Voorzetraam

Hulp nodig?

Medewerker van de klantenservice

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact met ons op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

20/10/2022

13:00

Op zoek naar een goedkope manier om uw huis beter te isoleren ter voorkoming van een torenhoge gasrekening? Kies voor een plexiglas voorzetraam. Sommige (oude) woningen hebben enkelglas ramen. Dit ziet er natuurlijk prachtig uit, maar laat ook een hoop kou door. Een plexiglas voorzetraam is een perfecte oplossing, ook voor dubbelglas trouwens.

goedkoop voorzetraam voor goede isolatie raam van plexiglas
goedkoop voorzetraam met aluminium frame voor het verhogen van de isolatiewaarden van uw ramen

Wat zijn voorzetramen?

Voorzetramen zijn ramen die voor of achter een bestaand raam worden geplaatst. Dit kan verschillende doelen hebben. U kunt een voorzetraam gebruiken voor geluidsisolatie, maar ook voor warmte-isolatie of voor de veiligheid. Op dit moment krijgen wij ontzettend veel aanvragen van mensen die hun huis willen isoleren, vanwege de hoge energieprijzen. Om die reden hebben wij 3 unieke verwijderen voorzetramen op maat ontwikkeld: een voorzetraam budget, het voorzetraam frame en voorzetraam frame Deluxe. Bovendien verhoogt u hiermee ook de waarde van uw woning. Het energielabel van uw woning wordt door het plaatsen van een voorzetraam namelijk verhoogd naar dubbelglas!

Voordelen voorzetramen

  • Makkelijk te plaatsen en verwijderbare voorzetramen
  • Voordelig alternatief voor dubbelglas
  • Tot 50% minder warmteverlies via je ramen
  • Gemiddeld 20% minder stookkosten
  • Warmte en geluidsisolatie
  • Duurzamer dan dubbelglas (gaan gemiddeld 50 jaar mee)

Verschil voorzetraam plexiglas en glas

Plexiglas is een zeer sterke kunststof. Het is ideaal voor een voorzetraam aan de binnenzijde van een huis of gebouw. Met een voorzetraam van plexiglas kunt u extra stevigheid bieden. U kunt het voorzetraam voor het huidige glas in uw woning, bedrijfshal of monumentaal pand plaatsen. Plexiglas is de helft lichter in gewicht dan glas. Dit maakt het produceren, monteren en demonteren van een voorzetraam een stuk gemakkelijker. Plexiglas voorzetramen kunnen ook aan de buitenkant gebruikt worden, want het materiaal kan goed tegen slechte weersomstandigheden. Een plastic raam van plexiglas lijkt qua doorkijk enorm veel op gewoon glas, maar is een stuk veiliger én duurzaam. Doordat plexiglas 25 keer zo sterk is als glas, kan uw voorzetraam niet in diggelen vallen. Bekijk onze blog De 6 voordelen van plexiglas ten opzichte van gewoon glas als u meer over plexiglas wilt weten.

Acryl voorzetraam

Zoekt u naar een acryl voorzetraam? Dit is hetzelfde als een plexiglas voorzetraam. Acryl of acrylaat is het eigenlijke materiaal, PLEXIGLAS® is eigenlijk een merk maar wordt in de volksmond vaak gebruikt voor wat eigenlijk acrylaat is. Onze voorzetramen zijn dus acryl voorzetramen.

Alternatief voor gelaagd glas

Een voorzetraam van plexiglas is een geschikte oplossing om de tocht in huis te verhelpen. Er zal bovendien minder warmteverlies via de raampartijen optreden, tot wel 50%. Als u glas in lood voorzetramen heeft, kunt u vanwege de glasheldere doorkijk van het plexiglas nog steeds genieten van hun mooie uitstraling, maar mét het comfort van dubbelglas. Het scheelt bovendien enorm in de stookkosten. De voorzetramen bieden dus mooie voordelen.

tabel waarin het verschil tussen dubbelglas en plexiglas voorzetraam wordt beschreven

Voorzetraam binnenkant of binnenzijde

Wist u dat voorzetramen die aan de binnenzijde van het raam worden geplaatst eigenlijk geen voorzetramen mogen worden genoemd? Een voorzetraam bevindt zich aan de buitenzijde van het gebouw, een raam aan de binnenkant is officieel een achterzetraam. Omdat de meeste mensen echtere beiden het woord ‘voorzetraam’ gebruiken, hanteren wij dit ook. 

