Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Huis isoleren met kunststof platen

28/09/2022

11:17

We kunnen er niet omheen: het is meer dan ooit van belang om een pand goed te isoleren. Of we het nu willen of niet, we denken allemaal na over energiebesparing. Natuurlijk gaat het velen om de torenhoge energierekeningen. Maar er zijn ook veel klanten die zich zorgen maken over de milieutechnische impact van slechte isolatie. Hoe dan ook, uw huis isoleren is altijd een goed idee – en kunststof kan daarbij helpen! U hoeft echt niet meteen uw hele huis te verbouwen, kleine aanpassingen kunnen al wonderen verrichten. 

Enkel glas isoleren is noodzaak

Helaas is het nog steeds vaak zo dat, met name oude woningen, alleen enkel glas beglazing hebben. Denk aan een stijlvolle jaren 30 woning, een boerderij met authentieke stalramen of monumentaal pand met glas-in-lood ramen. Prachtig natuurlijk, maar u stookt letterlijk voor de mussen – eeuwig zonde dus! Maar hoe kunt u dat snel en goedkoop oplossen? Met een kunststof voorzetraam van helder plexiglas of polycarbonaat kunt u enkel glas isoleren. Het is een extra raam dat voor uw bestaande raam wordt gemonteerd – eenvoudig en efficiënt! 

Van enkel naar dubbel glas

Klinkt goed, maar wat doet zo’n kunststof achterzetraam dan precies? Eigenlijk gaat u door deze extra laag van enkel naar dubbel glas. Enkelglas + een voorzetraam telt voor uw energielabel zelfs mee als dubbel glas. U monteert de kunststof plaat op het kozijn en zo ontstaat er een isolerende luchtlaag tussen het bestaande raam en het voorzetraam. Dit werkt dus hetzelfde als met dubbel glas: de isolerende luchtlaag tussen de twee ramen voorkomt dat warmte door het raam naar binnen komt of juist ontsnapt. Zo hoeft u de verwarming wat minder vaak aan te zetten! De gemiddelde stookkosten reductie volgens klanten is zo’n 20%.

Dubbel glas isoleren

U kunt overigens met een voorzetraam niet alleen enkelglas isoleren, maar ook dubbel glas isoleren. De noodzaak van dubbel glas isoleren is iets minder hoog, maar elke extra laag biedt een beetje extra isolatie. Bovendien is het een extra anti-inbraak laag en biedt het ook nog extra geluidsisolatie.

U kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan met plexiglas of polycarbonaat en bevestigingsmateriaal zoals draainokken, montageclips of klittenband, maar u kunt de energiebesparende ramen ook kant-en-klaar bij ons bestellen!

Ook kunt u bij ons terecht voor isolatieversterkende isolatieband. Belangrijk is dat u goed weet welke maat voorzetraam u nodig heeft, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Voer de maten in, kies de bevestigingsmethode en wij doen de rest! U kunt bij Plexiglas.nl een voorzetraam budget of voorzetraam frame bestellen. U kunt de voorzetraam accessoires ook los bij ons bestellen. U krijgt het op maat gemaakte voorzetraam bij de deur geleverd of u kunt het afhalen bij ons in Lienden.

Isoleer uw huis met kunststof gevelplaten

Een andere, meer ingrijpende optie is uw gevel isoleren met behulp van gevelplaten. Onze kunststof gevelplaten zoals Trespa®/HPL en Alucobond® zijn zeer weerbestendig. Door middel van het Pro Part®Panelbonding systeem ontstaat er een ruimte tussen de originele gevel en de gevelplaten waar u extra isolatiemateriaal tussen kunt plaatsen. De gevelplaten houden de isolatie en constructie goed droog. Zo voorkomt u onnodig warmteverlies! Bovendien kunt u met gevelbekleding van kunststof uw woning of pand een unieke look geven.

Wilt u meer weten over gevelbekleding en hoe u dit het beste kunt bevestigen? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij kunnen u meer vertellen over de verschillende mogelijkheden.

Woning isoleren met deuren

Om de warmte zoveel mogelijk in de ruimte te houden waar het nodig is, heeft u deuren nodig. Steeds meer moderne woningen en kantoorpanden hebben grote open ruimtes en deuren blijven achterwege. Mooi, maar energie-technisch niet heel handig. Om toch dat open gevoel van uw woning te behouden, kunt u er voor kiezen om transparante tussendeuren van plexiglas of polycarbonaat te plaatsen. U kunt zelfs een hele kunststof wand plaatsen. Zo behoudt u de warmte én het ruimtelijke gevoel!

Airco en andere tips

Verwarmen met airco

Ook zijn er steeds meer mensen die hun huis verwarmen door middel van airconditioning. Met name als u zonnepanelen heeft, is dit een interessante en voordelige optie. Hoe dan? Een airco is een warmtepomp, een lucht-luchtwarmtepomp om precies te zijn. Hij onttrekt warmte van de ene ruimte en geeft deze weer af in een andere ruimte. Waar u in de zomer de warme lucht van binnen naar buiten blaast, doet u dat nu andersom. Uw airco wordt dus een verwarming. Heeft u een mobiele airco? Dan kan een plexiglas aircoscherm uitkomst bieden.

Blijf ventileren

Het is logisch dat iedereen nu zoveel mogelijk wil besparen, maar het is tóch belangrijk dat u blijft ventileren. Dit kost uiteraard wat energie, maar is noodzakelijk om de luchtkwaliteit binnenshuis goed en gezond te houden. Zet uw raam op een kier of houd het ventilatierooster open! 

Heeft u nog vragen naar aanleiding van onze isolatie-tips? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij geven u graag een passend antwoord.

>