Hulp nodig?

Medewerker van de klantenservice

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact met ons op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Trespa®

Een ruim assortiment aan HPL – High Pressure Laminate – platen, zowel van het merk Trespa® als van ons eigen huismerk. HPL platen bestaan uit een kern van geperste houtvezels en een harde kunststof toplaag. Geschikt voor o.a. gevelbekleding, boeiboorden en wandbekleding.

  • Weerbestendig & duurzaam
  • Krasvast & onderhoudsvriendelijk
  • 10 jaar garantie op Trespa® platen
HPL wit 4 mm

High Pressure Laminate

HPL, of high pressure laminate, is vooral bekend onder de merknaam Trespa®. We verkopen zowel HPL platen van het merk Trespa® als van ons huismerk. De opbouw van alle HPL platen is hetzelfde; ze worden gevormd een kern van houtvezels en een harde kunststof toplaag. Toch gebruikt men in de volksmond meestal de termen Trespa® plaat of Trespa® panelen. Dit is ontstaan doordat het merk door naamsbekendheid een begrip is geworden. Een Trespa® plaat is dus een HPL plaat met een merknaam.

Verschil huismerk & Trespa® plaatmateriaal

We horen u denken: wat is dan het verschil tussen Trespa® en het huismerk? De houtvezels van Trespa® HPL worden langer geperst, waardoor de platen harder, sterker en slagvaster zijn. Maar ook de toplaag van Trespa® materiaal is van topkwaliteit, waardoor deze kunststof laag nauwelijks verkleurt. De Trespa® platen worden getest onder zeer zware klimaatomstandigheden (Florida-klimaat) en daarmee blootgesteld aan een enorme hoeveelheid UV en hoge luchtvochtigheid. Dat maakt Trespa® tot een perfect plaatmateriaal voor gevelplaten of andere buitentoepassingen waar duurzaamheid, kleurvastheid en professionaliteit een belangrijke rol spelen. Daarom maken architecten, bouwdeskundigen, aannemers en projectleiders altijd gebruik van Trespa®. Er zijn verschillende productlijnen beschikbaar, zoals Trespa® Izeon®, Trespa® Meteon® en Trespa® Pura®.

Dit neemt niet weg dat onze goedkopere huismerk platen ook van goede kwaliteit zijn. Echter zit er geen 10 jaar kleurgarantie op, zoals bij Trespa® materiaal. Maar bent u van plan HPL platen binnen te gebruiken? Of buiten, maar is de kleurvastheid en duurzaamheid minder van belang? Dan is HPL huismerk ook een uitstekende keuze!

Twijfelt u welke HPL plaat past bij uw project? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij geven u graag persoonlijk advies.

Gevelbekleding van HPL of Trespa®

Er zijn al een aantal voordelen voorbij gekomen, maar we zetten ze graag voor u op een rij.

HPL of Trespa® materiaal is:

  • Weerbestendig
  • Slagvast & zeer sterk
  • Onderhoudsarm
  • Krasvast
  • Duurzaam
  • Geschikt voor binnen & buiten

Trespa® HPL toepassingen

HPL is de meest gekozen kunststof plaat voor gevelbekleding of reclameborden. Daarnaast kunt u dit materiaal gebruiken als boeideel, dakkapel, deuren, plafondplaat, informatiebord, bewegwijzering, tafelblad, wandpaneel, achterwand in de keuken of badkamer, kasten en andere meubels.

De platen van het merk Trespa® zijn speciaal getest voor buitentoepassingen zoals boeidelen, gevelbekleding of dakkapellen. Ze zullen niet tot nauwelijks verkleuren en gaan bijzonder lang mee. Toch wordt Trespa® HPL in de praktijk door onze klanten ook vaak gebruikt voor binnen-toepassingen.

Montage Trespa materiaal

U kunt kiezen voor HPL schroeven of de platen lijmen. Het is een beetje afhankelijk van de toepassing welke bevestigingsmethode het beste bij uw project past.