Wat is de isolatiewaarde van plexiglas

Om de isolatiewaarde te kunnen bepalen, is de thermische geleidbaarheid van een materiaal van belang. Deze geeft aan in hoeverre het materiaal een warmtegeleidend is. Bij ons plexiglas is de warmtegeleidingscoëfficiënt 0,19 W/(k.m), ten opzichte van 0,80 tot 0,90 W/(k.m) bij gewoon glas. Hoe kleiner de warmtegeleidingscoëfficiënt, hoe beter. Lang verhaal kort: plexiglas isoleert minstens 4x zo goed als gewoon glas. Uiteraard is de uiteindelijke isolatiewaarde natuurlijk ook afhankelijk van de montage. Over het algemeen geldt ‘hoe minder tochtgaten, hoe beter de isolatiewaarde’. Houd bij enkelglas echter wel rekening met ventilatie, anders kan er condens ontstaan. 

U-waarde voorzetraam

Maar wat is dan de isolatiewaarde van een voorzetraam? De U-waarde van een plexiglas voorzetraam van 4 mm in combinatie met enkelglas is 2,7 W/(k.m).

Wist u dat onze klanten uit eigen ervaring zeggen dat ze gemiddeld 20% op hun energiekosten besparen door het plaatsen van een voorzetraam? Dat is toch mooi meegenomen!

Welke dikte voorzetraam heb ik nodig? 

De voorzetramen in ons assortiment zijn 4 mm dik. Dit is een reguliere dikte die voor vrijwel alle maten zeer geschikt is. Mocht u echter een zeer groot raam willen bekleden, bijvoorbeeld een raam van 200 x 200 centimeter, dan raden we aan om voor een andere dikte te gaan. Om de stevigheid te kunnen waarborgen is 5 mm, 6 mm of zelfs 8 mm in dit geval aan te raden. Neem voor grote afmetingen voor de zekerheid even contact op met onze klantenservice. Zij kunnen u van advies voorzien. 

Wat kost een voorzetraam?

De kosten van voorzetramen zijn natuurlijk afhankelijk van de afmetingen die u kiest. Een plexiglas voorzetraam is trouwens veel goedkoper dan een voorzetraam van glas. Uiteraard kunt u ervoor kiezen om de voorzetramen met eigen bevestigingsmateriaal te monteren. In dat geval betaalt u de vierkante meter prijs van de plexiglas plaat in de betreffende dikte die u wilt bestellen. Hier is het dus afhankelijk van de dikte die u kiest.

Als u kiest voor ons budget voorzetraam betaalt u € 65,34 per m². Ter bevestiging kunt u kiezen uit klittenband voor € 5,49 of montageclips van € 9,50. Als u liever het raam met frame wilt betaalt u € 119,79 per m². Indien u hier ook klittenband bij wilt bestellen kost dit € 5,49. 

Klittenband bij voorzetraam

Als u voor montage de optie ‘klittenband’ kiest ontvangt u altijd 100 centimeter klittenband per raam. Dit is bedoeld voor de hoeken, en eventueel nog een stukje klittenband in het midden van de langste zijde. Stukjes van 10 centimeter zijn voldoende voor genoeg stevigheid. Voor ramen boven 100 x 200 cm raden we aan om los klittenband bij te bestellen ter versteviging.

Hoe voorkom je condens tussen voorzetramen?

Hoewel een voorzetraam ook gebruikt kan worden bij dubbelglas, wordt vaak gekozen voor een voorzetraam indien er sprake is van enkelglas. Soms komt er vocht van buiten achter dit glas terecht, wat kan resulteren in condens.

Wij raden aan om gebruik te maken van isolatieband. Als u hiervoor heeft gekozen en er ontstaat condens, dan kunt u dit verhelpen door kleine stukjes isolatieband te verwijderen. Twee openingen is al genoeg voor extra luchtventilatie.

Als het raam alleen is vastgezet met draainokken of knevels (montageclips) zal condens minder snel optreden. In dit geval blijft er namelijk altijd een microruimte tussen het glas en het kozijn. 

Voorzetraam van plexiglas glas in lood

Aluminium voorzetramen met voorzetraamprofiel

We hebben een mooi product gelanceerd: kant en klare aluminium voorzetramen met voorzetraamprofiel, ook wel frame. Dit zijn plexiglas ramen, helemaal op maat te bestellen, waarbij een mooi voorzetraamprofiel wordt geleverd. U kunt kiezen uit een voorzetraam met standaard frame of Deluxe frame. Bij het standaard frame kiest u uit grijs (geanodiseerd) of zwart aluminium. Indien u gaat voor het Deluxe frame heeft u keuze uit 6 kleurtinten.

De ramen met frame zijn vervolgens te monteren met bij te bestellen draainokken of klittenband, waardoor ze ook makkelijk weer te verwijderen en schoon te maken zijn. Indien u ze vast wilt monteren kunt u dit ook doen met schroeven.

