Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Kan ik gaten boren in plexiglas?

Ja, dat kan. U kunt zelf aan de slag maar ook wij kunnen dit al voor u doen! Wij boren graag voor u de gaten in uw plexiglas of polycarbonaat. U kunt ons een e-mail sturen of een offerte aanvragen met de gegevens over de gaten die u in uw plexiglas of polycarbonaat plaat wenst. Dan zorgen wij voor de gaten.

Let op! Plexiglas is prima te bewerken, maar niet iedereen slaagt hierin. Het kan eventueel scheuren of breken. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor een tegenvallend resultaat. Laat uw plexiglas bij twijfel liever door ons bewerken. Hiervoor kunt u een offerte aanvragen.

Zelf gaten boren in plexiglas

Gaat u zelf aan de slag met gaten boren in het plexiglas? Volg dan de volgende stappen.

  • Zorg er voor dat u de plexiglas plaat op een vlakke ondergrond plaatst zodat de plaat stevig ligt. Verwijder de folie op de plexiglas plaat niet.
  • Plak aan de boven- én onderkant van de plexiglas plaat schilderstape, vooral als de plexiglas plaat wat dunner is.
  • Teken de boorgaten af op de schilderstape.
  • Gaat u gaten boren langs de rand van de plaat? Raadzaam is om de gaten niet minder dan 1,5 centimeter van de rand af te boren. Zo voorkomt u dat de plexiglas plaat scheurt of afbreekt, vooral wanneer de plaat dunner is.
  • Gebruik een ijzerboor met een gebruikte plaat. Een gloednieuwe plaat kan voor hapjes zorgen, hierdoor kan de plexiglas plaat gaan scheuren. Kleine hapjes zijn te verwijderen door de plek voorzichtig te schuren. Gebruik de boor op middelhoge snelheid.
  • Laat de boor lopen wanneer u hem uit het geboorde gat haalt.
  • Ruwe randjes kunt u met schuurpapier bewerken voor een optimaal resultaat.

Andere veelgestelde vragen over plexiglas

>