Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Plexiglas douchedeur

Je ziet ze steeds vaker: transparante douchedeuren. Het is belangrijk dat het materiaal dat u gebruikt niet te zwaar is, maar wel de benodigde stevigheid biedt. Plexiglas is enorm geschikt hiervoor.

Douchedeur

Plexiglas douchedeur als vervanger van glas

De kunststof plexiglas is een ideale vervanger van veiligheidsglas. Dit maakt het een enorm geschikt maakt voor een douchedeur. Plexiglas is namelijk lichter, maar ook stukken sterker dan gewoon glas. Daarnaast is plexiglas veiliger. Waar gewoon glas kapot kan spatten, is dit bij plexiglas niet het geval. Plexiglas kan een scheur of ster krijgen, maar zal nooit splinteren. Door de UV-bestendigheid zal het plexiglas niet vergelen.

Wist u ook dat kalk minder goed hecht aan plexiglas? Dat maakt het schoonmaken ook nog eens vele malen makkelijker. U kunt het plexiglas ook minder statisch maken. Dit kan met een Antistatische Kunststofreiniger. Deze zorgt ervoor dat u minder vaak hoeft te stoffen.

Plexiglas douchedeur bewerkingen

Plexiglas is gemakkelijk te bewerken, ook door de doe-het-zelver. U kunt het gemakkelijk boren, frezen, plooien, verlijmen of vervormen. Voor een douchedeur is dit ideaal. We zien vaak dat klanten een douchedeur in een frame plaatsen en deze vastmaken met scharnieren. U kunt eenvoudig zelf de gaten boren waar deze moeten zitten voor het bevestigen van de scharnieren.

U kunt in het plexiglas gemakkelijk een gat boren of zagen, wat groot genoeg is om als handvat te fungeren. Dit is gemakkelijk zelf te maken, maar wij kunnen dit ook voor u doen. Vraag in dat geval een offerte bij ons aan.

Kunststof douchewand van plexiglas

Douches worden steeds vaker gemaakt zonder douchedeur, en met enkel een afscheidende wand. Behalve een douchedeur van glas kunt u ook zo’n douche spatscherm van plexiglas maken. Een kunststof douchewand is net als een douchedeur veiliger én goedkoper. De keuze-opties qua tint en dikte zijn voor een wand hetzelfde als voor een douchedeur. Soms wordt een plexiglas douchewand gemonteerd door middel van onze bevestigingsklemmen. Deze klemmen maken het monteren erg eenvoudig. Een klein nadeel hiervan is dat er wat ruimte tussen de muur en de kunststof douchewand komt te zitten.

Douchedeur2

Douchedeur van verschillende soorten plexiglas

Plexiglas is dé kunststof plaat voor de badkamer en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het heldere plexiglas lijkt sprekend op gewoon glas. Dit materiaal is volledig transparant. Wilt u liever plexiglas wat niet volledig transparant is? Dan is ons opaal of gesatineerd (mat) plexiglas misschien iets voor u.

Welke dikte plexiglas u nodig heeft is afhankelijk van de afmeting van de douchedeur en de manier waarop u deze wilt gaan bevestigen. In de meeste gevallen is er voor een standaard douchedeur een dikte van 8 mm of 10 mm nodig. Wilt u meer informatie over de dikte plexiglas voor de afmetingen die u nodig heeft? Check dan onze pagina met diktetabellen.

Heeft u een vraag over een douchedeur van plexiglas? Wij denken graag met u mee. Wij zijn van maandag t/m vrijdag telefonisch en via de mail te bereiken, van 09.00 tot 17.00.

T: 085 – 902 08 00
M: klantenservice@plexiglas.nl

LET OP: Deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas en polycarbonaat kunt doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking of toebehoren vanuit ons assortiment.

Enthousiast? Gebruik deze producten

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 3 mm

 59,00 per m2

Incl. BTW:  71,39 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 4 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

5 mm plexiglas mat

Plexiglas mat helder 5 mm

 95,00 per m2

Incl. BTW:  114,95 per m2

-10%plexiglas 6 mm mat

Plexiglas mat helder 6 mm

 102,60 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 137,94.Current price is: € 124,15. per m2

-10%plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 8 mm

 137,70 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 185,13.Current price is: € 166,62. per m2

Plexiglas helder 8 mm röhm

PLEXIGLAS® helder 8 mm

 77,00 per m2

Incl. BTW:  93,17 per m2

helder plexiglas 10 mm

Plexiglas helder 10 mm

 98,00 per m2

Incl. BTW:  118,58 per m2

-10%plexiglas opaal

Plexiglas opaal 8 mm

 116,10 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 156,09.Current price is: € 140,48. per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 10 mm

 165,00 per m2

Incl. BTW:  199,65 per m2

>