**Zomerse temperaturen! Bestel een raamafdichting op maat voor uw aircoslang**

Plexiglas douchedeur

Tegenwoordig zie je het steeds vaker, volledig glazen douchedeuren. Het is belangrijk dat het glas wat u gebruikt niet te zwaar is maar wel de benodigde stevigheid biedt. Plexiglas is enorm geschikt hiervoor.

Douchedeur

Plexiglas douchedeur als vervanger van glas

Plexiglas is een ideale vervanger van veiligheidsglas, wat het voor een douchedeur enorm geschikt maakt. Plexiglas is namelijk lichter, maar ook vele malen sterker dan gewoon glas. Daarnaast is plexiglas veiliger. Waar gewoon glas kapot kan spatten, is dit bij plexiglas niet het geval. Plexiglas kan een scheur of ster krijgen, maar zal nooit splinteren. Door de UV-bestendigheid zal het plexiglas niet vergelen.

Wist u ook dat kalk minder goed hecht aan plexiglas? Dat maakt het schoonmaken ook nog eens vele malen makkelijker. U kunt het plexiglas ook minder statisch maken. Dit kan met een Antistatische Kunststofreiniger. Dit zorgt ervoor dat u minder vaak hoeft te stoffen.

Plexiglas douchedeur bewerkingen

Plexiglas is gemakkelijk te bewerken, ook door de doe-het-zelver. U kunt het gemakkelijk boren, frezen, plooien, verlijmen of vervormen. Voor een douchedeur is dit ideaal. We zien vaak dat klanten een douchedeur in een frame plaatsen, en deze vastmaken met scharnieren. U kunt eenvoudig zelf de gaten boren waar deze moeten zitten voor het bevestigen van de scharnieren. 

U kunt in het plexiglas gemakkelijk een gat boren of zagen, wat groot genoeg is om als handvat te fungeren. Dit is gemakkelijk zelf te maken, maar wij kunnen dit ook voor u doen. Vraag in dat geval een offerte bij ons aan. 

Douchedeur2

Douchedeur van verschillende soorten plexiglas

Plexiglas is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het heldere plexiglas lijkt sprekend op gewoon glas. Dit materiaal is volledig transparant. Wilt u liever plexiglas wat niet volledig transparant is? Dan is ons opaal of gesatineerd (mat) plexiglas misschien iets voor u.

Welke dikte plexiglas u nodig heeft is afhankelijk van de afmeting van de douchedeur en de manier waarop u deze wilt gaan bevestigen. In de meeste gevallen is er voor een standaard douchedeur een dikte van 8 mm of 10 mm nodig. Op deze pagina vindt u meer informatie over welke dikte plexiglas u nodig heeft.

Heeft u een vraag over een douchedeur van plexiglas? Wij denken graag met u mee. Wij zijn van maandag t/m vrijdag telefonisch en via de mail te bereiken, van 09.00 tot 17.00.

T: 085 - 9020800
M: klantenservice@plexiglas.nl

LET OP: Deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas en polycarbonaat kunt doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking of toebehoren vanuit ons assortiment.

9 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

9 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren