. BTW:  93,17 per m2

-10%plexiglas opaal

Plexiglas opaal 8 mm

 116,10 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 156,09.Current price is: € 140,48. per m2

>