Product

Meer tonen Minder tonen

Materiaal

Meer tonen Minder tonen

Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Afmeting

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Trespa® Izeon®

Trespa® Izeon® is een hoogwaardige lijn van het merk Trespa®, en is speciaal ontwikkeld voor buitentoepassingen. Denk aan boeidelen, dakranden en dakkapellen.

  • Duurzaam en onderhoudsarm
  • Voor zakelijke & particuliere projecten
  • 10 jaar garantie op uw Izeon® platen
Op aanvraag-10%trespa 9005 Jet Black dubbele schaduw

Trespa® Izeon® RAL 9005 gitzwart 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

Op aanvraag-10%Trespa® Izeon® RAL 9010 zuiverwit 6 mm hoofdafbeelding

Trespa® Izeon® RAL 9010 zuiverwit 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

Op aanvraag-10%Trespa® Izeon® RAL 7016 antraciet grijs kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 7016 antraciet grijs 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 9001 crème wit hoofdafbeelding

Trespa® Izeon® RAL 9001 crème wit 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 9016 verkeerswit kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 9016 verkeerswit 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Op aanvraag-10%Trespa® Izeon® RAL 7065 lichtgrijs 6 mm kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 7035 lichtgrijs 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 5011 Staalblauw kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 5011 staalblauw 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Op aanvraag-10%Trespa® Izeon® RAL 6009 dennengroen kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 6009 dennengroen 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

Productie van Trespa® Izeon®

Trespa® platen zijn een begrip in de bouwwereld. Ze staan bekend om hun duurzaamheid en hoogwaardige kwaliteit. De Trespa® Izeon® lijn is daar geen uitzondering op. Izeon® platen worden getest in het klimaat van Florida: het zwaarste klimaat bestaande uit een combinatie van UV en vocht. Dat maakt ze uiterst geschikt voor buitentoepassingen, waaronder trespa gevelbekleding, trespa reclameborden, dakkapellen en kunststof windveren. Maar ook voor binnen toepassingen zoals kunststof aanrechtbladen, keuken wandpanelen of Trespa® badkamers is Trespa® Izeon® erg geschikt.

Platen van het merk Trespa® worden officieel HPL platen (of volkernplaten) genoemd en zijn verkrijgbaar onder verschillende merknamen. Echter biedt het merk de hoogste kwaliteit en ook de hoogste garantie. Bij Plexiglas.nl kunt u ook HPL platen van ons huismerk vinden. Wij zagen alle platen gratis voor u op maat!

Extra harde & kleurvaste toplaag

Trespa® Izeon® platen bestaan uit een kern van houtvezels en harsen met een kunststof toplaag. Zo is er een laag ontwikkeld, dankzij gepatenteerde EB2-technologie, die zelfs onder zware klimaatomstandigheden minimaal verkleurt. Door de extra harde satijnen toplaag is de kans op beschadigingen en krassen minimaal. Het feit dat Trespa® nauwelijks verkleurt maakt de platen uniek. Dat zorgt voor het kwaliteitsverschil, maar ook het prijsverschil ten opzichte van de huismerk platen.

Nog een aspect dat Trespa® panelen onderscheidend maakt is de kern van houtvezels. Deze worden extra lang geperst, wat de platen harder en meer stootvast maakt. Deze hardheid zorgt er wel voor dat het materiaal wat lastiger te bewerken is.

Plexiglas.nl heeft Izeon® Trespa® met enkelzijdige toplaag in het assortiment. Wilt u liever dubbelzijdig? Neem dan even contact op met onze klantenservice. Dan kunnen we kijken naar de mogelijkheden.

Trespa® Izeon® RAL 9010 zuiverwit 6 mm boeiboord

Waarom kiezen voor Trespa® Izeon®?

Voordelen van Trespa® Izeon® op een rij:

  • Duurzaam en kleurvast
  • 10 jaar garantie
  • Hoogste kwaliteit HPL platen
  • Zeer stoot- en slagvast
  • Onderhoudsarm
  • In Nederland geproduceerd
  • Op maat gemaakt door Plexiglas.nl

Toepassing Izeon® platen

Trespa® Izeon® zijn te gebruiken voor kleinere projecten, zoals boeidelen, dakranden, dakkapellen of reclameborden. De platen zijn ontwikkeld voor buitentoepassingen en gaan bijzonder lang mee. Dus als duurzaamheid een vereiste is, is dit materiaal de juiste keuze!

Veel van onze klanten gebruiken Trespa® Izeon® ook voor binnentoepassingen, zoals voor een achterwand in de keuken of badkamer, sanitaire ruimtes, meubilair of een Trespa® deur. U kunt in dat geval ook overwegen om onze huismerk platen te gebruiken.

Trespa® Izeon® kleuren

Omdat Izeon® vooral wordt gebruikt voor kleinere oppervlakken rond kozijnwerk of deuren, zijn de platen beschikbaar in 13 veelvoorkomende RAL-kleuren. Zoals RAL9005 gitzwart, RAL5011 staalblauw of RAL9001 crème wit. Zo passen de Trespa® Izeon® kleuren altijd perfect bij uw schilderwerk!

Wilt u Trespa® kopen maar zit uw RAL-kleur er niet tussen? Neem dan contact met onze klantenservice. Zij zullen u adviseren over de mogelijkheden. Lees ook eens onze blog ‘Trespa® kleuren‘.

