Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Plexiglas ophangen zonder boren

05/08/2022

09:58

Slimme manieren om plexiglas op te hangen zonder boren

Tegenwoordig is het veranderen van het interieur aan de orde van de dag. Een andere kleur op de muur? Een nieuwe badkamer? We zijn er allemaal dol op. Het is natuurlijk het allermooist om uw plexiglas blind te monteren – dat wil zeggen ophangen zonder boren of schroeven. Gelukkig zijn er handige manieren om een plexiglas plaat of plank zonder boren op te hangen.

Plexiglas is sterk en makkelijk te bewerken. Het is ook een stuk lichter dan glas, dus hoeft het bevestigingsmateriaal minder gewicht te dragen. U kunt zelf gaten boren in uw plexiglas plaat, maar als u dit liever niet wilt zijn er ook andere mogelijkheden. Er zijn meerdere manieren om plexiglas mooi en veilig op te hangen zonder boren:

Is het mogelijk om plexiglas te lijmen?

U kunt uw plexiglas op vrijwel alle denkbare materialen verlijmen; hout, beton, gips, klei, metaal etc. Heeft u te maken met een dun gipswandje? Dan is boren natuurlijk niet verstandig. Maar ook als u het materiaal liever blind wilt monteren is boren en schroeven niet de juiste keuze. Dan is het prettiger om het plexiglas tegen het andere materiaal te kunnen lijmen.

Plexiglas lijmen met de plexiglas sealer of bonder

Heeft u een kleine afmeting of gaat uw voorkeur uit naar een wat minder ingewikkelde montage? Gebruik dan onze Plexiglas Sealer. Dit is een transparante lijm die zeer snel uithardt. De sealer is vooral aan te raden voor transparant plexiglas. Indien de kleur van de lijm niet uitmaakt, bij plexiglas dat niet doorschijnend is, raden we de Plexiglas Bonder aan. Deze is nog wat sterker dan de sealer. Meer weten? Check onze FAQ pagina over het verlijmen van plexiglas.

Plexiglas lijmen met Pro Part® panelbonding

Voor wat grotere oppervlakken kunt u gebruik maken van ons Pro Part® Panelbonding verlijmingssysteem. Dit is een verfijnd systeem met een combinatie van materialen zoals kunststof primers, bonder en dubbelzijdige tape, voor het perfect verlijmen van uw kunststof plaat. Deze lijmmaterialen zijn ideaal voor bijvoorbeeld gevels, maar ook voor keuken- en badkamerwanden wordt het panelbonding systeem vaak gebruikt.

Ophangsystemen of dubbelzijdig tape

Bij kleinere voorwerpen van plexiglas, zoals bewegwijzering plaatjes, kleine foto’s & schilderijtjes en kleine naambordjes, kan dubbelzijdige tape een goed idee zijn om te gebruiken. Er zijn eventueel ook speciale ophangsystemen op de markt om plexiglas fotolijsten, kunstwerken of borden met logo’s op te hangen. Ook dan hoeft er geen boor aan te pas te komen. Hiervoor kunt u het best even naar de bouwmarkt gaan.

Bestel uw plexiglas bij ons

Heeft u het plexiglas product dat u wilt gaan ophangen nog niet aangeschaft? Eventueel kunt u uw plexiglas ook bij ons bestellen. Wij zagen uw platen op maat, eventueel in specifieke, uitgesproken vormen. Ook kunnen we het materiaal voorzien van de benodigde gaten, hoeken en gravures. Lees hierover alles op de pagina ‘Plexiglas op maat‘. Plexiglas.nl verkoopt acrylaat platen, sommigen hiervan zijn gerecycled. Dit zijn de acrylaat proTerra platen van het merk PLEXIGLAS®.

Advies nodig over plexiglas ophangen zonder boren?

Bent u van plan plexiglas bij ons te gaan bestellen, vergeet dan niet om de juiste toebehoren te kopen. Voor het ophangen van het plexiglas hebben we naast speciale lijm en kit, ook de juiste klemmen, schroeven en pluggen om uw project compleet te maken. Heeft u vragen, onze klantenservice is dagelijks via het contactformulier, per mail of telefonisch bereikbaar om uw vragen te beantwoorden. Onze klantenservice medewerkers kunnen u te woord staan op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.

>