**Zomerse temperaturen! Bestel een raamafdichting op maat voor uw aircoslang**

Plexiglas aquarium

De meeste aquariums worden van glas gemaakt, maar wist u al dat plexiglas hiervoor eigenlijk een betere optie is? Plexiglas is namelijk vele malen steviger, en daarom veiliger dan gewoon glas. Het is nagenoeg onbreekbaar en makkelijker in onderhoud.

Aquarium

Aquarium van plexiglas

Plexiglas is zo'n 25 keer sterker, maar 50% lichter van gewicht t.o.v. gewoon glas. Hierdoor is een aquarium van plexiglas niet alleen steviger, maar ook lichter. Dit is handig als u het aquarium moet verplaatsen, bijvoorbeeld met een verbouwing of verhuizing. Over verminderd zicht hoeft u zich geen zorgen te maken. Helder plexiglas heeft qua doorkijk namelijk géén verschil met gewoon glas. Zo heeft u altijd een prachtig glashelder zicht op de vissen in uw aquarium.

Een groot voordeel van plexiglas is dat het materiaal niet kan splinteren of uiteenspatten. Er kan enkel een scheur of ster in ontstaan, maar over glasscherven hoeft u zich geen zorgen te maken. Daarnaast hecht kalk minder goed op plexiglas. Dit scheelt veel tijd in onderhoud en met schoonmaken.

Verschillende soorten plexiglas voor aquarium

Wij hebben verschillende kleuren plexiglas in ons assortiment. Voor een aquarium is het eigenlijk vanzelfsprekend om helder plexiglas te kiezen. Dit plaatmateriaal is nameljk volledig transparant én glashelder. Een eventuele optie is kraswerend plexiglas. Dit krast wat minder snel dan helder transparant plexiglas. De achterwand zou u eventueel wel in een andere tint kunnen maken, bijvoorbeeld opaal, mat (gesatineerd) of wit

Plexiglas aquarium maken

De benodigde dikte plexiglas voor een aquarium is afhankelijk van de inhoud van het aquarium. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met onze klantenservice. 

De algemene richtlijnen hiervoor zijn:

Aquarium

Inhoud aquarium Dikte plexiglas
< 100 liter 8 mm
100 - 200 liter 10 mm
> 200 liter 12 mm

 

In overleg kunnen wij een aantal van deze bewerkingen voor u uitvoeren. Vraag hiervoor een offerte bij ons aan. Plexiglas heeft vele bewerkingsmogelijkheden. Boren, graveren en verlijmen zijn voorbeelden van bewerkingen die goed uitgevoerd kunnen worden met plexiglas.

Heeft u vragen? Wij denken graag met u mee. We zijn van maandag t/m vrijdag, van 09.00 tot 17.00, via de mail en telefonisch bereikbaar.

T: 085 - 9020800
M: klantenservice@plexiglas.nl

LET OP: Deze informatie is bedoeld om u te inspireren over wat u met plexiglas kunt maken. Wij verkopen enkel plexiglas platen op maat met een eventuele bewerking, maar geen eindproducten. U zou het aquarium dus zelf in elkaar moeten (laten) zetten, waarbij u ons plexiglas kunt kopen als basis. 

4 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren