Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Glas in lood voorzetramen

Het staat bij veel mensen hoog op het verlanglijstje: glas in lood. Deze authentieke ramen zijn zeer sfeervol en verhogen de waarde van uw huis aanzienlijk. Een nadeel is wel dat het enkel glas is en dus weinig isolerend. Een glas in lood voorzetraam van kunststof is dan een snelle & effectieve oplossing!

Wat is een glas in lood voorzetraam eigenlijk?

Glas in lood ramen zijn vensters die bestaan uit stukken glas, vaak in allerlei kleuren, die met behulp van een loden profiel bij elkaar worden gehouden. Een glas in lood raam kan soms een waar kunstwerk zijn, denk maar aan oude kerken, kloosters of andere historische en monumentale panden. Het geeft een prachtige lichtinval en is daarmee zeer sfeerbepalend. Een minpunt is wel dat deze constructies altijd van enkel glas zijn dat soms niet vervangen mag worden. Dit zorgt voor tocht en meer energieverbruik: niet goed voor het milieu en uw portemonnee.

Daar hebben wij een oplossing voor gevonden! Een glas in lood voorzetraam. Dit is een extra raam van kunststof dat u aan de binnen- of buitenkant van het bestaande glas in lood raam plaatst. Deze plastic plaat is glashelder, dus u levert niets in op het prachtige aanzicht van het glas in lood raampaneel. De extra laag zorgt voor meer isolatie, zowel qua warmte als geluid.  Aangezien glas in lood vaak wordt toegepast in een monumentaal pand, mag u aan de buitenzijde van het pand weinig tot niets veranderen. In dit geval plaatst u het raam dus logischerwijs aan de binnenkant.

U bestelt het glas in lood voorzetraam eenvoudig online bij Plexiglas.nl. Wij leveren maatwerk. Voer dus de gewenste maten in en wij doen de rest!

Glas in lood dubbel glas maken in monumentaal pand

Alle voordelen op een rij

Van glas in lood dubbel glas maken met een extra plastic raam biedt allerlei voordelen, namelijk:

 • Goedkope oplossing
 • Snel & effectief isoleren
 • Makkelijk te bevestigen
 • Verandert niets aan buitenkant van het raamwerk

Beschermend én isolerend

Glas in lood raampanelen zijn vaak zeer kwetsbaar. Door het plaatsen van een kunststof plaat biedt u ook extra bescherming. Denk aan rondvliegende takken tijdens een stevige herfststorm of enthousiaste kinderen die zich vermaken met een stuiterbal. Een kunststof plaat is slagvast en zal nooit in duizenden scherven uiteen vallen. Door een voorzetraam aan te brengen kunt u van glas in lood min of meer dubbel glas maken. Het grootste voordeel hiervan is toch wel de isolerende eigenschap. De tocht zal verdwijnen en u beperkt het warmteverlies.

Waarom een glas in lood voorzetraam van plexiglas?

Voor het isoleren van glas in lood raden wij een plexiglas raam aan. Waarom? Dat is simpel. Plexiglas is:

 • Licht in gewicht
 • Veilig, slagvast & sterk (valt niet in diggelen)
 • Goed isolerend (warmtegeleidingscoëfficiënt 0,19 W/(k.m))
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Goedkoper dan glas of dubbelglas
 • Goed te bewerken

In vergelijking met glas zijn er talloze voordelen te noemen. En dat terwijl het net zo helder en lichtdoorlatend is als glas. Meer weten? Lees dan ‘6 voordelen: plexiglas vs. gewoon glas’.

Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste verschillen:

Verschil glas en plexiglas bij een voorzetraam

Isolatiewaarde glas in lood dubbel glas

Door het plaatsen van de plexiglas plaat verhoogt u de isolerende werking van het raam. De isolatiewaarde van een plexiglas achterzetraam is vergelijkbaar met standaard dubbel glas.

De isolatiewaarde is afhankelijk van de thermische geleidbaarheid – dit wordt ook wel warmtegeleidingscoëfficiënt genoemd. Plexiglas heeft een warmtegeleidingscoëfficiënt van 0,19 W/(k.m). Enkel glas heeft daarentegen een geleidbaarheid van 0,80 W/(k.m). Over het algemeen geldt voor kunststof of glas: hoe lager de geleidbaarheid, hoe beter het product isoleert.

Aangezien u met een extra raam stilstaande lucht creëert, zal de isolerende werking in de praktijk zelf nóg beter zijn.

Glas in lood isoleren: kosten

Wat u uiteindelijk kwijt bent aan het plaatsen van glas in lood isolatieglas is natuurlijk vooral afhankelijk van de maten die u nodig heeft. Glas in lood voorzetramen zijn altijd goedkoper dan glazen varianten. Kiest u ervoor om alles zelf te doen en los te bestellen? Dat kan! Dan betaalt u de vierkante meter prijs van de plaat in de door u gewenste dikte plus het bevestigingsmateriaal.

Kiest u voor een kant-en-klaar glas in lood voorzetraam van plexiglas? Dan betaalt u voor ons budget voorzetraam € 65,34 per m². Ter bevestiging kunt u kiezen uit klittenband voor € 5,49 of draainokken van € 9,99. Kiest u een raam met frame? Dan betaalt u € 119,79 per m². Voor extra klittenband betaalt u € 5,49.

