Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Rond voorzetraam

Roerige tijden, torenhoge gasrekeningen en economische onzekerheid. We moeten er allemaal mee dealen. Gelukkig zijn er fijne oplossingen die uw energiekosten toch wat drukken – voorzetramen bijvoorbeeld. Op zoek naar een rond voorzetraam? Ook daar kunnen wij u bij helpen.  

Voorzetraam rond van plexiglas 

Wij verkopen plexiglas ramen die u kunnen helpen met het verbeteren van uw huisisolatie. De kunststof plexiglas is een goed alternatief voor een glazen voorzetraam of voor dubbelglas. Het grootste voordeel van plexiglas voorzetramen ten opzichte van glazen voorzetramen is het feit dat plexiglas veel goedkoper is in aanschaf. De investering is dus kleiner. Bovendien is plexiglas veel minder zwaar dan glazen ramen, waardoor u het makkelijker kunt monteren. Ook is plexiglas erg veilig. Het kan scheuren, maar zal niet breken zoals bij glas wel kan gebeuren.  

Rond acrylaat voorzetraam bij Plexiglas.nl  

Plexiglas is officieel een merknaam. De eigenlijke materiaalnaam is namelijk acrylaat. In de volksmond wordt dit vaak gewoon plexiglas genoemd, omdat dit merk zo bekend is. Ons heldere acrylaat in diktes tot 10 millimeter is ook van het merk PLEXIGLAS®. Dit is van een bijzondere lijn, genaamd Pro Terra, die bestaat uit gerecyclede en recyclebare plexiglas platen. Hieronder zetten we de eigenschappen van de Pro Terra platen op een rij:  

  • 90% gerecycled, 100% recyclebaar 
  • UV-bestendig 
  • Geëxtrudeerd (bewerkingstechniek)  

Ronde ramen  

Vroeger werd er veel gebruikt gemaakt van ronde ramen. Prachtige glas in lood constructies werden gecreëerd om het huis status te geven. Veel monumentale panden worden nog steeds gekenmerkt door deze charmante ramen. Deze glas in lood ramen in oude panden zijn vaak van enkelglas, en mogen niet worden vervangen. Maar niet getreurd, een plexiglas voorzetraam kan al behoorlijk wat isolatieverlies wegnemen.  

Ook bij nieuwere huizen waar wel gebruik gemaakt is van dubbelglas bij ronde ramen, kan een voorzetraam trouwens iets toevoegen.  

In ronde vorm bestellen  

Wij werken met een professionele CNC-machine die zeer nauwkeurig vormen kan uitfrezen. U kunt uw voorzetraam dus ook in ronde vorm bij ons bestellen. Omdat u via de website alleen rechttoe rechtaan voorzetramen kunt ingeven is het handig als u even een offerte aanvraagt. Bij maatwerk (speciale vormen) vragen we altijd om een tekening, zodat er geen misverstanden ontstaan, en u precies het gewenste ontvangt. Als het gaat om een cirkel is de diameter voldoende. U kunt voortzetraam toebehoren, zoals montage- en isolatiemateriaal ook los bij ons bestellen.

Heeft uw raam een andere speciale vorm? Is het bijvoorbeeld een ruit, ovaal, zeshoek of anders? Ook dan kunnen wij u helpen op basis van een offerte.   

Hoe kan ik het raam schoonmaken  

Maak uw ronde voorzetraam eenvoudig schoon met één van onze kunststof reinigers. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor onze antistatische kunststof reiniger. Deze maakt de plaat niet alleen schoon, maar zorgt er ook voor dat het materiaal geen stof meer aantrekt.  

Het is van belang dat u werkt met een zachte doek en voorzichtig over het materiaal strijkt, zodat er geen krasjes in het plexiglas ontstaan. Maar niet gevreesd. Als dit per ongeluk toch gebeurt kunt u gebruik maken van onze polijstpasta, zodat de krasjes piekfijn weggewerkt kunnen worden.  

Zelf rond zagen  

Omdat plexiglas redelijk goed te bewerken is kunt u er ook voor kiezen om een rechte plaat in gewenste dikte te bestellen en zelf rond te zagen. Let op, dit is op eigen risico, en vergt enige ervaring. Als u twijfelt raden we u aan om het materiaal door ons rond te laten maken. Wij gebruiken een CNC-machine die op de millimeter kan werken.  

Wilt u uw voorzetraam toch zelf op maat zagen? Lees dan even de pagina ‘hoe kan ik plexiglas zagen’?  

Standaard raam

Wellicht heeft u naast ronde ramen ook ‘rechte’ ramen die u beter wilt isoleren. Bekijk hiervoor zijn onze kant en klare voorzetraam producten:

voorzetraam budget met klittenband of montageclips plexiglas
producttegel van voorzetraam met frame luxe uitvoering hoge isolatie

Ontdek hieronder hoe eenvoudig het is om een voorzetraam met montageclips te monteren!

https://www.youtube.com/watch?v=I-ea5cLy5aI

Enthousiast? Gebruik deze producten

helder plexiglas 3 mm

PLEXIGLAS® helder 3 mm

 32,00 per m2

Incl. BTW:  38,72 per m2

-10%helder plexiglas 4 mm

PLEXIGLAS® helder 4 mm

 37,80 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 50,82.Current price is: € 45,74. per m2

helder plexiglas 5 mm

PLEXIGLAS® helder 5 mm

 53,00 per m2

Incl. BTW:  64,13 per m2

-10%helder plexiglas 6 mm

PLEXIGLAS® helder 6 mm

 54,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 72,60.Current price is: € 65,34. per m2

>