Product

Meer tonen Minder tonen

Materiaal

Meer tonen Minder tonen

Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Soort

Meer tonen Minder tonen

Afmeting

Meer tonen Minder tonen

Lengte

Meer tonen Minder tonen

Buitendiameter

Meer tonen Minder tonen

Wanddikte

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Acrylaat

Acrylaat is een stevige kunststof met glaslook. Het staat ook bekend onder de merknaam PLEXIGLAS®. Verkrijgbaar in diverse tinten, diktes en afwerkingen. 

  • Bestel volledig op maat
  • Goede glasvervanger
  • Licht van gewicht
  • Platen en buizen in diverse diktes
plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas anti reflex / ontspiegeld 2 mm

 48,00 per m2

Incl. BTW:  58,08 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas anti reflex / ontspiegeld 3 mm

 68,00 per m2

Incl. BTW:  82,28 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 3 mm

 59,00 per m2

Incl. BTW:  71,39 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 4 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

5 mm plexiglas mat

Plexiglas mat helder 5 mm

 95,00 per m2

Incl. BTW:  114,95 per m2

plexiglas 6 mm mat

Plexiglas mat helder 6 mm

 114,00 per m2

Incl. BTW:  137,94 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 8 mm

 153,00 per m2

Incl. BTW:  185,13 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 10 mm

 192,00 per m2

Incl. BTW:  232,32 per m2

plexiglas helder

Plexiglas kraswerend 3 mm

 81,00 per m2

Incl. BTW:  98,01 per m2

plexiglas helder

Plexiglas kraswerend 4 mm

 109,00 per m2

Incl. BTW:  131,89 per m2

plexiglas helder 25 mm

Plexiglas kraswerend 5 mm

 130,00 per m2

Incl. BTW:  157,30 per m2

Plexiglas piramide structuur helder 3 mm

Plexiglas piramide helder 3 mm

 68,00 per m2

Incl. BTW:  82,28 per m2

plexiglas buizen helder

Plexiglas buis helder 38 x 32 mm

 35,00

Incl. BTW:  42,35

plexiglas buizen helder

Plexiglas buis helder 40 x 30 mm

 49,00

Incl. BTW:  59,29

plexiglas buizen helder

Plexiglas buis helder 40 x 34 mm

 36,00

Incl. BTW:  43,56

plexiglas of polycarbonaat tafelblad

Acrylaat plexiglas

Acrylaat is een afkorting van polymethylmethacrylaat, oftewel PMMA plaat, en is verkrijgbaar onder diverse merknamen zoals Perspex®, altuglas® en Plexiglas®. Hiervan is de laatste meest bekende. Wij verkopen acrylaat platen van het merk Plexiglas® van de lijn Pro Terra. Deze platen zijn voor 90% gerecycled en 100% recyclebaar. Daarnaast verkopen we acrylaat buizen.

Je kunt acrylaat ook wel zien als een ‘plastic plaat‘. Helder acrylaat is glashelder en laat 90% licht door, vandaar dat het vaak als glasvervanger wordt gebruikt. Maar acrylaat is beschikbaar in allerlei tinten, afwerkingen, structuren, maten en diktes. Bij ons vindt u platen in helder, opaal, wit, zwart, UV-doorlatend, anti-reflex/ontspiegeld, spiegel, piramide, mat en kraswerend. Ook hebben we blokken, kuchschermen, achterzetramen en een airco raamfdichting in ons assortiment. Wilt u een acrylaat buis kopen en kunt u de juiste maat niet vinden? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Wat is acrylaat?

Acrylaat is een kunststof bouwmateriaal met tal van voordelen. Een groot pluspunt ten opzichte van glas is dat het heel licht is in gewicht. Dat maakt acrylaat veel makkelijker te bewerken en te installeren. Ook is acrylaat veel sterker dan glas, het is zelfs 25x sterker dan glas van dezelfde dikte. Dit materiaal kan dus wel tegen een stootje! U kunt met acrylaat alle kanten op. Omdat het een thermoplast is, kunt u het goed vervormen, zoals buigen of zetten. Acrylaat op maat zagen is dus prima te doen! Maar ook andere bewerkingen zoals zagen, frezen, boren, kitten, verlijmen, snijden, verven of polijsten is mogelijk met deze kunststof.

