Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Lichtstraat

Zoekt u naar een manier om meer daglicht in uw huis binnen te laten? Een lichtstraat van kunststof is de oplossing. Het vult niet alleen de ruimte met een flink portie daglicht, het is ook nog eens goed voor u!

Wat is een lichtstraat?

Een lichtstraat is letterlijk een straat van licht. Deze wordt gemaakt van licht-doorlatende kunststof platen of ramen die op een dak zijn gemonteerd. Zo komt er een flinke hoeveelheid natuurlijk licht uw woning of pand binnen. En dat is niet alleen mooi, het is ook nog eens gezond voor u en zorgt voor een heerlijk woon- of werkklimaat. Wist u dat daglicht voor een verbeterde concentratie en een goed humeur zorgt? Bovendien creëert het een enorm ruimtelijk gevoel.

U plaatst een kunststof lichtstraat bijvoorbeeld op een plat dak, veranda of aanbouw. Een lichtstraat bestaat uit één groot raam of meerdere ramen in een frame. Indien u kiest voor meerdere ramen, kunt u er ook een klapraam tussen zetten. Op die manier kunt u de ruimte ook nog eens goed ventileren! Nóg beter voor het woon- en werkklimaat.

Meer natuurlijk licht = energie besparen

Natuurlijk daglicht van boven is natuurlijk prachtig. Het ruimtelijke gevoel is mooi meegenomen en de gezondheidsvoordelen spreken voor zich. Maar er is nog een leuk voordeel: energiebesparing! Hoe meer daglicht er in uw woning of pand binnenvalt, hoe minder u gebruik hoeft te maken van kunstlicht. Kortom, minder elektriciteit. Maar het extra zonlicht zorgt ook voor een natuurlijke verwarming van de ruimte en dus hoeft de verwarming minder snel aan. Goed voor uw portemonnee, en het milieu niet te vergeten!

Indien u de lichtstraat extra wilt isoleren kunt u eventueel kiezen voor een voorzetraam. Dit wordt gebruikt tegen tocht en koudeval onder een lichtstraat of lichtkoepel.

kunststof lichtstraat

Lichtstraat kunststof

Wilt u kunststof gebruiken voor uw lichtstraat? Dat kan heel goed! Bij Plexiglas.nl hebben we een breed assortiment aan kunststof platen. Voor een kunststof lichtstraat is het nodig dat de kunststof plaat in meer of mindere mate lichtdoorlatend is. U kunt kiezen uit de volgende platen:

 • Polycarbonaat massief: onze massieve polycarbonaat platen zijn verkrijgbaar in helderopaalsmoke grijsbrons en kraswerend. Deze platen zijn ook bijzonder sterk, veilig en slagvast en zeer geschikt voor buitengebruik. Daarnaast is een polycarbonaat lichtstraat UV-bestendig en zelfdovend.
 • Polycarbonaat kanaalplaten: deze meerwandige platen zijn erg licht van gewicht waardoor ze makkelijk te bewerken en monteren zijn. Wij bieden 16 mm kanaalplaten aan in helder en opaal. Bent u op zoek naar 10 mm? Dat kan ook! Neem in dat geval even contact op met onze klantenservice. Eventueel kunnen we voor grote zakelijke projecten ook gebogen lichtstraten van kanaalplaten op aanvraag leveren. Ook in dit geval kunt u het beste even contact opnemen.
lichtkoepel plexiglas kunststof bolvormig

Opaal of helder voor uw lichtstraat

De meest gekozen tinten voor een lichtstraat zijn helder en opaal. Helder staat voor glashelder en biedt een prachtige doorkijk. Zo kunt u volop genieten van het zonnetje en heeft u zicht op een blauwe hemel of juist een imponerend wolkendek. Het feit dat u goed naar buiten kunt kijken betekent ook dat men van buiten naar binnen kan kijken. Heeft u dat liever niet? Kies dan voor opaal, oftewel een melkwitte plaat. Dit zorgt voor een prachtige diffuse lichtspreiding en geeft volop privacy. Zo hoeft u zich geen zorgen meer te maken over of de buren u in pyjama in de keuken zien staan!

Lichtstraatpanelen van glas of kunststof?

