Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Plexiglas aquarium

De meeste aquariums worden van glas gemaakt, maar wist u al dat plexiglas hiervoor eigenlijk een betere optie is? Plexiglas is namelijk vele malen steviger en daarom veiliger dan gewoon glas. Het is nagenoeg onbreekbaar en makkelijker in onderhoud.

Aquarium

Aquarium van plexiglas

Plexiglas is zo’n 25 keer sterker, maar 50% lichter van gewicht t.o.v. gewoon glas. Hierdoor is een aquarium van plexiglas niet alleen steviger, maar ook lichter. Dit is handig als u het aquarium moet verplaatsen, bijvoorbeeld met een verbouwing of verhuizing. Over verminderd zicht hoeft u zich geen zorgen te maken. Helder plexiglas geeft qua doorkijk namelijk géén verschil met gewoon glas. Zo heeft u altijd een prachtig glashelder zicht op de vissen in uw aquarium.

Een groot voordeel van plexiglas is dat het materiaal niet kan splinteren of uiteenspatten. Er kan enkel een scheur of ster in ontstaan, maar over glasscherven hoeft u zich geen zorgen te maken. Daarnaast hecht kalk minder goed op plexiglas. Dit scheelt veel tijd in onderhoud en met schoonmaken.

Verschillende soorten plexiglas voor aquarium

Wij hebben verschillende kleuren plexiglas in ons assortiment. Voor een aquarium is het eigenlijk vanzelfsprekend om helder plexiglas te kiezen. Dit plaatmateriaal is namelijk volledig transparant én glashelder. Een eventuele optie is kraswerend plexiglas. Dit krast wat minder snel dan helder transparant plexiglas. De achterwand zou u eventueel wel in een andere tint kunnen maken, bijvoorbeeld opaal, mat (gesatineerd) of wit.

Plexiglas aquarium maken

De benodigde dikte plexiglas voor een aquarium is afhankelijk van de inhoud van het aquarium. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

De algemene richtlijnen hiervoor zijn:

Aquarium

Inhoud aquarium Dikte plexiglas
< 100 liter 8 mm
100 – 200 liter 10 mm
> 200 liter 12 mm

In overleg kunnen wij een aantal van deze bewerkingen voor u uitvoeren. Vraag hiervoor een offerte bij ons aan. Plexiglas heeft vele bewerkingsmogelijkheden. Boren, graveren en verlijmen zijn voorbeelden van bewerkingen die goed uitgevoerd kunnen worden met plexiglas.

Heeft u vragen? Wij denken graag met u mee. We zijn van maandag t/m vrijdag, van 09.00 tot 17.00, via de mail en telefonisch bereikbaar.

T: 085 – 902 08 00
M: klantenservice@plexiglas.nl

LET OP: Deze informatie is bedoeld om u te inspireren over wat u met plexiglas kunt maken. Wij verkopen enkel plexiglas platen op maat met een eventuele bewerking, maar geen eindproducten. U zou het aquarium dus zelf in elkaar moeten (laten) zetten, waarbij u ons plexiglas kunt kopen als basis.

Enthousiast? Gebruik deze producten

Acrifix 192: 1-componentenlijm

Acrifix 192: 1-componenten lijm

 25,00

Incl. BTW:  30,25

helder plexiglas 8 mm

PLEXIGLAS® helder 8 mm

 77,00 per m2

Incl. BTW:  93,17 per m2

plexiglas helder

Plexiglas helder 10 mm

 98,00 per m2

Incl. BTW:  118,58 per m2

plexiglas helder

Plexiglas helder 12 mm

 124,00 per m2

Incl. BTW:  150,04 per m2

>