Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Kunststof keukenblad

Is uw aanrechtblad toe aan vervanging of krijgt u een nieuwe keuken? Een kunststof aanrechtblad van HPL is ideaal voor in de keuken. Onze HPL platen zijn krasvast, onderhoudsarm en zeer sterk.  

De keuken is voor de meesten een belangrijk deel van ons huis. En dat vraagt om aandacht! Behalve mooi moet een keuken hij vooral ook praktisch zijn. Dat is dan ook precies waar een goed keukenblad aan moet voldoen. Ontdek hier alles over het gebruik een kunststof keukenblad!

Waarom een kunststof aanrechtblad? 

Voor aanrechtbladen zijn verschillende materialen te gebruiken. Denk aan zoals bijvoorbeeld graniet, keramiek, RVS en toplaminaat. Deze materialen worden in de meeste keukens gebruikt, toch maken kunststof keukenbladen een serieuze opkomst, en dan met name HPL keukenbladen. Dit kunststof materiaal is erg geschikt in de keuken omdat het waterbestendig, praktisch en súper hygienisch is. Maar bovendien is het relatief goedkoop in vergelijking met andere materialen. Ook als kunststof werkblad, bijvoorbeeld in een klusruimte, wordt vaak een HPL blad gekozen.

Alle voordelen van HPL voor een kunststof aanrechtblad op een rij:  

 • Goedkoop ten opzichte van de meeste keukenblad materialen
 • HPL is relatief krasvast 
 • HPL is onderhoudsvriendelijk en super hygiënisch, vuil hecht niet snel aan de HPL platen.
 • HPL heeft een hoge waterbestendigheid
 • Een HPL aanrechtblad is duurzaam
 • HPL behoudt zijn kleur lang
 • Een HPL keukenblad is licht van gewicht en daardoor makkelijk te hanteren
 • Een HPL keukenblad is makkelijk zelf te plaatsen
keukenblad kunststof

Nadelen kunststof keukenblad

Naast de talloze voordelen van het gebruik van een kunststof blad in de keuken kent HPL twee nadelen die wat aandacht benodigen. Wij krijgen regelmatig de volgende vragen over HPL keukenbladen:

 • is een kunststof aanrechtblad hittebestendig? Het antwoord hierop is ja, én nee. Een kunststof blad in de keuken is namelijk beperkt hittebestendig, tot een temperatuur van 100 graden. Dit betekent dat u een hete pan niet direct op het keukenblad kunt zetten, gebruik hiervoor altijd onderzetters. Omdat het materiaal van kunststof is, bestaat de kans dat bij een temperatuur boven de 100 graden de verlijming loslaat en er blaarvorming ontstaat.

Bent u ook van plan om een HPL achterwand in de keuken te plaatsen? Dit geeft een super strak resultaat omdat het keukenblad en de achterwand dan in elkaar overlopen. Plaats in dit geval wel een backboard saver achter de kookplaat.

 • Hoe zit het met krassen? Een HPL keukenblad is krasvast maar niet krasvrij. Dit houdt in dat u bijvoorbeeld niet direct op het aanrechtblad kunt snijden. Gebruik daarvoor altijd een snijplank.  

HPL plaat keuken in de camper

Het is een ware trend: een oud busje kopen en deze vervolgens ombouwen tot camper. Ook in dat geval is een HPL plaat keuken ideaal! De platen zijn namelijk ook licht in gewicht en dat is niet geheel onbelangrijk in een voertuig. Hoe minder het interieur weegt, hoe meer bagage u nog mee kunt nemen!

Gaat u zelf aan de slag met uw camper? Lees dan onze tips & tricks voor een HPL keukenblad in de veelgestelde vragen over Trespa/HPL.

Kunststof keukenblad verlijmen

Voor het bevestigen van uw aanrechtblad van kunststof raden wij meestal aan om te kiezen voor verlijming. Dit omdat blinde montage natuurlijk het meest fraai is in een keuken. U kunt voor het verlijmen van uw aanrechtblad gebruik maken van onze kunststof bonder. Een mooi voordeel: indien het teveel tijd en geld kost is het ook geen probleem op het keukenblad op het bestaande keukenblad te verlijmen. Wanneer u daarnaast een mooie transparante kit zoekt om de randen af te werken kiest u voor de sealer.

Wilt u uw kunststof keukenblad toch liever vastschroeven? Maak dan gebruik van onze plaatschroeven.

Huismerk of Trespa® voor uw kunststof aanrechtblad  

Wij hebben verschillende twee HPL types die geschikt zijn voor een aanrechtblad.