Laten we beginnen met schroeven. U kunt HPL eenvoudig schroeven. Wel dient u de gaten eerst voor te boren. Gebruik voor HPL sandwichpanelen ook speciale HPL schroeven. Deze worden in allerlei kleuren geleverd. Staat uw kleur er niet tussen? Vraag dan naar de mogelijkheden bij onze klantenservice.

Wilt u liever Trespa verlijmen? Dan kunt u in het geval van gevelbekleding kiezen voor het Pro Part Panelbonding lijmsysteem. Dit is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van gevelplaten. Lees onze blog over het lijmsysteem voor een advies over de werkwijze en producten voor Trespa®. Voor binnentoepassingen kunt u echter ook gebruik maken van Plexiglas Bonder: deze ultrasterke kit zorgt voor een zeer goede hechting.

Houd wel altijd rekening met de uitzettingscoëfficiënt van HPL Trespa® plaatmateriaal. Dit is 0,06 mm per meter per graad en geeft aan hoeveel het materiaal kan uitzetten of krimpen bij temperatuurschommelingen.

Trespa® Izeon® RAL 9010 zuiverwit 6 mm dakkapel

Huismerk of Trespa® bestellen

U kunt uw HPL Trespa® plaat kopen en thuis laten bezorgen bij Plexiglas.nl. Als u geïnteresseerd bent in bewerkingen kunt u een offerte aanvragen. Wij kunnen voor u frezen, gaten boren en graveren, maar ook speciale vormen creëren. De bewerkingen van HPL platen worden uitgevoerd met onze daarvoor bestemde CNC-machine. Zo maken wij uw HPL Trespa® plaat op maat!

Trespa® bestellen als zakelijke klant? Dat kan! Informeer bij onze klantenservice naar de voordelen.

HPL Trespa® plaat bewerken

Wilt u zelf Trespa® HPL gaan bewerken? Dat kan, het is te vergelijken met het bewerken van hardhout. Gebruik dus ook hardstalen gereedschappen voor het bewerken van HPL. Aangezien Trespa® nóg harder en sterker is dan onze huismerk HPL platen, is dit ook iets lastiger te bewerken. Maar u kunt zowel Trespa® als ons huismerk zagen, boren, lijmen, frezen of schilderen.

Zoals al eerder genoemd, dient u wel rekening te houden met de uitzettingscoëfficiënt van 0,06 mm per meter per graad.

Heeft u advies nodig met betrekking tot de bewerking van uw HPL panelen? Onze klantenservice voorziet u graag van passend klusadvies!

Trespa® onderhouden

Een groot voordeel van Trespa® HPL is dat dit materiaal bijna geen onderhoud nodig heeft. Vuil hecht zich namelijk amper aan de kunststof toplaag. Met de juiste reinigingsproducten is schoonmaken zo gebeurd! Gebruik daarvoor onze kunststof reiniger set.

Gebruikt u HPL voor buiten? Maak de platen dan eenmaal per jaar goed schoon – zo behoudt u een verzorgde uitstraling en gaan de platen des te langer mee! Wilt u tips voor het schoonmaken van Trespa® HPL? Bekijk dan onze veelgestelde vragen!

Reclameplaat Trespa® wit en andere kleuren

Onze HPL en Trespa® platen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. U vindt HPL huismerk in de kleuren wit antraciet, donkergroen, crème, donkerblauw, lichtgrijs en zwart. De kleuren van onze Trespa® Izeon® platen worden aangeduid met RAL-nummers. Zo hebben we RAL9010 (witte HPL), RAL9095 (zwarte HPL) of RAL5011 (blauwe HPL). Ons assortiment is overigens altijd in ontwikkeling – vraag naar de mogelijkheden bij onze klantenservice.

Twijfelt u over de kleur? Dan kunt u ook een sample aanvragen.

HPL platen & Trespa® platen op maat

Onze huismerk HPL platen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes: HPL 3mm, HPL 4mm, HPL 5mm, HPL 6mm, HPL 8mm, HPL 10mm en HPL 12mm. Trespa® Izeon® platen hebben een dikte van 6mm.

Heeft een andere dikte nodig? Informeer dan even bij onze klantenservice wat de mogelijkheden zijn.