Wilt u uw plaat ophangen zonder te boren? Lees dan eens onze blog ‘Plexiglas ophangen zonder boren‘.

Plexiglas helder op maat

Nadelen van acrylaat

Acrylaat is wel wat zachter dan glas en dus is het krasgevoeliger. Afhankelijk van de toepassing is dat iets waar u rekening mee moet houden. U kunt ook kiezen voor kraswerend acrylaat. Deze platen hebben een éénzijdige kraswerende coating. Dit is een extra beschermende laag, maar betekent niet dat de platen gegarandeerd krasvrij zijn. Kraswerend acrylaat wordt bijvoorbeeld gebruikt voor eettafels, salontafels en vloeren – plekken waar een hoog risico op krasjes is dus!

Een ander punt van aandacht is de hittebestendigheid. Acrylaat is minder hittebestendig dan glas of polycarbonaat en dat kan soms van levensbelang zijn. Indien uw project brandgevoelig is, kunt u beter kiezen voor polycarbonaat. Polycarbonaat is zelfdovend en daarmee een stuk veiliger.

Acrylaat op maat

Bij ons bestelt u uw acrylaat op maat. U kunt zowel de buizen als de platen laten zagen. De platen worden bewerkt op onze professionele CNC freesmachine. Deze zorgt voor een piekfijn en nauwkeurig resultaat. Voor het op maat bestellen klikt u op de gewenste soort en dikte. Vervolgens verschijnt een product-pagina met daarin een calculator. Vul de juiste maten in en de bijbehorende kostprijs verschijnt in beeld. Als u dit wilt kunt u bovenop het zagen kiezen voor het verwijderen van de scherpe randen en het afronden van de hoekjes. Klik vervolgens op ‘in winkelwagen’, doorloop het bestelmenu, en uw plaat wordt zo snel mogelijk thuisbezorgd of staat klaar voor afhalen. Super en snel makkelijk acrylaat op maat bestellen doet u bij Plexiglas.nl!

Gegoten en geëxtrudeerd acrylaat

Acrylaat is verkrijgbaar in twee soorten: gegoten en geëxtrudeerd. Het verschil zit hem in het productieproces. Gegoten wordt, zoals de naam als zegt, uitgegoten tot een vlakke plaat. Geëxtrudeerd wordt na het gieten uitgewalst tot een dunnere plaat. Dat maakt geëxtrudeerd acrylaat ook goedkoper. Nadeel is wel dat de plaat meer spanningen bevat en makkelijker kan scheuren of breken tijdens de bewerking.

Wilt u meer weten over het bewerken van acrylaat? Lees dan onze FAQ’s ‘Hoe kan ik plexiglas zagen?‘ of ‘Hoe kan ik plexiglas snijden?‘.

Acrylaat bewerken

Het zelf bewerken van acrylaat is dus wel mogelijk, maar er bestaat een kans dat het materiaal splijt of breekt. Ervaring en goed gereedschap zijn twee belangrijke vereisten voor het succesvol bewerken van uw platen of buizen.

Indien u dit risico wilt voorkomen kunt u uw acrylaat ook door ons laten bewerken. Stuur een tekening van de gewenste vorm en bewerkingen naar klantenservice@plexiglas.nl. Onze medewerkers zullen u een dan een offerte toesturen, en na akkoord zorgen wij dat de plaat u keurig bewerkt toegestuurd wordt.

Overkapping kunststof

Gebruik van acrylaat

Acrylaat werd de laatste tijd vooral veel gebruikt als corona-spatscherm, maar er zijn nog talloze andere mogelijkheden. Dit materiaal staat vooral bekend als vervanger voor glas vanwege de vele voordelen. U ziet het daarom veel terug als lichtplaten in bootramen, voorzetramen, douchewanden, vitrines, kunststof tafelblad of aquaria, zelfs in grote bassins in dierentuinen. Maar de mogelijkheden zijn enorm: van windschermen tot balkonbeglazing, van naambordjes tot machinekappen en van meubels tot dakplaten en overkappingen.

Heeft u nog een vraag over acrylaat of het bestellen bij Plexiglas.nl? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers helpen u graag verder!