Product

Meer tonen Minder tonen

Materiaal

Meer tonen Minder tonen

Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Soort

Meer tonen Minder tonen

Afmeting

Meer tonen Minder tonen

Lengte

Meer tonen Minder tonen

Breedte

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Polycarbonaat panelen

Het is een kunststof materiaal en zo’n 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte – we hebben het over polycarbonaat, beter bekend onder de merknaam LEXAN™ of lexaan. Er is ontzettend veel mogelijk met polycarbonaat panelen. Tel daar UV-bestendigheid, weersbestendigheid, slagvastheid en het lichte gewicht bij op en u weet dat u te maken heeft met een uniek materiaal!

-10%polycarbonaat massief brons

Polycarbonaat massief brons 3 mm

 61,20 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 82,28.Current price is: € 74,05. per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 2 mm

 28,00 per m2

Incl. BTW:  33,88 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 3 mm

 42,00 per m2

Incl. BTW:  50,82 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 4 mm

 56,00 per m2

Incl. BTW:  67,76 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 5 mm

 78,00 per m2

Incl. BTW:  94,38 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 6 mm

 92,00 per m2

Incl. BTW:  111,32 per m2

Massief polycarbonaat helder 8 mm

Polycarbonaat massief helder 8 mm

 117,00 per m2

Incl. BTW:  141,57 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 10 mm

 159,00 per m2

Incl. BTW:  192,39 per m2

-10%polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 2 mm

 43,20 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 58,08.Current price is: € 52,27. per m2

-10%polycarbonaat massief brons

Polycarbonaat massief brons 4 mm

 81,90 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 110,11.Current price is: € 99,10. per m2

-10%polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 3 mm

 57,60 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 77,44.Current price is: € 69,70. per m2

polycarbonaat massief smoke grijs

Polycarbonaat massief smoke grijs 4 mm

 90,00 per m2

Incl. BTW:  108,90 per m2

-10%polycarbonaat massief brons

Polycarbonaat massief brons 5 mm

 99,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 133,10.Current price is: € 119,79. per m2

-10%polycarbonaat massief brons

Polycarbonaat massief brons 6 mm

 124,20 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 166,98.Current price is: € 150,28. per m2

polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 4 mm

 85,00 per m2

Incl. BTW:  102,85 per m2

Polycarbonaat panelen: weerbestendig en slagvast

Simpel gezegd kunt u polycarbonaat panelen gebruiken indien u een glashelder resultaat wilt dat nagenoeg onbreekbaar is. Polycarbonaat is de perfecte vervanger voor glas. Denk aan een geluidsscherm, kamerafscheiding of een aquarium. Vanwege de weerbestendigheid en slagvastheid, zoals een flinke hagelbui en UV-straling, is polycarbonaat ook ideaal voor toepassingen buitenshuis. Polycarbonaat panelen kunnen weer en wind doorstaan en zijn dus goed te gebruiken als dak of overkapping. Deze kunststof wordt vaak gebruikt als dak boven de veranda of serre, boven de carport of als luifel. Zo kunt u ook op een regenachtige dag genieten van uw tuin.

Het feit dat polycarbonaat panelen breuk- en slagvast zijn, maakt ze veilig voor een huishouden met kinderen, helemaal als er regelmatig een balletje getrapt wordt. Een ander groot voordeel van polycarbonaat panelen is dat ze licht in gewicht zijn. Hierdoor zijn de panelen eenvoudig zelf te monteren en bewerken – ook door minder ervaren klussers. Boren, zagen, frezen, lijmen; het is allemaal een fluitje van een cent met polycarbonaat panelen.

Indien gewenst kunt u de bewerkingsmogelijkheden ook aan ons overlaten. Hiervoor dient u een offerte aan te vragen. Heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Panelen massief polycarbonaat

Er zijn diverse soorten polycarbonaat panelen. Wij hebben ten eerste massieve polycarbonaat panelen in ons assortiment. Deze panelen zijn verkrijgbaar in helder polycarbonaat, opaal polycarbonaat, smoke grijs polycarbonaat, brons polycarbonaat en kraswerend polycarbonaat. U kunt ze gebruiken voor veiligheidsbeglazing of industriële beglazing. Denk daarbij aan scholen, sporthallen, winkels of andere plaatsen waar het risico op vandalisme of inbraak hoog is. De massieve panelen worden ook vaak gebruikt als afschermkappen en -platen op machines in de voedingsindustrie, als lichtstraten, fietsenstallingen, luifelplaten, lichtarmaturen of lichtbakplaten. Door de isolerende werking zijn ze ook ideaal als bootraam of om een tuinkas mee op te bouwen. Polycarbonaat biedt optimale kweekomstandigheden in de kas; het laat genoeg licht door, maar niet zoveel dat plantjes kunnen verbranden door de zon. Kortom; de mogelijkheden zijn eindeloos.

Polycarbonaat panelen van kanaalplaten

Naast de massieve polycarbonaat panelen kunt u kiezen voor kanaalplaten – ook wel tunnelplaten genoemd. Deze polycarbonaat panelen bestaan uit meerdere, dunne laagjes kunststof met daartussen kleine tussenschotjes die naast elkaar open holle ruimtes vormen: tunnels of kanaaltjes genoemd. De tussenschotjes verbinden de kunststof platen aan de boven- en onderkant, waardoor de kanaalplaat zijn bijzondere stabiliteit krijgt. Eén zijde heeft UV-bescherming. Deze UV-bescherming voorkomt dat de kanaalplaten verkleuren en verharden. De platen zijn weerbestendig en kunnen hoge temperaturen en weersomstandigheden goed verdragen. De polycarbonaat kanaalplaten zijn brandveilig én zelfdovend.

De tunnels (de holle ruimtes in de kanaalplaat) zorgen ook voor een uitstekende isolerende functie. De opbouw van de kanaalplaten zorgt er bovendien niet alleen voor dat de platen sterk zijn, maar ze zien er ook strakker uit. Bovendien zijn kanaalplaten vlak en stijf, waardoor ze zich uitstekend lenen voor een dak of overkapping.

Deze kanaalplaten zijn verkrijgbaar in de kleuren helder en opaal. Het is ook mogelijk om complete polycarbonaat kanaalplaten sets bij ons te bestellen. Bij de sets ontvangt u naast de kanaalplaten ook afsluitprofielen, koppelprofielen, zijprofielen en tape (open en dicht) voor het bevestigen van de kanaalplaten. Zo bestelt u in één keer alles wat u nodig heeft voor een polycarbonaat kanaalplaten overkapping.

Twijfelt u of polycarbonaat panelen voor uw toepassing geschikt zijn? Of wilt u advies over uw keuze in massieve platen of kanaalplaten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze professionals staan geheel vrijblijvend voor u klaar om samen met u op zoek te gaan naar het meest geschikte materiaal voor uw project.