Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Tint

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Medewerker van de klantenservice

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact met ons op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Plexiglas op maat

Plexiglas op maat bestelt u bij Plexiglas.nl! In onze webshop vindt u een uitgebreid assortiment plexiglas platen in uiteenlopende maten, diktes en tinten. 

Eco-proofHoofdafbeelding voorzetraam met montageclips

Voorzetraam budget

 53,24 per m2

Excl. BTW:  44,00 per m2

Eco-proofVoorzetraam plexiglas frame grijs zwart

Voorzetraam met frame

 119,79 per m2

Excl. BTW:  99,00 per m2

Eco-proofVoorzetraam frame deluxe hoofdafbeelding

Voorzetraam frame Deluxe

 168,19 per m2

Excl. BTW:  139,00 per m2

plexiglas ontspiegeld

Plexiglas anti reflex / ontspiegeld 2 mm

 43,56 per m2

Excl. BTW:  36,00 per m2

plexiglas mat

Plexiglas mat helder 3 mm

 55,66 per m2

Excl. BTW:  46,00 per m2

plexiglas mat

Plexiglas mat helder 4 mm

 73,81 per m2

Excl. BTW:  61,00 per m2

plexiglas mat

Plexiglas mat helder 5 mm

 93,17 per m2

Excl. BTW:  77,00 per m2

plexiglas mat

Plexiglas mat helder 6 mm

 111,32 per m2

Excl. BTW:  92,00 per m2

plexiglas mat

Plexiglas mat helder 8 mm

 148,83 per m2

Excl. BTW:  123,00 per m2

plexiglas helder

Plexiglas kraswerend 4 mm

 152,46 per m2

Excl. BTW:  126,00 per m2

plexiglas piramide

Plexiglas piramide helder 3 mm

 68,97 per m2

Excl. BTW:  57,00 per m2

plexiglas spiegelplaten

Plexiglas spiegelplaat zilver 3 mm

 85,91 per m2

Excl. BTW:  71,00 per m2

plexiglas spiegelplaten

Plexiglas spiegelplaat zilver 5 mm

 136,73 per m2

Excl. BTW:  113,00 per m2

Eco-proofPlexiglas helder 2 mm met Röhm logo

PLEXIGLAS® helder 2 mm

 26,62 per m2

Excl. BTW:  22,00 per m2

Eco-proofPlexiglas helder 3 mm met Röhm logo

PLEXIGLAS® helder 3 mm

 39,93 per m2

Excl. BTW:  33,00 per m2

Plexiglas in speciale vorm zoals uitsparing

Plexiglas op maat bij Plexiglas.nl

Bij ons bent u niet gebonden aan de standaard afmetingen van 50×50, 75×75 of 100×100 cm, maar kunt u plexiglas platen op maat laten zagen in alle gewenste afmetingen tot maximaal 300 x 200 cm. Heeft u een stuk helder plexiglas nodig van 100 x 150 cm? Geen probleem. Bij alle producten in onze webshop staat een handige calculator waar u de gewenste afmetingen kunt invullen. U ziet direct de prijs exclusief én inclusief btw. U betaalt alleen voor hetgeen u daadwerkelijk nodig heeft. We leveren geen reststukken mee.

Plexiglas op maat gesneden

Bij Plexiglas.nl kunt u ook uw plexiglas op maat laten frezen in een speciale vorm. Om puntgave ronde vormen te verkrijgen is het lastig als u niet over de juiste gereedschappen beschikt. Onze CNC-freesmachine voert alle vormen die wij invoeren feilloos uit. Wenst u een specifieke vorm? Dan kunt u deze aan ons doorgeven in een technische tekening per mail (klantenservice@plexiglas.nl). Dit mag een DXF-bestand zijn, maar ook een simpele schets. Ook bewerkingen als graveren en boren nemen wij graag voor u uit handen. Zo weet u zeker dat het goed gebeurt en kunt u bij ontvangst direct aan de slag met het monteren van de plexiglas plaat. Neem even contact op met de klantenservice om de mogelijkheden voor te bespreken.

