Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Plastic raam

Kinderen die een balletje trappen in de tuin, een uit de hand gelopen demonstratie, een orkaan van ongekende kracht; het zijn allemaal situaties waarbij een glazen raam kan sneuvelen. Of het nou moedwillig is of per ongeluk – een raam van glas kan barsten en zelf uiteenspatten in duizenden stukjes. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een slagvast plastic raam; van plexiglas of polycarbonaat. Veiliger én goedkoper!

Voordelen van een plastic raam

Glas is mooi, maar niet altijd even praktisch. Een plastic raam, gemaakt van een kunststof plaat, is een goed alternatief. Maar waarom eigenlijk? Bovenaan het lijstje pluspunten staat de slagvastheid. Waar plexiglas 25 keer sterker is dan regulier glas, is polycarbonaat zelfs 250 keer sterker! Een plastic raam kan dus veel beter de klap van een bal opvangen en is beter bestand tegen extreme weersomstandigheden of vandalisme. Bovendien zijn plexiglas en polycarbonaat glashelder en een stuk lichter in gewicht. Dat maakt een plastic raam veel eenvoudiger te monteren en bewerken dan een glazen raam. Een laatste, maar niet minder belangrijk voordeel is de prijs van polycarbonaat en plexiglas. Plastic ramen zijn veel beter betaalbaar dan glazen ramen!

Gebruik van plastic ramen

Plastic ramen kunnen gebruikt worden voor huizen, kantoren en andere gebouwen, maar worden vaker gebruikt voor bijgebouwen zoals tuinhuisjes, tuinkamers of veranda’s. Ook voor tuinkassen wordt er vaak gekozen voor plastic ramen. Soms zoeken klanten juist plastic ramen voor overkappingen. Ook hiervoor zijn onze polycarbonaat en plexiglas platen prima geschikt.

Plastic raam van polycarbonaat

Kiest u voor helder massief polycarbonaat als plastic raam, dan kiest u voor een enorme slagvastheid. Polycarbonaat is nagenoeg onbreekbaar, zelfs een hamer zal er niet zomaar doorheen slaan. Uitsluiten dat er een ster of scheur in een raam van polycarbonaat zal ontstaan kan niet, maar uiteenspatten of splinteren is echt verleden tijd. Kortom, geen glasscherven meer en dat is een stuk veiliger! De hittebestendigheid en brandvertragende eigenschappen dragen ook hun steentje bij aan de veiligheid van dit plastic raam.

Onze polycarbonaat platen zijn voorzien van een speciale UV-coating, wat ervoor zorgt dat het materiaal glashelder blijft en niet zal vergelen. U kunt de platen op maat bestellen en ook eventueel bewerkingen laten uitvoeren zoals schuine randen of afgeronde hoeken. Vraag in dat geval even een offerte aan.

Plastic raam van plexiglas

Wilt u een plastic raam van helder plexiglas? Dan bent u in ieder geval goedkoper uit dan met polycarbonaat of regulier glas. Het is wel belangrijk om nog even onderscheid te maken tussen twee soorten plexiglas: gegoten en geëxtrudeerd plexiglas. Het verschil zit in het productieproces.

  • Gegoten plexiglas wordt, zoals de naam al zegt, gegoten en is de meest luxe en dure variant. Ook kunt uw gegoten plexiglas makkelijker zelf bewerken. Dit komt omdat de plaat minder spanning bevat en daardoor dus minder snel zal breken of scheuren. 
  • Geëxtrudeerd plexiglas is na het gieten gewalst, waardoor het goedkoper is maar ook meer spanning bevat. Deze spanning zorgt ervoor dat u voorzichtiger en zorgvuldiger te werk moet gaan. U kunt geëxtrudeerd plexiglas goed gebruiken als voorzetraam.

Wij kunnen uw plexiglas raam op maat zagen en eventuele bewerkingen voor u uitvoeren. Ook kunnen we alvast gaten boren. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Bel of chat dan met onze klantenservice – zij helpen u graag verder.

