Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Wat is Trespa®?

Bent u geïnteresseerd in Trespa® platen, maar wilt u nog meer weten over het product? Wij gaan er graag nog even dieper op in!

Wat is Trespa® in een notendop

U ziet Trespa® overal om u heen; op straat, in winkels, in ziekenhuizen – noem maar op! Maar wat is een Trespa® plaat precies en waarom wordt het zo veel gebruikt? Trespa® is een kunststof bestaande uit diverse lagen. De kern bestaat uit geperste houtvezels en een toplaag van melaminehars. De verschillende materialen worden onder hoge druk samengeperst. Deze samenstelling zorgt ervoor dat de platen bijzonder hard worden en ondoordringbaar voor vocht of vuil. Trespa® is de meest bekende merknaam voor deze zogenaamde High Pressure Laminate (HPL) platen. Trespa® is een bedrijf van Nederlandse bodem.

Het merk onder de loep

Het merk Trespa® is zo succesvol dat veel mensen soortgelijke platen zoals HPL of volkernplaat ook Trespa® noemen. Waar heeft het merk zijn naamsbekendheid aan te danken? Dat is simpel. Kwaliteit!

Trespa® is een internationaal bedrijf en toonaangevende innovator op het gebied van architectonische plaatmaterialen. Dit bedrijft wordt gezien als de belangrijkste ontwikkelaar van hoogwaardig plaatmateriaal HPL. De focus van Trespa® ligt op dan ook op productontwikkeling, waarbij speciale productietechnologieën worden gecombineerd met slimme oplossingen voor architectonische toepassingen. Daarbij hebben ze esthetiek ook zeer hoog in het vaandel staan. Alles bij elkaar resulteert dit in een product waar mensen voor terugkomen!

Bij Plexiglas.nl kunt u zowel terecht voor HPL platen van het merk Trespa® als voor HPL huismerk platen. Het grote verschil tussen beiden zit hem in de kwaliteit en daarmee ook de prijs.

Wat is HPL plaat in de praktijk?

Trespa® platen, ofwel volkernplaten, worden vanwege de weerbestendigheid met name gebruikt voor buitentoepassingen. Denk aan gevelplaten, boeidelen, windveren of dakkapellen. Maar ook binnen is Trespa® een ideaal product. Vanwege het onderhoudsvrije karakter wordt het veel gebruikt in sanitaire ruimtes of ziekenhuizen. Daarnaast wordt diverse soorten meubilair, zoals kasten, keukenblad of tafels ook regelmatig van Trespa® (HPL) gemaakt. Het uitgebreide scala aan kleuren maakt het materiaal zeer creatief inzetbaar.

Voordelen van Trespa®

Een kleine aanvulling nog op de vraag ‘Wat is Trespa®?’. We gaan nog even wat dieper in op de voordelen, zodat u een nog duidelijker beeld heeft. Dit materiaal heeft de volgende mooie eigenschappen:

  • Weerbestendig (ongevoelig voor weersinvloeden)
  • Zeer sterk & slagvast (vandalismebestendig)
  • Duurzaam & kleurvast
  • Waterbestendig
  • Onderhoudsvriendelijk (vuil hecht zich niet of nauwelijks aan de toplaag)
  • Veel verschillende kleuren (ook beschikbaar in de meest populaire RAL-kleuren)

Heeft u nog vragen over onze producten? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij geven u graag persoonlijk advies!

>