Ventilatie & dilatatie van Trespa® Izeon®

Als u de panelen gaat bevestigen aan de gevel, is het van belang dat u rekening houdt met ventilatie en dilatatie. Laten we even uitleggen wat dit inhoudt. Dilatatie betekent het bieden van ruimte aan de platen om te bewegen bij temperatuurschommelingen. Dit product kan max. 2,5 mm per lopende meter uitzetten en heeft een dilatatieruimte van 10 mm nodig (5 mm per plaat). Zo voorkomt u dat de platen tegen elkaar aan gaan drukken en vervolgens hol gaan staan.

Ventilatie is ook ontzettend belangrijk bij Izeon® gevelplaten. In de spouw is een continue luchtstroom noodzakelijk om het vocht af te kunnen voeren. Houd altijd een minimale ventilatieruimte aan van 5-20 mm. Doet u dit niet, dan loopt u de kans dat de platen bol gaan staan. Bovendien kan er door vocht schimmelvorming ontstaan.

Lijmen of schroeven?

U kunt Izeon® Trespa® zowel verlijmen als schroeven. Voor het vastschroeven van de geveldelen gebruikt u HPL schroeven – eveneens beschikbaar in dezelfde RAL-kleuren zodat ze zo min mogelijk opvallen. De schroeven hebben een diameter van 4,8 mm. In verband met de werking van de platen dient u de gaten groter te boren. Wij adviseren boorgaten van 8 mm – zo heeft de plaat genoeg ruimte om te bewegen. Wel is het belangrijk dat u één fixatiepunt kiest per plaat. Hier boort u een kleiner gat, namelijk 5 mm. Kies wel bij elke plaat dezelfde positie van het fixatiepunt, zo bewegen de platen in ieder geval dezelfde kant op. Wij kunnen de gaten eventueel voor u boren. Vraag in dat geval even een offerte aan.

Kiest u voor verlijmen? Gebruik dan ons Pro Part® Panelbonding lijmsyteem. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van gevelplaten en bestaat uit kunststof primers, lijm, tape en andere accessoires. Meer informatie over hoe u te werk moet gaan met het verlijmen leest u in onze blog over het Panelbonding lijmsysteem.

Wilt u binnenshuis een Izeon® plaat lijmen, dan kunt u ook onze Plexiglas Bonder gebruiken.

Meer weten? Lees dan onze FAQ ‘Hoe kan ik Trespa® bevestigen?‘ of ‘Hoe kan ik Trespa ® blind bevestigen?‘.

Trespa® Izeon® RAL 9010 zuiverwit dakkapel

Trespa® Izeon® bewerken

Zoals eerder vermeld zijn Trespa® Izeon® platen zeer sterke en slagvaste platen. Dit zorgt ervoor dat ze niet heel makkelijk te bewerken zijn, maar niet onmogelijk. Dankzij de ultrasterke toplaag kunt u superstrakke zaagsnedes bereiken. Ook kunt u Trespa® Izeon® boren en zelfs graveren behoort tot de mogelijkheden. Wij kunnen dit werk ook handen nemen – bij Plexiglas.nl kunt u Trespa op maat laten frezen, boren of graveren. U dient dan wel een gedetailleerde technische tekening aan te leveren.

Wilt u zakelijk bestellen? Dat kan ook! U kunt dan gebruik maken van diverse zakelijke voordelen.

Trespa® Izeon® afmetingen

De standaard Izeon® Trespa® afmetingen zijn 3050×1530. U kunt hier zelf mee aan de slag gaan, maar wij kunnen dat ook uit handen nemen. Wij frezen de plaat op onze CNC-machine in iedere gewenste afmeting en vorm. Heeft u bijvoorbeeld een schuine rand in de dakkapel? Ook die kunnen we zonder problemen verwerken. Dat geldt overigens ook voor het boren van gaten voor de bevestiging. Zo kunt u de platen na ontvangst meteen gaan monteren. Het is ook een optie om de scherpe randen te laten verwijderen – dit maakt de platen net wat aangenamer hanteerbaar.

Meer weten over de bewerkingsmogelijkheden? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Trespa® Izeon® prijs

De Trespa® Izeon® prijs is € 120 per m² ex. BTW. De platen zijn 305×153 cm en 6 mm dik. We hebben meestal een aantal platen op voorraad. Wilt u een grote hoeveelheid bestellen? Neem dan contact op met onze klantenservice. In dit geval is het wellicht ook interessant om een zakelijk account aan te maken.

Wilt u meer weten over de dikte-mogelijkheden? Lees dan onze blog ‘Trespa® diktes‘.

Duurzame keuze

Dankzij de hoogwaardige kwaliteit van Trespa® Izeon® gaan de platen bijzonder lang mee. Er zit een kleurgarantie op van 10 jaar, maar de platen nog veel langer mee. Dit voordeel maakt dit materiaal tot een duurzame keuze.

Bovendien wordt Trespa® izeon® in Nederland geproduceerd. Dit is een voordeel wat voor steeds meer mensen een grotere rol begint te spelen. Een lokaal product betekent minder transportkilometers en dus minder belastend voor het klimaat!

Onderhoud van de platen

Izeon® platen zijn zeer makkelijk in onderhoud. Het vuil zet zich vrijwel niet vast op de toplaag van de Trespa® izeon® platen. Zo blijft het glad en makkelijk te reinigen. Bovendien zijn de platen zeer kras-, slag- en stootvast.  U kunt Izeon® schoonmaken met water of een mild sopje. U kunt hiervoor gebruik maken van onze kunststof reiniger. Om de geveldelen optimaal tot hun recht te laten komen, kunt u de platen het beste minstens één keer per jaar schoonmaken. Lees voor schoonmaaktips onze FAQ over Trespa schoonmaken.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij geven u graag persoonlijk advies!