Dikte plastic raam

Twijfelt u over de dikte van het plastic raam? Voor een plexiglas of polycarbonaat raam kunt u het beste een dikte van minimaal 4 mm gebruiken. Lees ook eens ‘Welke dikte kunststof heb je nodig?’ of om meer te weten te komen over de diktes van plexiglas of polycarbonaat.

Bent u van plan om een nieuw raam te plaatsen in een bestaand kozijn? Houd er dan rekening mee dat kunststof kan uitzetten of krimpen bij wisselende temperaturen. Zorg daarom voor 2 tot 5 mm extra speling in de lengte en de breedte. Plexiglas heeft een uitzettingscoëfficiënt van 0,07 mm per meter per graad en polycarbonaat heeft een uitzettingscoëfficiënt van 0,065 mm per meter per graad. 

Nadelen plastic raam

Het grootste minpunt van een plastic raam is de krasgevoeligheid. Dit geldt voor zowel plexiglas als polycarbonaat, maar polycarbonaat staat met stip bovenaan. Polycarbonaat is een zacht materiaal, wat een voordeel is qua bewerking, maar een nadeel in het geval van schoonmaken bijvoorbeeld. Bij beide materialen raden we aan om een microvezeldoek en een antistatische reiniger te gebruiken. Mochten er toch kleine krasjes zijn ontstaan in uw plastic raam, dan kunt u deze zelf wegwerken door middel van schuren en polijsten. U kunt daarvoor onze speciale kunststof polijstpasta gebruiken.

Nog een punt van aandacht van plexiglas is dat het niet gebruikt kan worden in een omgeving waar vonken of open vuur aanwezig is. Het materiaal is brandbaar vanaf 450° Celsius. 

Plastic voorzetramen

Behalve als ingebouwd plastic raam, kunt u plexiglas of polycarbonaat ook als voorzetbeglazing gebruiken. Sommige oudere woningen hebben enkelglas of prachtige glas-in-lood ramen. Dat ziet er mooi uit, maar laat ook een heleboel kou door. Om tocht en een torenhoge energierekening te vermijden, kunt u voorzetramen plaatsen. Een extra laag die niet alleen isolerend is, maar ook geluiddempend en sterk.

U kunt uw plexiglas of polycarbonaat platen bij ons gratis op maat bestellen. Heeft u advies nodig over de dikte, het materiaal of de afmeting? Neem dan contact op met onze klantenservice – onze experts geven u graag persoonlijk advies.

Enthousiast? Gebruik deze producten

Plexiglas helder 4 mm met Röhm logo

PLEXIGLAS® helder 4 mm

 42,00 per m2

Incl. BTW:  50,82 per m2

helder plexiglas 5 mm

PLEXIGLAS® helder 5 mm

 53,00 per m2

Incl. BTW:  64,13 per m2

helder plexiglas 6 mm

PLEXIGLAS® helder 6 mm

 60,00 per m2

Incl. BTW:  72,60 per m2

helder plexiglas 8 mm

PLEXIGLAS® helder 8 mm

 77,00 per m2

Incl. BTW:  93,17 per m2

-20%polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 4 mm

 44,80 per m2

Incl. BTW:  54,21 per m2

-20%polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 5 mm

 62,40 per m2

Incl. BTW:  75,50 per m2

-20%polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 6 mm

 73,60 per m2

Incl. BTW:  89,06 per m2

-20%Massief polycarbonaat helder 8 mm

Polycarbonaat massief helder 8 mm

 93,60 per m2

Incl. BTW:  113,26 per m2

-20%polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 10 mm

 127,20 per m2

Incl. BTW:  153,91 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 12 mm

 193,00 per m2

Incl. BTW:  233,53 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 15 mm

 239,00 per m2

Incl. BTW:  289,19 per m2

>