U kunt een lichtstraat maken van glas of van kunststof. Helder plexiglas of helder polycarbonaat hebben hetzelfde uiterlijk als glas. Maar wat zijn de verschillen? We zetten ze voor u op een rij:

Plexiglas lichtstraat:

 • Slagvast
 • Glashelder
 • 25x sterker dan glas van dezelfde dikte
 • Krasgevoelig
 • Lichter van gewicht dan glas
 • Isoleert beter dan glas
 • Goedkoper dan glas
 • Licht krasgevoelig

Lichtstraat polycarbonaat:

 • Slagvast
 • Glashelder
 • 250x sterker dan glas van dezelfde dikte
 • Krasgevoelig
 • Lichter van gewicht dan glas
 • Isoleert beter dan glas
 • Goedkoper dan glas
 • UV-bestendig
 • Bestand tegen hoge temperaturen
 • Kanaalplaten hebben een lagere lichtdoorlaat dan glas

Glazen lichtstraat

 • Krasvast
 • Geluiddempend
 • Duurzaam
 • Heldere lichtinval
 • Duurder dan kunststof
 • Zwaarder dan kunststof

Vergunning nodig?

Om een kunststof lichtstraat te kunnen plaatsen heeft u meestal geen vergunning nodig. Dit komt omdat het meestal weinig invloed heeft op het straatbeeld. Het is echter wel raadzaam om dit even dubbel te checken bij uw gemeente.

Plaatsing van de lichtstraat

Een lichtstraat wordt het vaakst geplaatst op een plat dak. Maar ook voor de overgang tussen een gevel en een plat of schuin dak is een lichtstraat de perfecte oplossing. Met een lichtstraat kunt u uw keuken, woonkamer of bedrijfshal meer natuurlijke lichtinval geven. Ook voor buitenverblijven, zoals een overkapping, ser­re of schuur, is een lichtstraat een mooie en praktische optie.

Zelf een lichtstraat maken?

Wilt u zelf aan de slag gaan? Begin dan met het bepalen van de maten. Wilt u één grote lichtstraat maken of meerdere straten naast elkaar? Welk materiaal wilt u gebruiken? Zorg ervoor dat u alles goed op een rij heeft voordat u begint.

Wordt het materiaal geplaatst op de nieuw te komen aanbouw, neem het dan meteen mee in de bouwplannen. Het is overigens ook geen probleem om het achteraf pas te monteren.

Bent u zover? Dit zijn de basisstappen:

 • Begin met het maken van een frame. U kunt kiezen uit een frame van hout, aluminium, kunststof of staal.
 • Bestel de kunststof platen die u wilt gebruiken. Bij Plexiglas.nl bestelt u plexiglas of polycarbonaat op maat. Zo hoeft u na ontvangst van het materiaal zelf niet meer te zagen. Twijfelt u over de dikte van de plaat? Check dan onze dikte-adviestabel.
 • Monteer de platen op het frame met schroeven die zijn voorzien van een afdichtring, zoals onze spenglerschroeven. Dit zorgt voor een waterdichte bevestiging. Boor gaten op de bevestigingspunten. Lees ‘Kan ik gaten boren in polycarbonaat?’ of ‘Kan ik gaten boren in plexiglas?’ als u zelf aan de slag wilt gaan met boren. Dit kunnen wij trouwens ook voor u doen. Met de juiste maten en afmetingen kunnen wij ook de gaten alvast voor u in de plaat boren. Zo hoeft u écht bijna niets meer zelf te doen! Vraag in dat geval een offerte aan.
 • Werk de randen verder af met kit. Gebruik hiervoor onze Plexiglas Sealer of Plexiglas Bonder. De Bonder is de meest sterke van de twee, maar droogt wit op. Als u een heldere kit wilt, kunt u het best voor de Sealer kiezen. Ook deze is erg sterk.

Kunststof platen lichtstraat bestellen

Weet u inmiddels welke kunststof platen u wilt gebruiken voor uw lichtstraat? Ga dan naar het betreffende product en controleer nogmaals of de dikte, tint en afwerking matchen met uw wensen. Vul vervolgens de maten in en de kostprijs zal verschijnen.