Plexiglas voorzetramen op maat

De te bestellen plexiglas voorzetramen zijn 100% op maat. U kiest uw eigen afmetingen waarna er een prijs verschijnt en u kunt bestellen, wij leveren de benodigde bevestigingsmaterialen in de juiste maten erbij. U kunt voorzetraam toebehoren ook los bij ons bestellen.

Een voorzetraam kan natuurlijk ook voor ramen met een afwijkende vorm bedoeld zijn. Bij Plexiglas.nl kunnen wij het raam dan ook in unieke vormen zagen, bijvoorbeeld met schuine zijdes of rond. Wilt u hier gebruik van maken? Vraag dan een offerte bij ons aan.

Een voorzetraam bestellen

Voor het bestellen van uw raam gaat u eenvoudig naar één van de betreffende producten: het budget voorzetraam, het voorzetraam met frame of het voorzetraam frame Deluxe. Rechtsboven op de pagina ziet u diverse invulvelden. Ten eerste vult u hier de maten in.

Daarna kiest u Ja of Nee bij de opties ‘scherpe randen verwijderen’ en ‘hoeken afronden’. Als u kiest voor scherpe randen verwijderen betekent dit dat onze productiemedewerkers met een afbraammesje het allerscherpste randje weghalen. Dit is vooral bedoeld zodat u zich niet aan de randen kunt snijden. Het is dus iets anders dan polijsten. De optie ‘hoeken afronden’ wil zeggen dat wij de vier hoekjes afronden met een radius van 5 mm. Let op: deze opties gelden niet bij de voorzetramen in frame.

Nadat u deze keuzes heeft gemaakt kiest u voor het gewenste montagemateriaal. Hierna klikt u op ‘In winkelwagen’ en kunt u verder met het bestelproces. U vult uw adresgegevens, factuurgegevens en contactgegevens in en kunt vervolgens door naar de bezorgopties en het betaalproces. Eventueel kunt in plaats van laten bezorgen kiezen voor het gratis afhalen van uw voorzetraam.

Plexiglas voorzetramen

Zelf voorzetraam maken en plaatsen

Als u kiest voor onze voorzetramen, kunt u kiezen voor montage met montageclips of klittenband. Bekijk hieronder de video over het monteren van het voorzetraam budget door middel van montageclips.

Montage voorzetraam budget met montageclips

Natuurlijk is het ook mogelijk om niet 1 van onze standaard voorzetraam producten te bestellen maar zelf iets samen te stellen.

U kunt de plexiglas voorzetramen bijvoorbeeld tegen het kozijn schroeven. Er moeten dan gaten in de plaat worden geboord. Dit kunt u zelf doen met een metaalboor. Let er dan goed op dat de gaten niet te dicht bij de rand van de plaat komen. De afstand tussen het gat en de rand moet minimaal 2,5 x de plaatdikte zijn. Het boorgat moet 1 mm groter zijn dan de schroefdiameter. Gebruik schroeven met een niet-verzonken kop, zodat de plexiglas plaat onder de schroef kan bewegen tijdens het uitzetten van de plaat. Let erop dat u de schroeven niet te stevig aandraait: vast is vast! De schroeven moeten tegen de plaat aanliggen zonder deze in te drukken.

U kunt er ook voor kiezen om de platen op maat met voorgeboorde gaten bij ons te bestellen. Bent u hierin geïnteresseerd? Vraag een offerte bij ons aan.

Plexiglas voorzetraam verlijmen met Sealer

U kunt het plexiglas voorzetraam ook tegen het kozijn lijmen. Dit kan bijvoorbeeld met onze Plexiglas Sealer. Deze plexiglas Sealer is geschikt voor het verlijmen (en afdichten) van plexiglas met andere materialen, zoals hout, beton of steen. Er is tevens makkelijk overheen te schilderen.

Plexiglas sealer

Wilt u meer weten over hoe u uw huis zelf kunt isoleren? Lees dan onze blog “Huis isoleren met kunststof platen“.

Plexiglas voorzetraam ervaringen

Enkele quotes van tevreden klanten:

  • ‘Snelle levering en alle voorzetraampjes van verschillende afmetingen waren perfect op maat gezaagd’
  • ‘Bestelling en betaling gaat allemaal automatisch maar de bezorging ging gepaard met een attente en nette bezorger en niet zoals zovele koeriers die haast, geen tijd en weinig klantvriendelijk zijn.’
  • Artikel volgens omschrijving op de website en netjes bezorgd door hun eigen vervoerder. Plexiglas is ook nog eens mooi geprijsd.’
>