Aanrechtblad kunststof van HPL Huismerk 

HPL huismerk platen zijn mooi geprijsd en prima van kwaliteit. Als u een aanrechtblad van een merk wilt kiest u echter voor Trespa®

Aanrechtblad kunststof van Trespa®

Trespa® is het meest gerenommeerde merk van HPL platen. Wij verkopen Trespa® izeon platen. Met een Trespa® aanrechtblad heeft u een hoogwaardige kwaliteit en 10 jaar garantie. Houd er rekening mee dat de Trespa® platen enkel worden verkocht op aanvraag. De huismerk HPL platen zijn wel direct te bestellen.

Twijfelt u over de gewenste kleur voor uw kunststof keukenblad? Vraag dan samples aan, zodat u diverse kleuren kunt vergelijken.

Trespa Izeon Kleurenkaart

Kunststof keukenblad onderhoud

We zeiden het al eerder: HPL is een hygiënische keuze voor uw aanrechtblad, omdat vuil zich niet snel hecht aan het materiaal. Omdat u in de keuken met allerlei voedingsmiddelen en bacteriën werkt is het natuurlijk wel van belang dat u het regelmatig schoonmaakt.

 • Gebruik een zachte microvezeldoek 
 • Maak gebruik van mild schoonmaakmiddel zoals onze Pro cleaner
 • Indien u zelf een sopje maakt, kies dan voor een reiniger met lauwwarm water

Tijdens het koken kunnen er vetvlekken op het HPL aanrechtblad ontstaan. Deze kunt u makkelijk verwijderen met de Mendy antistatische reiniger

Er zijn ook producten die u moet mijden bij het schoonmaken van HPL zoals chloorhoudende middelen. Daarnaast is het af te raden om een schuurspons, schuurwol of schuurmiddel te gebruiken. Uw kunststof aanrechtblad kan hierdoor beschadigd worden.  

Hittebestendigheid Trespa® keukenblad

Als u kiest voor een Trespa® keuken, dan wilt u natuurlijk weten hoe hittebestendig het materiaal is. De kunststof keukenbladen van Trespa® platen zijn hittebestendig tot een temperatuur van 100 °C.  Boven deze 100 °C  bestaat de kans dat de verlijming loslaat en er blaarvorming ontstaat. Ook kunnen we niet uitsluiten dat het kunststof bij deze hoge temperaturen verschroeit. Gebruik daarom altijd onderzetters op een kunststof werkblad.

Kunststof aanrechtblad op maat laten maken  

Bent u opzoek naar een aanrechtblad op maat? Dan bent u bij Plexiglas.nl aan het juiste adres. Wij kunnen de HPL keukenblad platen op maat voor u zagen!

Bij een aanrechtblad kan daarnaast nodig zijn om gaten te maken, bijvoorbeeld bij de wasbak, het fornuis of ingebouwde stopcontacten. Ook dit kunnen wij voor u realiseren. Voor het maken van een offerte voor maatwerk ontvangen wij graag een maatwerktekening van u. Deze tekening kunt u mailen naar: klantenservice@plexiglas.nl , op basis van uw tekening maken wij een gepaste offerte voor uw HPL keukenblad. Als u akkoord geeft op de offerte gaan wij direct voor u aan de slag! Wilt u toch liever een volledige plaat of een rechttoe rechtaan plaat dan kunt u de prijs makkelijk zelf berekenen met behulp van onze handige calculator op de product pagina.  

Heeft u nog vragen of zou u meer informatie willen ontvangen? Neem contact op met onze klantenservice!  

Enthousiast? Gebruik deze producten

Op aanvraag-10%trespa 9005 Jet Black dubbele schaduw

Trespa® Izeon® RAL 9005 gitzwart 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

Op aanvraag-10%Trespa® Izeon® RAL 9010 zuiverwit 6 mm hoofdafbeelding

Trespa® Izeon® RAL 9010 zuiverwit 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

Op aanvraag-10%Trespa® Izeon® RAL 7016 antraciet grijs kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 7016 antraciet grijs 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 9001 crème wit hoofdafbeelding

Trespa® Izeon® RAL 9001 crème wit 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 9016 verkeerswit kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 9016 verkeerswit 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

hpl wit plaat

HPL plaat wit RAL 9016 | 3 mm

 39,00 per m2

Incl. BTW:  47,19 per m2

HPL antraciet plaat

HPL plaat antracietgrijs RAL 7016 | 6 mm

 75,00 per m2

Incl. BTW:  90,75 per m2

hpl donkergroen plaat

HPL plaat groen RAL 6009 | 6 mm

 75,00 per m2

Incl. BTW:  90,75 per m2

HPL donkerblauw plaat

HPL plaat blauw RAL 5011 | 6 mm

 89,00 per m2

Incl. BTW:  107,69 per m2

-10%hpl lichtgrijs plaat

HPL plaat lichtgrijs RAL 7035 | 6 mm

 67,50 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 90,75.Current price is: € 81,68. per m2

hpl plaat zwart

HPL plaat zwart RAL 9005 | 6 mm

 75,00 per m2

Incl. BTW:  90,75 per m2

>