Hierna kunt u nog kiezen voor enkele aanvullende opties:

 • Scherpe randen verwijderen: De scherpe randen van de plaat worden dan verwijderd met een afbraammesje. Zo kunt u uzelf niet bezeren aan de randen.
 • Hoeken afronden: We ronden de hoeken af met een radius van 5 mm.

Heeft u verschillende afmetingen nodig? Geen probleem! Dan klikt u op het ‘plusje’ onder de calculator en herhaalt u het bestelproces met de volgende maten. Controleer uiteindelijk wat er in uw winkelwagen zit voordat u de bestelling definitief plaatst.

Twijfelt u over de maten, het materiaal of iets anders? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij geven u graag persoonlijk advies!

Enthousiast? Gebruik deze producten

-20%plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat 3 mm | 100×100 cm

 47,20

Incl. BTW: Original price was: € 71,39.Current price is: € 57,11.

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas anti reflex / ontspiegeld 2 mm

 48,00 per m2

Incl. BTW:  58,08 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas anti reflex / ontspiegeld 3 mm

 68,00 per m2

Incl. BTW:  82,28 per m2

plexiglas 6 mm mat

Plexiglas mat 6 mm | 50×50 cm

 29,00

Incl. BTW:  35,09

Dubbelwandige lichtkoepel helder rechthoek

Lichtkoepel plexiglas helder 80×130 cm dubbelwandig

 227,00

Incl. BTW:  274,67

-10%polycarbonaat massief brons

Polycarbonaat massief brons 3 mm

 61,20 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 82,28.Current price is: € 74,05. per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 2 mm

 28,00 per m2

Incl. BTW:  33,88 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 3 mm

 42,00 per m2

Incl. BTW:  50,82 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 4 mm

 56,00 per m2

Incl. BTW:  67,76 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 5 mm

 78,00 per m2

Incl. BTW:  94,38 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 6 mm

 92,00 per m2

Incl. BTW:  111,32 per m2

Massief polycarbonaat helder 8 mm

Polycarbonaat massief helder 8 mm

 117,00 per m2

Incl. BTW:  141,57 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 10 mm

 159,00 per m2

Incl. BTW:  192,39 per m2

-10%polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 2 mm

 43,20 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 58,08.Current price is: € 52,27. per m2

-10%polycarbonaat massief brons

Polycarbonaat massief brons 4 mm

 81,90 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 110,11.Current price is: € 99,10. per m2

-10%polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 3 mm

 57,60 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 77,44.Current price is: € 69,70. per m2

polycarbonaat massief smoke grijs

Polycarbonaat massief smoke grijs 4 mm

 90,00 per m2

Incl. BTW:  108,90 per m2

-10%polycarbonaat massief brons

Polycarbonaat massief brons 5 mm

 99,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 133,10.Current price is: € 119,79. per m2

polycarbonaat massief brons

Polycarbonaat massief brons 6 mm

 99,00 per m2

Incl. BTW:  119,79 per m2

polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 4 mm

 85,00 per m2

Incl. BTW:  102,85 per m2

polycarbonaat massief smoke grijs

Polycarbonaat massief smoke grijs 6 mm

 131,00 per m2

Incl. BTW:  158,51 per m2

polycarbonaat massief smoke grijs

Polycarbonaat massief smoke grijs 8 mm

 170,00 per m2

Incl. BTW:  205,70 per m2

-10%polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 5 mm

 96,30 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 129,47.Current price is: € 116,52. per m2

-10%polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 6 mm

 115,20 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 154,88.Current price is: € 139,39. per m2

helder plexiglas 15 mm

Plexiglas helder 15 mm

 156,00 per m2

Incl. BTW:  188,76 per m2

-10%polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 12 mm

 173,70 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 233,53.Current price is: € 210,18. per m2

-10%polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 15 mm

 215,10 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 289,19.Current price is: € 260,27. per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 3 mm kraswerend

 213,00 per m2

Incl. BTW:  257,73 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 4 mm kraswerend

 247,00 per m2

Incl. BTW:  298,87 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 5 mm kraswerend

 284,00 per m2

Incl. BTW:  343,64 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 6 mm kraswerend

 319,00 per m2

Incl. BTW:  385,99 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat helder 8 mm kraswerend

 387,00 per m2

Incl. BTW:  468,27 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 10 mm kraswerend

