Product

Meer tonen Minder tonen

Soort gereedschap

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Kunststof primer

Een kunststof primer is een extra laag die de hechting bevordert. In ons assortiment vindt u primers – bedoeld om de hechting tussen de ondergrond en kunststof lijm te bevorderen. Zo weet u zeker dat uw kunststof plaat stevig vastzit.

  • Zorgt voor een goede hechting
  • Speciaal ontwikkeld voor kunststof
  • Ideaal voor het verlijmen van gevelplaten
Aluminium primer

Primer aluminium 1000 ml

 64,92

Incl. BTW:  78,55

zwarte primer

Primer Black 1000 ml

 76,95

Incl. BTW:  93,11

Primer MSP

Primer MSP 500 ml

 47,68

Incl. BTW:  57,69

Special Primer

Primer Special 1000 ml

 135,66

Incl. BTW:  164,15

Universal primer

Primer Universal 1000 ml

 62,55

Incl. BTW:  75,69

Primer Applicator set

Primer applicatieset

 52,93

Incl. BTW:  64,05

Applicators 10 stuks

Primerrollers – 10 stuks

 46,11

Incl. BTW:  55,79

Wat is kunststof primer?

Een kunststof primer zorgt voor een goede hechting tussen de ondergrond en de verf of lijm. Vooral op poreuze of absorberende ondergronden is het een belangrijke factor om het juiste resultaat te boeken. Ook om verf te laten hechten aan een kunststof product wordt een kunststof primer aangeraden. U kunt een kunststof primer gebruiken voor allerlei kunststoffen. Ze kunnen toegepast worden bij de materialen in ons assortiment, zoals plexiglas, polycarbonaat, Trespa® en Dibond®, maar ook voor bijvoorbeeld polyethyleen, polyester of PVC.

Primer kunststof aanbrengen

Voor het aanbrengen van de primer vindt u bij ons een speciale applicatie-set met roller en verfbak. Start voor het aanbrengen van de primer met het stofvrij, vetvrij en droog maken van het materiaal. Het ontvetten kunt u het beste doen met Bond Ex Spray. Voor het stofvrij maken kunt u de  antistatische kunststof reiniger gebruiken. Als u een primer aanbrengt, is het advies om altijd twee lagen aan te brengen. Na de eerste laag kunt u de ondergrond weer even licht opschuren en schoonmaken. Breng dan de tweede laag aan. De droogtijd verschilt per primer product.

Primer voor kunststof bij Plexiglas.nl

In ons assortiment vindt u verschillende primers van ProPart®. Het type primer dat voor uw project geschikt is, is vooral afhankelijk van het type ondergrond. We zetten ze hier allemaal op een rij:

  • Primer Metall – wordt gebruikt als voorbehandeling voor het verlijmen van Alucobond® en andere aluminium composiet platen. U kunt het overigens ook gebruiken voor aluminium draagconstructies. De primer heeft een zeer snelle droogtijd van ca. 5 minuten.
  • Primer Black – een zwarte primer. Deze is speciaal ontwikkeld voor een duurzame hechting van gevelplaten op houtendraagconstructies. De Primer Black is UV- en waterbestendig.
  • Primer MSP – voor het verlijmen op poreuze ondergronden. Deze is transparant en zorgt voor een goede hechting met baksteen, natuursteen, betond en diverse cementondergronden. De droogtijd van deze primer is ca. 60 minuten.
  • Primer Special – voor het verlijmen van HPL op cementgebonden panelen. Dit is primer op polyurethaanbasis.
  • Primer Universal – net als de primer MSP kunt u deze gebruiken voor het voorbehandelen van poreuze of absorberend oppervlakken, zoals beton, hout of steen.

Gecertificeerd lijmsysteem

Alle bovengenoemde primers behoren tot ons gecertificeerde Pro Part® panelbonding systeem, veel gebruikt door professionals. Bent u niet alleen op zoek naar een kunststof primer, maar naar een compleet lijmsysteem? Dan is dit een erg aantrekkelijke optie voor u!

Heeft u vragen of advies nodig over onze kunststof primers of over ons lijmsysteem? Neem contact op met onze klantenservice – zij helpen u graag verder.