Dikte

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact met ons op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Acrylaat

Acrylaat is een stevige kunststof en staat ook bekend onder de merknaam PLEXIGLAS®. Acrylaat is beschikbaar in diverse tinten, diktes en afwerkingen.

  • Goede glasvervanger
  • Licht van gewicht
  • Makkelijk te bewerken
plexiglas ontspiegeld

Plexiglas anti reflex / ontspiegeld 2 mm

 43,56 per m2

Excl. BTW:  36,00 per m2

plexiglas ontspiegeld

Plexiglas anti reflex / ontspiegeld 3 mm

 67,76 per m2

Excl. BTW:  56,00 per m2

Plexiglas anti-reflex 2 mm

Plexiglas anti reflex / ontspiegeld 2 mm | 50×50 cm

 18,15

Excl. BTW:  15,00

Plexiglas anti-reflex 3 mm

Plexiglas anti reflex / ontspiegeld 3 mm | 50×50 cm

 18,15

Excl. BTW:  15,00

-10%plexiglas anti-reflex 2 mm

Plexiglas anti reflex / ontspiegeld 2 mm | 100×100 cm

 39,20

Excl. BTW:  32,40

-10%plexiglas anti-reflex 3 mm

Plexiglas anti reflex / ontspiegeld 3 mm | 100×100 cm

 60,98

Excl. BTW:  50,40

plexiglas anti-reflex 2 mm

Plexiglas anti reflex / ontspiegeld 2 mm | 75×75 cm

 24,20

Excl. BTW:  20,00

plexiglas anti-reflex 3 mm

Plexiglas anti reflex / ontspiegeld 3 mm | 75×75 cm

 38,72

Excl. BTW:  32,00

plexiglas mat

Plexiglas mat helder 3 mm

 55,66 per m2

Excl. BTW:  46,00 per m2

plexiglas mat

Plexiglas mat helder 4 mm

 73,81 per m2

Excl. BTW:  61,00 per m2

plexiglas mat

Plexiglas mat helder 5 mm

 93,17 per m2

Excl. BTW:  77,00 per m2

plexiglas mat

Plexiglas mat helder 6 mm

 111,32 per m2

Excl. BTW:  92,00 per m2

plexiglas mat

Plexiglas mat helder 8 mm

 148,83 per m2

Excl. BTW:  123,00 per m2

-10%plexiglas mat helder 3 mm

Plexiglas mat 4 mm | 100×100 cm

 66,43

Excl. BTW:  54,90

-10%plexiglas mat helder 5 mm

Plexiglas mat 5 mm | 100×100 cm

 83,85

Excl. BTW:  69,30

Wat is acrylaat?

Acrylaat is een afkorting van polymethylmethacrylaat, oftewel PMMA, en is verkrijgbaar onder diverse merknamen. Hiervan is PLEXIGLAS® de meest bekende. Je kunt acrylaat ook wel zien als een ‘plastic plaat‘. Helder acrylaat is glashelder en laat 90% licht door, vandaar dat het vaak als glasvervanger wordt gebruikt. Maar acrylaat is beschikbaar in allerlei tinten, afwerkingen, structuren, maten en diktes. Bij ons vindt u acrylaat platen in helder, opaal, wit, zwart, UV-doorlatend, anti-reflex/ontspiegeld, spiegel, piramide, mat en kraswerend. Ook hebben we acrylaat buizen, blokken. corona-spatschermen en airco raamfdichting in ons assortiment.

Acrylaat is sterker dan glas

Acrylaat is een mooi materiaal met tal van voordelen. Groot pluspunt ten opzichte van glas is dat het heel licht is in gewicht. Dat maakt acrylaat veel makkelijker te bewerken en installeren. Ook is acrylaat veel sterker dan glas, het is zelfs 25x sterker dan glas van dezelfde dikte. Acrylaat kan dus wel tegen een stootje! U kunt met acrylaat alle kanten op. Omdat acrylaat een thermoplast is, kunt u het goed vervormen, zoals buigen of zetten. Maar ook andere bewerkingen zoals zagen, frezen, boren, verlijmen, snijden of polijsten is geen enkel probleem met acrylaat.

Wilt u plexiglas ophangen zonder te boren? Lees dan eens onze blog ‘Plexiglas ophangen zonder boren‘.

Plexiglas helder

Nadelen van acrylaat

Acrylaat is wel een stuk zachter dan glas en dus is het krasgevoeliger. Afhankelijk van de toepassing is dat iets waar u rekening mee moet houden. U kunt ook kiezen voor kraswerend acrylaat. Deze platen hebben een éénzijdige kraswerende coating. Dit is een extra beschermende laag, maar betekent niet dat de platen gegarandeerd krasvrij zijn. Kraswerend acrylaat wordt bijvoorbeeld gebruikt voor eettafels, salontafels en vloeren – plekken waar een hoog risico op krasjes is dus!

Een ander punt van aandacht is de hittebestendigheid. Acrylaat is minder hittebestendig dan glas of polycarbonaat en dat kan soms van levensbelang zijn. Gebruik het dus niet voor veiligheidstoepassingen. Plexiglas is daarnaast ook brandbaar, dus indien uw project brandgevoelig is, kunt u beter kiezen voor polycarbonaat. Polycarbonaat is zelfdovend en daarmee een stuk veiliger.

Gegoten en geëxtrudeerd acrylaat

Acrylaat is verkrijgbaar in twee soorten: gegoten en geëxtrudeerd. Het verschil zit hem in het productieproces. Gegoten wordt, zoals de naam als zegt, uitgegoten tot een vlakke plaat. Geëxtrudeerd wordt na het gieten uitgewalst tot een dunnere plaat. Dat maakt geëxtrudeerd acrylaat ook goedkoper. Nadeel is wel dat de plaat meer spanningen bevat en makkelijker kan scheuren of breken tijdens de bewerking.

Overkapping kunststof

Gebruik van acrylaat

Acrylaat werd de laatste tijd vooral veel gebruikt als corona-spatscherm, maar er zijn nog talloze andere mogelijkheden. Acrylaat staat vooral bekend als vervanger voor glas vanwege de vele voordelen. U ziet het daarom veel terug in bootramen, voorzetramen, douchewanden, vitrines of aquaria, zelfs in grote bassins in dierentuinen. Maar de mogelijkheden zijn enorm: van windschermen tot balkonbeglazing, van naambordjes tot machinekappen en van meubels tot dakplaten en overkappingen.

Heeft u nog een vraag over acrylaat of het bestellen van acrylaat? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers helpen u graag verder!