 439,00 per m2

Incl. BTW:  531,19 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 12 mm kraswerend

 529,78 per m2

Incl. BTW:  641,03 per m2

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set helder met toebehoren

Polycarbonaat dak helder 300 x 250 cm (bxd)

 369,00

Incl. BTW:  446,49

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set helder met toebehoren

Polycarbonaat dak helder 300 x 300 cm (bxd)

 449,00

Incl. BTW:  543,29

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set helder met toebehoren

Polycarbonaat dak helder 300 x 350 cm (bxd)

 519,00

Incl. BTW:  627,99

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set helder met toebehoren

Polycarbonaat dak helder 300 x 400 cm (bxd)

 599,00

Incl. BTW:  724,79

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set helder met toebehoren

Polycarbonaat dak helder 400 x 250 cm (bxd)

 499,00

Incl. BTW:  603,79

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set helder met toebehoren

Polycarbonaat dak helder 400 x 300 cm (bxd)

 599,00

Incl. BTW:  724,79

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set helder met toebehoren

Polycarbonaat dak helder 400 x 350 cm (bxd)

 699,00

Incl. BTW:  845,79

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set helder met toebehoren

Polycarbonaat dak helder 400 x 400 cm (bxd)

 799,00

Incl. BTW:  966,79

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set helder met toebehoren

Polycarbonaat dak helder 500 x 250 cm (bxd)

 649,00

Incl. BTW:  785,29

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set helder met toebehoren

Polycarbonaat dak helder 500 x 300 cm (bxd)

 799,00

Incl. BTW:  966,79

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set helder met toebehoren

Polycarbonaat dak helder 500 x 350 cm (bxd)

 899,00

Incl. BTW:  1.087,79

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set helder met toebehoren

Polycarbonaat dak helder 500 x 400 cm (bxd)

 999,00

Incl. BTW:  1.208,79

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set opaal met toebehoren

Polycarbonaat dak opaal 300 x 250 cm (bxd)

 369,00

Incl. BTW:  446,49

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set opaal met toebehoren

Polycarbonaat dak opaal 300 x 300 cm (bxd)

 449,00

Incl. BTW:  543,29

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set opaal met toebehoren

Polycarbonaat dak opaal 300 x 350 cm (bxd)

 519,00

Incl. BTW:  627,99

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set opaal met toebehoren

Polycarbonaat dak opaal 300 x 400 cm (bxd)

 599,00

Incl. BTW:  724,79

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set opaal met toebehoren

Polycarbonaat dak opaal 400 x 250 cm (bxd)

 499,00

Incl. BTW:  603,79

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set opaal met toebehoren

Polycarbonaat dak opaal 400 x 300 cm (bxd)

 599,00

Incl. BTW:  724,79

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set opaal met toebehoren

Polycarbonaat dak opaal 400 x 400 cm (bxd)

 799,00

Incl. BTW:  966,79

Polycarbonaat kanaalplaat helder

Polycarbonaat kanaalplaat helder 250×98 cm (lxb)

 49,00

Incl. BTW:  59,29

polycarbonaat kanaalplaat helder

Polycarbonaat kanaalplaat helder 300×98 cm (lxb)

 59,00

Incl. BTW:  71,39

polycarbonaat kanaalplaat helder

Polycarbonaat kanaalplaat helder 350×98 cm (lxb)

 69,00

Incl. BTW:  83,49

polycarbonaat kanaalplaat helder

Polycarbonaat kanaalplaat helder 400×98 cm (lxb)

 79,00

Incl. BTW:  95,59

Polycarbonaat kanaalplaat opaal

Polycarbonaat kanaalplaat opaal 250×98 cm (lxb)

 49,00

Incl. BTW:  59,29

polycarbonaat kanaalplaat opaal

Polycarbonaat kanaalplaat opaal 300×98 cm (lxb)

 59,00

Incl. BTW:  71,39

polycarbonaat kanaalplaat opaal

Polycarbonaat kanaalplaat opaal 350×98 cm (lxb)

 69,00

Incl. BTW:  83,49

polycarbonaat kanaalplaat opaal

Polycarbonaat kanaalplaat opaal 400×98 cm (lxb)

 79,00

Incl. BTW:  95,59

>