Product

Meer tonen Minder tonen

Materiaal

Meer tonen Minder tonen

Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Afmeting

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Akoestische panelen

Akoestische wandpanelen van vilt – in hexagon of volle plaat, gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Geluiddempend en isolerend. Hexagon tegels verkrijgbaar in sets van 10 stuks. Wilt u een plaat op maat laten maken of heeft u andere wensen? Neem contact op met onze klantenservice

 • Hoogwaardig akoestisch vilt
 • 85% bestaande uit gerecyclede PET-flessen
 • Geluidsabsorberend én geluidsisolerend tot NRC 0.85, brandklasse B1

Panelen van akoestisch vilt

Akoestische wandpanelen zijn gecreëerd uit akoestisch PET-vilt. Dit akoestische vilt is gemaakt van 85% gerecyclede PET-flessen. Duurzaam materiaal dus!

Onze PET vilt panelen hebben een hoge geluidsisolatiewaarde. Ze zijn akoestisch dempend en geluidsabsorberend tot NRC 0.85. Daarnaast fungeren ze als geluidsisolerende panelen. Geluidsabsorberend wil zeggen dat het geluid in de ruimte waar het viltpaneel bevestigd is, wordt gedempt. Geluidsisolatie betekent dat het geluid vanuit de ruimte waar het paneel bevestigd is, zich minder goed verplaatst naar naastgelegen ruimtes.

Akoestisch PET vilt is ook wel bekend onder de merknamen Acofelt en Akufelt. Daarnaast kent u de PET vilt platen wellicht onder de noemer Aku panelen.

Akoestische panelen: handig én decoratief

De standaard dikte van dit pet vilt is 9 mm, het gewicht bedraagt 1900 gram per m². Extra leuk is dat de akoestische panelen in talloze kleuren en vormen verkrijgbaar zijn! U kunt ten eerste met dit vilt akoestiek versterken, maar bovenal een decoratief item aan de ruimte toevoegen. Deze decoratieve akoestische panelen geven het interieur een ware upgrade!

Akoestisch paneel met houten latten

Mooie eigenschappen van de vilt panelen

Het akoestisch vilt heeft vele bijzondere eigenschappen en is daarmee de perfecte keuze! Zeker als u op zoek bent naar een mooie, creatieve én efficiënte oplossing voor een slechte akoestiek:

 • Volledig op maat te bestellen;
 • Milieuvriendelijk – 85% bestaand uit gerecycled PET-flessen;
 • Ook verkrijgbaar in kant-en-klare hexagon sets van 10 stuks, of als volle plaat;
 • Vanwege de hoge geluidsisolatiewaarde is een luchtspouw overbodig;
 • Brandvertragend – Brandklasse B1 (EN-13501-1);
 • Hoge waterbestendigheid;
 • Makkelijk te stofzuigen;
 • Super goede geluidsabsorptie, waardoor het materiaal effectiever is dan bijvoorbeeld een systeemplafond;
 • Resistent tegen rotting, schimmels en huisstofmijt.

Geluiddempende panelen op maat

Pet vilt kopen? De geluiddempende panelen zijn bij Plexiglas.nl 100% op maat te bestellen. We leveren standaard volle platen van 244 x 122 cm of hexagons in sets van 10. Maar wilt u een unieke vorm en/of tekening van petvilt? Ook dat is mogelijk! Plexiglas.nl is gespecialiseerd in kunststof platen op maat. Maatwerk kan dus met een gerust hart aan ons worden toevertrouwd. We kunnen allerlei vormen uit de akoestische panelen laten snijden. Voorbeelden van projecten met de geluiddempende panelen die wij al hebben mogen verzorgen:

 • Bedrijfslogo’s gesneden uit akoestische panelen
 • Wandpanelen ter versterking van de akoestiek in vergaderzalen
 • Geluidsabsorberend vilt panelen bij werkplekken
 • Akoestische panelen als wandbekleding in woonkamers of (kinder-)slaapkamers
 • Panelen als bekleding van horecazaken
 • Panelen als prikbord in woonruimtes of bedrijfsruimtes
 • Akoestische wandpanelen in combinatie met hout

Akoestische panelen design

U bent helemaal vrij in uw akoestische panelen design. Als u ons een tekening aanlevert van het te snijden materiaal zorgen wij dat het tiptop in orde bij u wordt geleverd. U kunt er ook voor kiezen om meerdere lagen op elkaar te plakken. Zo creëert u diepte en een nóg betere geluiddemping.

Akoestische panelen vilt zelf op maat maken

Bent u een echte creatieveling? U kunt onze akoestische panelen ook zélf op maat snijden. Bestel bijvoorbeeld een volle plaat en maak een tekening met potlood. Hierna kunt u uw tekening uitsnijden. Gebruik hiervoor een scherp stanleymes.

Vilt paneel op plafond

Behalve op de muur kunt u er ook voor kiezen om het vilt paneel op het plafond te lijmen of als hangend plafondpaneel te gebruiken. Dit geeft behalve een speels en creatief effect ook extra goede akoestische resultaten.

Akoestische panelen vilt 10 kleuren

Verlijming van de pet vilt panelen

Pet vilt panelen zijn vrij eenvoudig te monteren op de muur. De Plexiglas Bonder is hiervoor enorm geschikt. Plaats wat toefjes van de Bonder met een kitpistool, en zorg dat u de kit goed over de te bekleden wand uitsmeert. Hierna kunt u de pet vilt platen op de wand plakken. Als u nog extra lagen wilt toevoegen kunt u de pet vilt panelen ook onderling met de Plexiglas Bonder verlijmen.

Andere manieren van monteren

Indien u liever niet wilt verlijmen kunt u de wandpanelen ook schroeven met een grote kop. Wij hebben hiervoor bijvoorbeeld de spenglerschroeven. Wilt u schroeven in een kleur vergelijkbaar met uw panelen? Wellicht dat de HPL schroeven dan geschikt zijn.

Indien u de platen aan het plafond wilt hangen dient u gebruik te maken van een ophangsysteem. Wij hebben niet zo’n systeem in ons assortiment.

Gerecycled vilt

Om het gerecycled vilt schoon te maken kunt u het best gebruik maken van een stofzuiger met borstelkop. Hiermee kunt u het stof dat zich heeft gehecht verwijderen. Als alternatief kunt u kiezen voor schoonmaken met een microvezeldoek. Maak voorzichtig ronddraaiende bewegingen en neem hiermee het stof af. Zorg er altijd voor dat u niet te hard boent. Hiermee zou u wellicht de platen kunnen beschadigen.

Heeft u nog vragen over onze akoestische panelen? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij helpen u graag verder!