Wilt u weten hoe u het beste een maattekening aan kunt leveren?  Lees dan onze FAQ ‘Hoe lever ik een goede maatwerktekening aan?‘.

 

Zelf plexiglas op maat maken?

U kunt plexiglas ook zelf bewerken, mits u over het juiste gereedschap beschikt. Er is veel mogelijk met plexiglas. Denk aan buigen, lijmen, polijsten, boren, snijden en zagen. Kunststof is krasgevoelig, ga daarom zorgvuldig te werk en zorg altijd voor goede bescherming van uzelf en de plaat!

Plexiglas onderhouden is ook erg eenvoudig. Een mild schoonmaakmiddel en een microvezeldoek zijn voldoende. Gebruik daarvoor onze kunststof reiniging set. Om statische lading te voorkomen kunt u de plaat ook nog nabehandelen met Burnus antistatische reiniger. Gebruik in ieder geval nooit een schuursponsje, schuurmiddel of chemische reinigingsmiddelen. Uiteraard geldt: hoe beter u de plaat onderhoudt, hoe langer het mooi blijft.

De kunststof plexiglas

De kunststof plexiglas staat bekend om zijn sterke karakter. Dit materiaal zal niet in duizenden scherven breken, zoals bij glas kan gebeuren. Plexiglas heeft een licht gewicht en is bovendien goedkoper dan glas.

Officieel is plexiglas niet de juiste naam. Plexiglas is namelijk een merknaam van de kunststof acrylaat. Veel mensen kennen echter alleen de term ‘plexiglas’. Sinds kort verkopen wij ook platen van het merk Plexiglas®, vervaardigd door het Duitse merk Röhm. Deze platen van Plexiglas® zijn van de lijn Pro Terra, en zijn allemaal gerecycled!

PLEXIGLAS proTerra

Plexiglas op maat voor particulier en bedrijf

Veel particuliere klanten weten de weg naar ons te vinden voor uniek plexiglas! Er worden serres, doucheschermen of beschermplaten voor eettafels van vervaardigd, maar ook creatieve accessoires, zoals fotolijstjes of naambordjes. Het materiaal wordt ook vaak als glasvervanger gebruikt en is momenteel een populair product voor voorzetramen om uw woning beter te isoleren. Ook binnen bedrijven, winkels of instellingen zien we bijvoorbeeld balieschermen, platen ter bescherming van kunstwerken of bedrukte reclameplaten aan de wand. Mogelijkheden genoeg dus!

Diverse typen

De meest populaire plexiglas tint is helder. Helder plexiglas is volledig transparant. Dit is super voor bijvoorbeeld overkappingen, waar veel helder van 10 mm voor wordt gebruikt. Liever wat minder doorkijk? Dan is opaal of mat plexiglas wellicht iets voor u. Deze tinten laten wel licht door, maar u kijkt er niet doorheen. Als u een tint wilt die nagenoeg niet transparant is, kunt u kiezen voor zwart plexiglas of wit plexiglas. Van wit plexiglas in 3 mm dikte worden bijvoorbeeld veel douchewanden gemaakt. Ook mat plexiglas in 3 mm is hier erg populair voor. Daarnaast hebben we nog enkele typen plexiglas platen voor speciale toepassingen. Anti-reflex plexiglas  (ontspiegeld) wordt veel gebruikt voor schilderijen en foto’s, vooral anti-reflex 2 mm. Daarnaast kunt u nog kiezen voor piramide plexiglas, kraswerend plexiglas en UV-doorlatend plexiglas.

Sinds kort verkopen we ook plexiglas aircoschermen op maat. Hiermee kunt u uw mobiele aircoslang uit het raam hangen zonder dat er weer warme lucht terug de ruimte in komt.

Bel voor meer informatie met 085 – 9020800 of chat met een van onze klantenservice medewerkers.