Montage van het raam

Heeft u alles in huis? Dan is het tijd voor de bevestiging. Hoe u dat aanpakt?

 1. Zorg ervoor dat het originele raam en uw kozijn goed schoon zijn.
 2. Teken vervolgens de afmetingen van het voorzetraam met potlood af op het kozijn (optioneel). Aan de hand daarvan kunt u ook de plaatsing van het bevestigingsmateriaal bepalen. Zorg er in ieder geval voor dat het waterpas is.
 3. Bevestig het frame met klittenband, kunststof montageclips schroeven of draainokken en plaats het glas in lood voorzetraam. Bij montage met schroeven is het overigens niet meer mogelijk om het raam te demonteren voor bijvoorbeeld reiniging. U kunt alle toebehoren voor voorzetramen ook los bij ons bestellen.

Heeft u nog vragen over de verschillende bevestigingsmethodes? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij helpen u graag verder!

Welke dikte heeft u nodig?

Wij adviseren een glas in lood voorzetraam van 4 mm. Deze dikte is voldoende isolerend en stevig genoeg. Ook onze kant-en-klare ramen zijn 4 mm dik. Heeft u echter een groot oppervlak nodig – denk aan meer dan 2 meter – dan is het verstandig om een dikte van 5 of 6 mm te kiezen. Hierdoor is de kans op doorbuigen bij grote platen wat minder groot.

Twijfelt u over de dikte? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Glas in lood isoleren met behulp van een voorzetraam

Glas in lood in afwijkende vorm

Bij glas in lood is het niet ondenkbaar dat het raam een afwijkende vorm heeft. Bijvoorbeeld een rond, halfrond of ruitvormig raam. Ook dat is geen probleem! Wij leveren maatwerk. U kunt iedere gewenste vorm plexiglas bij ons bestellen. Vraag in dat geval wel even een offerte aan. Ook kunnen wij andere bewerkingen voor u uitvoeren, zoals boren, frezen of hoeken afronden. Geef uw wensen duidelijk aan in een technische tekening.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alles helemaal zelf te doen. Plexiglas bewerken is een optie voor ervaren klussers. Het is niet het makkelijkste materiaal om zelf te bewerken en u dient het juiste gereedschap in huis te hebben. Meer weten over plexiglas bewerken? Lees dan eens onze FAQ ‘Hoe kan ik plexiglas bewerken?’.

Heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij helpen u graag verder.

Hoe kunt u condens voorkomen?

Aangezien glas in lood enkelglas is, kan er vocht van buiten door het kozijn binnenkomen. Dit zorgt voor condens op uw glas in lood raam. Niet mooi en niet handig. Om dit te voorkomen dient u te ventileren. Dit kunt u doen door een klein stukje isolatieband weg te laten. Zo kan de lucht tussen het glas in lood raam en de kunststof plaat circuleren en verdwijnt de condens.

Schoonmaken van het glas in lood raam

Afhankelijk van de bevestigingsmethode kunt u de kunststof plaat eenvoudig demonteren. Zo kunt u de plaat met gemak schoonmaken. Doe dit bij voorkeur met een mild schoonmaakmiddel en een microvezeldoek. U kunt hiervoor onze antistatische reiniger gebruiken.

Glas in lood in de buitendeur

Glas in lood komt bij oude panden ook vaak voor in buitendeuren. Ook dan is het mogelijk om er een isolerende plaat voor te plaatsen, zowel aan de binnen- als buitenkant van de deur.  Let wel op dat de deur zelf genoeg ruimte biedt voor het bevestigen van het kunststof raam. Een leuk pluspunt is dat het, naast de isolerende werking, ook een extra inbraakwerende laag vormt.

Glas in lood voorzetraam bestellen

Heeft u besloten om een kunststof raam te plaatsen voor uw originele glas in lood raam? Kies dan uit:

 • Budget voorzetraam: Bevestiging met klittenband of draainokken, 5 mm dik plexiglas.
 • Voorzetraam met frame: Bevestiging met klittenband, 4 mm dik plexiglas in aluminium frame.
 • Voorzetraam frame ‘Deluxe’: Bevestiging met klittenband of montageclips, 4 mm dik plexiglas in aluminium frame.

Bij het betreffende product ziet u rechtsboven een handige calculator waar u de maten in kunt voeren.

Bij het budget voorzetraam kunt u daarnaast nog kiezen uit onderstaande opties:

 • Scherpe randen verwijderen: De scherpe randen van de plaat worden dan verwijderd met een afbraammesje. Zo kunt u uzelf niet bezeren aan de randen.
 • Hoeken afronden: We ronden de hoeken af met een radius van 5 mm.

Heeft u alles ingevuld? Kies dan de bevestigingsmethode. Bovendien kunt u ervoor om isolatieband bij te bestellen. Dit raden we aan om de isolatie nóg beter te maken. Voeg alle keuzes vervolgens toe aan uw winkelwagen en het bestelproces wijst voor zich.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij geven u graag persoonlijk advies.

Enthousiast? Gebruik deze producten

Hoofdafbeelding voorzetraam met montageclips

Voorzetraam budget

 42,00 per m2

Incl. BTW:  50,82 per m2

Voorzetraam plexiglas frame grijs zwart

Voorzetraam met frame

 99,00 per m2

Incl. BTW:  119,79 per m2

>